glamping tent-kinderkamping- de Leistert

Het is december, buiten waait en regent het. Guur weer. Ik zit op de bank onder een dekentje, met een warme kop kruidenthee. Even 5 minuutjes pauze, ik laat mijn fantasie de vrije loop gaan…Met mijn ogen dicht voel ik het zonnetje op mijn gezicht, ik zit heerlijk in een luie stoel met een verfrissend drankje in mijn hand. Mijn boek ligt op mijn schoot. Nog eventjes mijn ogen dicht en dan weer lekker verder lezen. Eindelijk tijd. De kinderen vermaken zich uitstekend. Als ze straks terugkomen van het recreatieteam, gaan we op de fiets de prachtige omgeving verkennen. En daarna nemen we een duik in het Subtropische zwembad. Als we uit gespetterd zijn gaan we een hapje eten in het restaurant, voor de kinderen ook een heerlijke plek. En als zij daarna nog even buiten gaan spelen, pak ik mijn boek weer op om lekker verder te lezen.

“Mam! Schrijf je wordt met een d of een t of alle twee?”  Zucht… Ik doe mijn ogen open en kijk om mij heen. Mijn kinderen zitten aan de keukentafel achter hun laptop. Aan het werk voor school. Mijn man zit op de andere kant van onze bank, met zijn wenkbrauwen gefronst, zijn e-mails te beantwoorden. Na mijn jongste op weg te hebben geholpen, pak ook ik mijn laptop weer. Ik verhuis naar de slaapkamer, want straks heb ik een online meeting met collega’s. Zo zeg, wat heb ik zin in om even helemaal uit deze hectische situatie te stappen. Als deze meeting is afgelopen ga ik een familievergadering beleggen. Met maar één heel leuk agendapunt: vakantie!

Familie vergadering

“Jongens, familievergadering!” “Mam, nu niet hoor, ik zit midden in een game, pruilt mijn oudste.” “Het onderwerp is vakantie zeg ik”. “O ja! Jippie! Gaan we weer naar Kindercamping Nederland, de Leistert in Limburg mam?” Ook mijn man springt enthousiast op “Ja, wat een goed plan! Doen we! ” Nou dat was de kortste en meest effectieve vergadering ever. We gaan gewoon nog een keer naar de Leistert. Ondertussen maken man en kinderen een vreugde rondedansje om de keukentafel. We hebben daar twee jaar geleden onze mooiste gezinsvakantie ooit beleefd. En de Leistert voldoet aan al onze wensen.

Ons wensenlijstje:

  1. Camping met zwembad, check
  2. Vijver en strandje voor buiten zwemmen, check
  3. Activiteiten voor kinderen, check
  4. Indoor speeljungle, check
  5. Comfortabele accommodaties, check
  6. Lekker uit eten, maar liefst 3 restaurants, check
  7. Mooie natuur, omgeving, check

Verder zoeken is niet nodig, want Recreatiepark De Leistert heeft het allemaal. Voor de kinderen is het een feest en wij als ouders kunnen daardoor heerlijk relaxen. De Leistert heeft niet voor niets de titel ANWB Topcamping. Het park behoort tot de mooiste campings in Nederland èn Europa.

En? Dan hebben we toch nog één vraag open staan op onze agenda voor de familievergadering. Willen jullie weer kamperen met onze eigen tent of gaan we dit keer voor wat meer luxe en comfort? Want dat kan allemaal op de Leistert. De keuze is reuze; van een safaritent, glamping tent, een knusse cabin of een luxe bungalow. Nadat de kinderen de slaap mogelijkheden op de website hadden bekeken, was ook dat agendapunt snel afgehandeld. We gaan voor de vijf persoons glamping tent, een combinatie van kamperen en comfort. Het stoere karakter van een tent, maar dan met bedden, je eigen douche en toilet én verwarming. Comfortabel én veilig. Het enige dat we nu nog moeten doen is boeken. We gaan lekker vroeg in het voorjaar. Want weer of geen weer bij Kindercamping Leistert schijnt altijd de zon! Is het weer wat minder, dan kun je binnen heerlijk in subtropische sferen vertoeven. Bij mooi weer lekker buiten zijn en zwemmen in het buiten zwembad of het meer.

Nu kan het grote genieten beginnen. Genieten van de voorpret. En dat maakt de situatie thuis meteen veel lichter. Het is voor ons – net als ieder ander gezin – een moeilijke tijd geweest door de Corona. Thuis werken, thuis onderwijs, quarantaine, weinig sociale contacten. We zijn er echt aan toe om met ons gezin even helemaal vrij en zorgeloos te genieten en ons te laten verwennen.

Wij zijn er klaar voor! We hebben het verdiend. Jij toch ook?

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *