Zoete aardappel met gember soep
De geurige gemberwortel bevat smaakvolle essentiële oliën en de nodige voedingsstoffen, waar ons lichaam enorm van opknapt. Wist je dat deze stoffen ons helpen onder meer bij het bestrijden van een verkoudheid en versterken het immuunsysteem.
Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld een grote fan van is! Hij verleent de kokossoep van zoete aardappel een pittige smaak. Als klapper is de top gemarineerde met cashewnoten en je hebt het beste comfort food ever!
Maak dit gerecht in 6 simpele stappen
1. Groenten voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht / 225°C. Neem de wortelplakjes uit de verpakking. Schil en snijd de zoete aardappel in 1-2 cm grote blokjes. Pel en hak de ui grof. Schil en hak de gember grof (zie kooktip, links).
2. Gember en ui bakken
Verhit 1 el olie in een middelgrote kookpan op hoog vuur en bak de ui en gember 1-2 min, breng op smaak met zout en peper.
3. Groenten koken
Voeg dan de wortel, zoete aardappel, helft van de Habesha’s berbere spice mix, een snuf zout, de kokosmelk, een verkruimeld bouillonblokje en 200 ml water toe. Laat op middelhoog vuur met een deksel afgedekt 15-18 min koken totdat de groenten gaar zijn.
Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.
-
20 tot 30 minuten
-
eenvoudig
- Calorieën 740kcal, Vet 35.8g, Eiwit 11.6g,Koolhydraten 71.2g
- gluten, noten en Selderij. Kan sporen van andere allergenen bevatten.
Gecreëerd door: Chef-kok Hannah Bouloudis van Marley Spoon
Inspirerende smaken, texturen en de juiste combinatie van ingrediënten zijn het belangrijkste