Zoete aardappel gembersoep Zensitivity

Zoete aardappel met gember soep

De geurige gemberwortel bevat smaakvolle essentiële oliën en de nodige voedingsstoffen, waar ons lichaam enorm van opknapt. Wist je dat deze stoffen ons helpen onder meer bij het bestrijden van een verkoudheid en versterken het immuunsysteem.

Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld een grote fan van is! Hij verleent de kokossoep van zoete aardappel een pittige smaak. Als klapper is de top gemarineerde  met cashewnoten en je hebt het beste comfort food ever!

Maak dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Groenten voorbereiden

recept - ZensitivityVerwarm de oven voor op 200°C hetelucht / 225°C. Neem de wortelplakjes uit de verpakking. Schil en snijd de zoete aardappel in 1-2 cm grote blokjes. Pel en hak de ui grof. Schil en hak de gember grof (zie kooktip, links).

 

 

2. Gember en ui bakken

Recept - Zensitivity GezondVerhit 1 el olie in een middelgrote kookpan op hoog vuur en bak de ui en gember 1-2 min, breng op smaak met zout en peper.

 

 

 

3. Groenten koken

Zensitivity ReceptenVoeg dan de wortel, zoete aardappel, helft van de Habesha’s berbere spice mix, een snuf zout, de kokosmelk, een verkruimeld bouillonblokje en 200 ml water toe. Laat op middelhoog vuur met een deksel afgedekt 15-18 min koken totdat de groenten gaar zijn.

 

 

 

Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.

 

Recept Zensitivity Gezonde maaltijd

 

  • 20 tot 30 minuten

  • eenvoudig

  • Calorieën 740kcal, Vet 35.8g, Eiwit 11.6g,Koolhydraten 71.2g
  • gluten, noten en Selderij. Kan sporen van andere allergenen bevatten.

 

 

Gecreëerd door: Chef-kok Hannah Bouloudis van Marley Spoon

Inspirerende smaken, texturen en de juiste combinatie van ingrediënten zijn het belangrijkste

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *