zalm recept - Zensitivity, gezonde recepten, gezond eten

Zalm met citroen en aardappelsalade, in een handomdraai gemaakt

De Italianen verwerken de frisse citroen in de lekkerste limoncello’s en van de Arabieren leren we dat een lepeltje citroenrasp menig gerecht opfrist. In dit recept bak je citroenschijfjes onder de zalmmoot in de pan. Het vet van de zalm en de suikers van de citroen zorgen voor een gekarameliseerd laagje, wat een extra bijzondere smaak geeft. In combinatie met de frisse aardappelsalade een topgerecht!


Bereidt dit recept in 6 eenvoudige stappen


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

1. Aardappels koken

Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in 1 cm brede schijfjes. Doe de aardappelschijfjes met een flinke snuf zout in een middelgrote kookpan, voeg water toe tot ze onderstaan en breng aan de kook. Kook de aardappels ca. 5 min.


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

2. Zalm bakken

Snijd de citroen in dunne schijfjes. Verhit 1el olie in een grote koekenpan of grillpan op matig vuur. Verwijder evt. graten en bestrooi de zalmfilets met 1/4tl zout en peper. Leg de zalmfilets in de pan en plaats 3-4 citroenschijfjes bovenop iedere filet. Keer de zalm na 4min bakken in één beweging om. Bak de zalm in nog eens 3-4min gaar, houd warm. 


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

3. Sperziebonen koken

Dop ondertussen de sperziebonen en halveer ze. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de sperziebonen na ca. 5 min kooktijd aan de aardappel pan toe, breng opnieuw aan de kook en kook de aardappels en sperziebonen in nog eens 5-7 min beetgaar. Giet af en laat de groenten in een vergiet uitdampen.    


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

4. Saus maken

Snijd intussen het loof (zie kooktip) en de stronkjes van de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes. Smelt de boter in een kleine kookpan op laag vuur. Haal van het vuur en roer er 1-2 el azijn (het liefst appel, witte wijn of witte balsamico), 0,5 tl zout en peper naar smaak door.


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

5. Aardappelsalade maken

Meng de radijsjes met de sperziebonenaardappelsbosuiringen en de botersaus in een kom. Proef en breng evt. op smaak met meer zout en peper. 


Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

6. Serveren

Serveer de aardappelsalade en de zalm met de citroenschijfjes omhoog. 


Ingrediënten

  • radijsjes
  • zalmfilet
  • sperziebonen
  • citroen
  • bosui
  • roomboter
  • vastkokende aardappels
  • azijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Tip

Zien de blaadjes van de radijs er nog groen, fris en stevig uit? Deze kun je gewoon eten! Was ze goed en meng in stap 5 door de salade.

Zalm met citroen en aardappelsalade, recept

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *