Wrap met een heerlijke bieten hummus, zoete aardappelen en crunchy pitten
Op een dag als vandaag rol je een aantal heerlijke wraps met verschillende gekleurde groentes voor een snelle gezonde maaltijd. De basis hiervan is de speciale hummus; een Midden-Oosterse dip van kikkererwten, die dankzij de voorgekookte bieten een geweldige roze-rode kleur krijgt. Als als laatste met geroosterde zonnebloempitjes, uienpickles en gekookte zoete aardappelstukjes heb je een gezonde hap om blij van te worden!
Bereidingswijze Wraps met bieten hummus
Voorbereiding van het recept
Breng water in een waterkoker aan de kook. Rooster de zonnebloempitten in een middelgrote, droge koekenpan op middelhoog vuur in 2-3 min goudbruin. Let op: de pitten kunnen snel verbranden, dus schud de pan af en toe. Neem de zonnebloempitten uit de pan en zet apart. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
Zoete aardappel koken
Doe de zoete aardappelblokjes in een kleine kookpan, overgiet met het zojuist gekookte water totdat ze 2-3 cm onderstaan en voeg 0,5 tl zout toe. Breng aan de kook en kook de zoete aardappel met een deksel afgedekt in 8-10 min beetgaar. Giet af en laat uitdampen.
Uienpickles maken
Pel, halveer en snijd de ui intussen in dunne, halve ringen. Doe de ui in een kommetje en giet er gekookt water over tot de ui onderstaat. Laat 1-2 min staan. Giet af en hussel de ui om met 1-2 el azijn (liefst rode wijn azijn), een snuf zout, suiker en peper naar smaak. Laat staan om te marineren.
Hummus voorbereiden
Pers de citroen uit. Pel de knoflook. Giet de kikkererwten af, spoel schoon en laat uitlekken. Pluk de muntblaadjes, hak ze grof en doe de steeltjes weg.
Bieten hummus klaar maken
Doe de helft van de bieten (zie kooktip, links), de helft van de kikkererwten, knoflook, de tahin, 2-3 el citroensap, 1 el olijfolie, 0,5 tl zout en peper naar smaak in een hoge (maat)beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde, smeuïge hummus. Voeg 2-3 el water toe als de hummus te dik is. Breng evt. op smaak met meer zout en peper en/of citroensap.
Wraps serveren
Haal 4 wraps uit verpakking en maak ze voorzichtig van elkaar los. Je kunt ze eventueel (verpakt in aluminiumfolie) in de oven verwarmen. Bestrijk elke wrap royaal met de bieten hummus. Verdeel de munt, babyspinazie, zoete aardappelblokjes, rest van de kikkererwten, uien pickle en zonnebloempitten erover en rol de wraps op. Bewaar de overige wraps.
Ingrediënten Bieten hummus wrap
- zoete aardappel
- tarwetortilla’s
- rode ui
- zonnebloempitten
- verse munt
- rode bieten
- babyspinazie
- citroen
- tahin
- knoflook
- kikkererwten
- suiker
- azijn
- olijfolie
- peper en zout
1 Laat een reactie achter
Smakelijke groet,