Mijn mindfulness-aandachtsboek voor kinderen die moeite hebben met focussen

Je hebt op school verschillende vakken en leert veel verschillende vaardigheden, wat je niet leert is wat aandacht is en hoe je je kan concentreren of focussen. Je aandacht erbij houden is tegenwoordig een hele belangrijke vaardigheid geworden, omdat de wereld en ons leven steeds meer van ons verwacht en er steeds meer afleidingen zijn zoals mobieltjes, het internet en de sociaal leven.  Als je soms druk bent van jezelf, moeite hebt om je te concentreren en een uitdaging vindt om dingen af te maken waar je mee bezig bent, zul je daar wel eens last van hebben. 

Werkboek Mymind

Daarom is onder deskundige leiding dit werkboek MYmind ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar (en ouders). Het helpt je je concentratie te verbeteren en je impulsiviteit te verminderen. De training bestaat uit meditaties en yoga-oefeningen die helpen om je bewust te worden van je aandacht, je lichaam, je emoties en gedragsimpulsen, waardoor je je aandacht en gedrag beter kunt controleren. Je leert hoe je tot rust kunt komen in de drukte van je leven, door met je aandacht ‘naar binnen’ te gaan, stilte te vinden in je lichaam. Bij het werkboek horen handige meditaties die je kunt downloaden en je helpen bij de meditatie oefening. Bij dit werkboek hoort ook het boek aandachtstraining MYmind.

Ervaringen van de kinderen

‘Als ik me druk voel ga ik nu even zitten met mijn adem, en dan word ik ook rustig in mijn hoofd!’

‘Door de bodyscan kan ik beter slapen’
 
‘Door de training heb ik meer rust in mijn hoofd’

Auteurs

Susan Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Corien Bögels is vormgever en illustrator. Ze is sneltekenaar bij congressen, visie- veranderingstrajecten. Daarnaast geeft ze tekenlessen en incompanytrainingen
bij educatieve instellingen en maakte ze stopmotionsfilmpjes voor bedrijven en instellingen.

Boeken tip: werkboek MYmind ! bestellen

ISBN 9789401438346 | Paperback | 96 blz. | psychologie
€ 21,99 | Uitgeverij Spectrum | okt 2019 | bestellen kan hier


Voor andere interessante boeken tips bekijk hier onze verzameling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *