heerlijke zoete aardappelen met kaas recept
Als kind vond chef Tamara het fantastisch als haar moeder in de avond een ontbijtklassieker op tafel zette. En vandaag ga jij op dezelfde toer met dit gerecht vol Canadese smaken. Geloof ons, dit “ontbijtje” is behoorlijk vullend dankzij de kazige zoete aardappelpuree geserveerd met krokant gebakken chorizo en champignons. Als tegenhanger eet je er een frisse tomatensalade bij. Comfort food op zijn best!
Maak dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Ingrediënten voorbereiden
Snijd de chorizo in de lengte in vieren en dan in 0,5 cm grote stukjes. Boen de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden of snijd grotere exemplaren in vieren. Schil de zoete aardappel en snijd in 1-2 cm brede schijven. Hak de peterselie grof.

2. Aardappel koken
Doe de zoete aardappel stukjes met 1 theelepel zout in een middelgrote kookpan en voeg net zo veel water toe totdat ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook de aardappels in 10-12 min gaar en vang bij het afgieten een kop kookwater op.

3. Tomaat marineren
Snijd de vleestomaat in 0,5 cm brede plakken. Pel, halveer en snijd de ui in dunne halve ringen. Leg de tomaten in een enkele laag in een groot, diep bord of schaal en leg de ui erop. Pel en hak de knoflook fijn. Meng 2 eetlepel olijfolie, 1-2 eetlepel azijn (liefst rode wijn), helft van de mosterd, knoflook, 2 eetlepel peterselie, 1/4-1/2 theelepel zout en peper en giet over de salade.
Wil je dit recept maken ga dan voor het vervolg via deze link
Gecreëerd door: Chef Tamara van Marley Spoon
Vrienden en familie aan tafel krijgen is fantastisch, en met heerlijk eten gaat dat nog een stukje makkelijker!