Wraps met bietenhummus e1533213407753

Wrap met een heerlijke bieten hummus, zoete aardappelen en crunchy pitten

Op een dag als vandaag rol je een aantal heerlijke  wraps met verschillende gekleurde groentes voor een snelle gezonde maaltijd. De basis hiervan is de speciale hummus; een Midden-Oosterse dip van kikkererwten, die dankzij de voorgekookte bieten een geweldige roze-rode kleur krijgt. Als als laatste met geroosterde zonnebloempitjes, uienpickles en gekookte zoete aardappelstukjes heb je een gezonde hap om blij van te worden!

 

Bereidingswijze Wraps met bieten hummus

Voorbereiding van het recept

Breng water in een waterkoker aan de kook. Rooster de zonnebloempitten in een middelgrote, droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 min goudbruin. Let op: de pitten kunnen snel verbranden, dus schud de pan af en toe. Neem de zonnebloempitten uit de pan en zet apart. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.

Zoete aardappel koken

Doe de zoete aardappelblokjes in een kleine kookpan, overgiet met het zojuist gekookte water totdat ze 2-3 cm onderstaan en voeg 0,5 tl zout toe. Breng aan de kook en kook de zoete aardappel met een deksel afgedekt in 8-10 min beetgaar. Giet af en laat uitdampen.

Uienpickles maken

Pel, halveer en snijd de ui intussen in dunne, halve ringen. Doe de ui in een kommetje en giet er gekookt water over tot de ui onderstaat. Laat 1-2 min staan. Giet af en hussel de ui om met 1-2 el azijn (liefst rode wijn azijn), een snuf zout, suiker en peper naar smaak. Laat staan om te marineren.

Hummus voorbereiden

Pers de citroen uit. Pel de knoflook. Giet de kikkererwten af, spoel schoon en laat uitlekken. Pluk de muntblaadjes, hak ze grof en doe de steeltjes weg.

Bieten hummus klaar maken

Doe de helft van de bieten (zie kooktip, links), de helft van de kikkererwten, knoflook, de tahin, 2-3 el citroensap, 1 el olijfolie, 0,5 tl zout en peper naar smaak in een hoge (maat)beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde, smeuïge hummus. Voeg 2-3 el water toe als de hummus te dik is. Breng evt. op smaak met meer zout en peper en/of citroensap.

Wraps serveren

Haal 4 wraps uit verpakking en maak ze voorzichtig van elkaar los. Je kunt ze eventueel (verpakt in aluminiumfolie) in de oven verwarmen. Bestrijk elke wrap royaal met de bieten hummus. Verdeel de munt, babyspinazie, zoete aardappelblokjes, rest van de kikkererwten, uien pickle en zonnebloempitten erover en rol de wraps op. Bewaar de overige wraps.

 
Ingrediënten Bieten hummus wrap

  • zoete aardappel
  • tarwetortilla’s
  • rode ui
  • zonnebloempitten
  • verse munt
  • rode bieten
  • babyspinazie
  • citroen
  • tahin
  • knoflook
  • kikkererwten
  • suiker
  • azijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon. Het leven is te kort om ongezond te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed en gezonde maaltijden op tafel te zetten.  Bestel vandaag nog een pakket met wekelijks gezonde en heerlijke maaltijden. De boodschappen worden netjes thuis bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld bezorgd. Het recept zit erbij en u heeft in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Geen zorgen over de boodschappen, stress over wat je moet gaan eten.

Een reactie op “Wrap met Bieten hummus en zoete aardappelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *