Signalen Van Engelen-Praten Met Engelen-hoe herken je een Engel-zensitivity.nl-spiritualiteit-contact maken met engelen

Signalen van Engelen, hoe herken je deze signalen en de boodschappen erin

Het woord engel komt uit het Latijn: angelus. Het betekent boodschapper. God zendt Zijn engelen uit om mensen te begeleiden tijdens hun leven en te beschermen tegen ziekten en ongelukken. Een engel is een spiritueel wezen, die ons begeleidt vanuit een dimensie, die niet rechtstreeks is waar te nemen door onze zintuigen. Wanneer engelen ons door het leven helpen, doen ze dat soms op manieren die voor ons misschien niet meteen herkenbaar zijn. Ze geven vaak antwoorden, hints, berichten en waarschuwingen door middel van signalen of anomalieën, die ons laten weten dat ze bij ons zijn.

Begeleiding van Engelen

Engelen zijn onze bewakers en gidsen, entiteiten van liefde en licht. Zij opereren binnen de kaders die God aan hen bevolen heeft en voeren geen opdrachten uit zichzelf uit. Je kunt engelen om hulp en steun vragen en ze hiervoor bedanken, maar mag ze niet aanbidden.
Zij zijn uniek voor iedere persoon. Voor sommige mensen kan dit één engel zijn, voor anderen kunnen het meerdere engelen zijn. Engelen leveren boodschappen van wijsheid, troost, inspiratie en ondersteuning aan ieder van ons op verschillende momenten in ons leven. Zij communiceren met ons door signalen te sturen om ons de weg te wijzen, te begeleiden, te troosten en aan te moedigen. Deze signalen kunnen op het moment al dan niet voor ons herkenbaar zijn.
Engelachtige berichten komen precies op het juiste moment naar ons toe. De sleutel tot het ontvangen van engelenbegeleiding is het opmerken van die signalen, die naar ons worden gestuurd, zodat we de betekenis van elk teken voor onszelf kunnen interpreteren en de aanwijzingen in ons leven kunnen toepassen.
Signalen zijn repetitief, ongewoon, persoonlijk zinvol en getimed om samen te vallen met je gebeden of vragen die je hebt gesteld aan het Goddelijke. Er zijn twee stappen om tekens van bovenaf te ervaren: geloof erin en merk ze op.
Verbazingwekkende transformaties van het leven vinden plaats wanneer we leren de boodschappen te zien en te gebruiken die de engelen ons geven in het dagelijks leven, in alle situaties, groot of klein.

Beschermengelen

Engelen begeven zich in een andere frequentie dan wij mensen. Ze zijn op aarde om mensen te helpen om hun ware roeping en pad voor het leven te vinden. Engelen ondersteunen en houden van degenen voor wie ze zorgen met hun onzichtbare energie en met kleine tekens om mensen op het juiste pad te brengen. Deze tekens zijn vaak klein en onbeduidend, maar bezorgen degenen die ze ervaren vaak grote vreugde.

Onvoorwaardelijke liefde van Engelen

Je engelen kennen de echte ‘jij’; als een ziel en als een mens. Door deze unieke connectie, samen met de energie van hun onvoorwaardelijke liefde, begrijpen je engelen jou op een zeer diepe en zinvolle manier. Ze weten wat je echt wilt, wat echt het beste is voor jou en hoe ze je kunnen helpen om het te bereiken. Je engelen begeleiden je en geven inspiratie en ideeën om je te helpen dromen waar te maken. Als je het vraagt, zullen ze jou op wonderlijke manieren helpen, je in contact brengen met mensen die je kunnen helpen, plus nog veel meer.
Er zijn veel manieren, waarop de engelen signalen kunnen geven en vele van hen zijn volledig uniek voor de individuele persoon en wat er op dat moment nodig is. Wanneer de engelen je aandacht willen trekken, je willen waarschuwen of je willen herinneren aan iets belangrijks, zijn er enkele veelvoorkomende manieren waarop ze onze aandacht trekken.

Signalen van engelen kunnen zich op de volgende manieren manifesteren:

Wolken

Wolken zijn hemelse lichamen van vocht, zwevend boven ons. Engelen houden ervan deze natuurlijke wonderen te gebruiken om ons vormen te laten zien, die spectaculair zijn om naar te kijken en vele vormen kunnen aannemen. Wolken zijn één van de meest voorkomende manieren waarop we ‘I love you’-berichten van de hemel ontvangen. De wolken van de engelen zijn fysieke tekenen dat ze dag en nacht bij ons zijn.

Veren

Veren zijn misschien de ultieme engelachtige tekens. Hoewel veren in alle verschillende groten en kleuren bestaan, houden ze rechtstreeks verband met het gebed of de vraag die je in gedachten had. Zelden zul je er een bij de engelen vinden zonder te weten wat het betekent. Je zult het tegenkomen terwijl je ergens over nadenkt, of je zult onmiddellijk de associatie voelen bij het vinden ervan. De engelen zullen je veren en andere tekens brengen op een manier die is toegesneden op je eigen geloofsniveau.
De witte veer is het teken dat het meest geassocieerd wordt met engelachtige begeleiding en zijn symbolen van aanmoediging, troost en geruststelling dat je op de goede weg bent en je goddelijke bescherming geniet.
Veren kunnen een herinnering zijn om door te gaan en niet op te geven. In sommige culturen worden witte veren beschouwd als tekenen van hoop, geloof en een sterke verbinding tussen het fysieke en spirituele rijk.
Vaak wordt een veer gevonden, onmiddellijk na een gebed of een verzoek om hulp van de engelen. In deze gevallen kunt je meteen een gevoel hebben van wat de unieke betekenis van dit teken voor je is.

Muziek

De engelen sturen hun boodschappen ook vaak via het geluid en de kracht van muziek. Het lijkt erop dat bijna overal waar we komen, stilte wordt vervangen door muziek in één of andere vorm. Let op terugkerende nummers (of een reeks nummers die een thema delen) zijn bijna altijd een teken van boven.
Naast het aanbieden van een verbinding met de hemel, levert muziek ook zeer directe boodschappen en signalen. Bijvoorbeeld, de titel of tekst van een nummer dat je herhaaldelijk hoort, biedt een kans om specifieke begeleiding van je engelen te ontvangen.

Munten en valuta

Munten of valuta in het algemeen worden vaak door de engelen gebruikt om ons berichten te tonen of ons leiding te geven. Het vinden van een munt op je pad kan een boodschap zijn van geruststelling van je engelen dat je geliefd en gewaardeerd bent. Alle aspecten van het type munt hebben een specifieke relevantie, inclusief de tijd en plaats waar je de munt vindt, de boodschap die erop staat en het materiaal waarvan het is gemaakt.
De volgende keer dat je een muntstuk op de grond vindt, weet dan dat het opzettelijk op je pad is geplaatst. Het geschenk van een munt helpt ons gesteund te voelen, zowel financieel, emotioneel, spiritueel als fysiek.
Meestal worden kleine munten beschouwd als engelachtige tekens. Munten kunnen ook de boodschap overbrengen dat je niet alleen bent en je zorgen aan God zijn overgebracht..

Regenbogen

De spiritueel regenboog teken: Sinds de tijd van de ark van Noach zijn regenbogen symbolisch geweest voor Gods belofte van liefde, zorg, steun en bescherming. Wanneer je de engelen om een teken vraagt en je ziet een regenboog, dan geeft dit aan dat je hele situatie door hen wordt verzorgd. Albino regenbogen, dubbele regenbogen en maanbogen (regenbogen die ’s nachts verschijnen onder het maanlicht) zijn allemaal zo ongewoon dat ze geen enkele twijfel laten bestaan over hun betekenis. Regenbogen zijn niet alleen tekens, maar ook giften van aanmoediging en begeleiding van de andere kant.
Regenbogen zijn geïnterpreteerd als een teken van liefde, ondersteuning en bescherming sinds bijbelse tijden. Regenbogen kunnen ook een teken van hoop en aanmoediging zijn, dat elke uitdaging, waarmee je wordt geconfronteerd, de storm zal doorstaan en aan de andere kant zal schijnen.

Stemmen

Wanneer er een naderend noodgeval is of een overdaad aan persoonlijke stress, is de enige manier waarop de engelen ervoor kunnen zorgen dat je ze hoort, directe verbale communicatie. En als de engelen praten, is er geen twijfel over hun boodschap en betekenis en moet je zeker luisteren. Het horen van je naam, genoemd door een stem zonder lichaam, is eigenlijk een veel voorkomende ervaring. Dit gebeurt de meeste mensen, terwijl ze uit de slaap komen, want dan staan we het meest open voor het horen van de engelen. De stem van God en de engelen is die van liefde en wijsheid. Als ze iets zeggen, is het luid, duidelijk en onmiskenbaar.

Getallen

Getallen zijn vaak de meest interessante – en soms raadselachtigste – tekens om te ontvangen van de engelen. Sequenties verschijnen in terugkerende patronen en als je niet weet waarnaar je kijkt, kan het aanvoelen alsof iemand of iets je wilt verwarren. Tekenen via getallen komen van overal. Als je herhalende getallen in je leven ziet, vraag je engelen dan wat ze betekenen. Getallen kunnen ons ook de moed geven die we nodig hebben om vooruit te komen en te groeien in ons leven.
Getallen die herhaaldelijk worden weergegeven gedurende een bepaalde periode, of het nu gaat om een enkel getal of een nummerreeks, brengen vaak een belangrijke engelachtige boodschap over. Als je een bepaald nummer of serie vaak ziet, bijvoorbeeld op de klok, de parkeermeter, op je boodschappen bon of op een nummerplaat is dit waarschijnlijk een teken.

In het algemeen betekenen repetitieve getallen dat er nu iets goddelijks wordt geleid in je leven. Nummers die vaak worden herhaald, zijn:

 • Het getal 1, wat goddelijke timing betekent. Let op en de dingen evolueren precies zoals ze zouden moeten, dus ontspan en heb vertrouwen;
 • Het getal 4 betekent dat je engelen je nu omringen;
 • Het getal 5, die aangeeft dat er een verandering of overgang gaat plaatsvinden.

Numerologie kan je helpen bij het bepalen van de exacte betekenis van specifieke getallen en nummerpatronen.

Vlinders en Libellen

In de Victoriaanse tijd werden vlinders beschouwd als tekenen van geluk en zegeningen. Als een vlinder op een onverwachte manier of op een ongewone plaats je pad kruist, kan dit een teken zijn dat liefde en overvloed je kant op stromen en een bevestigend antwoord zijn op een vraag of gedachte die je hebt overwogen.
Libellen herinneren ons eraan om aandacht te schenken aan wat we denken om niet de verkeerde dingen in ons leven aan te trekken met gedachten, die tegengesteld zijn aan onze verlangens. Libellen kunnen ook tekenen zijn van komende verandering en aanmoediging om verder te gaan op je pad van transformatie.

Kippenvel

Kippenvel of koude rillingen kunnen een bevestiging zijn van wat je denkt of voelt juist en waar is en een aanwijzing zijn dat je engelen in de buurt zijn en over je waken. Het gevoel van een kilte of een golf van energie die langs je ruggegraat loopt, kan ook een engelachtige oproep tot aandacht zijn. Besteed aandacht aan wat erna komt, aan wat er om je heen gebeurt op dit moment. Dit is de manier van de engelen om te zeggen: “Dit is belangrijk! Focus! “

Directe berichten

Voorbeelden van directe berichten zijn een bord op een billboard, een boek dat openvalt voor een relevante passage, een couplet in een nummer, een straatnaambord, een letterlijk teken dat voor je verschijnt, waar de zin of boodschap een speciale betekenis voor je heeft en direct ingaat op de specifieke vraag of gedachte waar je om hebt gevraagd. Besteed veel aandacht aan je omgeving en je zult steeds vaker directe berichten tegenkomen. Deze tekens van engelachtige begeleiding zijn niet alleen geruststellend dat je engelen over je schouder meekijken, maar bieden ook de zeer specifieke en gedetailleerde begeleiding die nodig is om een richting te kiezen of een moeilijke beslissing te nemen met vertrouwen en zekerheid.

Lichtpuntjes of vlekjes

Aartsengelen laten zich ook vaak zien als lichtpuntjes, stipjes, bollen of vlekjes op foto’s, film of direct. De aartsengelen hebben verschillende kleuren. De uitgang ‘el’ in de naam van de engel betekent God.

AartsengelBetekenisKleur
ArielLeeuwin van Godlichtroze
AzarielHij die God helptcrème
ChamuelHij die God zietzacht / lichtgroen
GabriëlGod is mijn krachtkoper
HaniëlGlorie van Godblauwachtig wit
JeremiëlGenade van Goddonker paars
JophiëlSchoonheid van Goddiep roze
MetatronBegeleiding nieuwe tijdskinderenviolet met zachtgroene strepen
MichaëlHij die op God lijktkobalt blauw, paars of goud
NathaniëlGeschenk van Godrood
RaphaelGod geneestsmaragd groen
RaguëlVriend van Godzachtblauw
RaziëlGods Geheimenregenboog
SandalphonBroederturquoise
UrielLicht van Godlichtgeel
ZadkiëlRechtvaardigheid van Goddiep indigoblauw

Solar Plexus

Je Solar Plexus-chakra (een paar centimeter boven je navel) is erg gevoelig voor energie. Je engelen sturen gewaarwordingen naar dit gebied om je te waarschuwen als iets niet helemaal klopt. Dit kan aanvoelen als misselijkheid, kramp, vlinders en zelfs lichte ongemakken.
Negeer deze gevoelens niet, let op wat er gebeurt als ze zich voordoen. Bijvoorbeeld, als je je telkens misselijk voelt als je in de buurt bent van een bepaalde persoon, dan is dat een teken dat er iets niet in orde is en dat je je bewust moet zijn en dienovereenkomstig moet handelen (zoals voorkomen dat je alleen bent met deze persoon).

Engelen begeleiding accepteren

Engelen zijn altijd bij je in de buurt en willen je door het leven helpen, maar je hebt de vrije wil om hun hulp te accepteren of af te wijzen. Engelen zullen niet ingrijpen zonder de toestemming van jou, behalve in gevallen van het voorkomen van fysieke schade. Vraag je engelen om een teken of bericht om je op je weg te helpen of als leidraad bij het nemen van een specifieke beslissing. Wanneer je een teken ontvangt, let op, luister en spreek dankbaarheid uit voor de boodschap. Hoe meer je er bewust bent en dankbaar voor bent voor deze goddelijke communicatie, hoe frequenter je berichten en begeleiding van je engelen zult ontvangen. Hoe meer je contact maakt met je engelen en goddelijke leiding in je leven toepast, hoe vloeiender en vreugdevoller je leven zal worden.

2 reacties op “Signalen van Engelen

 1. Kim zegt:

  Hey Romee hoe geweldig is dit lees net je bericht en ja hoor mijn naam is ook Kim,ik denk dat de naam zelf niet het enige is ik ben zelf ook heel spiritueel en coach mensen.misschien dat je daar een link kan vinden? willen mensen met de naam Kim jou iets vertellen? of jou helpen? veel liefs Kim

 2. Romee zegt:

  Hallo! Leuk om jouw website te lezen. Ik zit al een tijdje met een vraag en heb er nog geen antwoord op kunnen krijgen of gevonden…
  de afgelopen jaren kom ik namelijk steeds in contact met mensen genaamd Kim. Kan dit ook iets betekenen? Een message van een engel?
  Erg benieuwd of jij mij hier mee verder kunt helpen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *