Wat Zijn Engelen En Bestaan Ze Echt

Heb jij wel eens een Engel gezien, gevoeld of gehoord?

Engelen zijn helpers van God(Spirit) en helpen ons wanneer wij om hulp vragen of ondersteunen zonder dat je het door hebt. Engelen hebben een aantal kwaliteiten: mededogen, liefdevol, begrip, niet-oordelend, tevredenheid en vrede. Ze zijn altijd bij je. Ze hebben geen onderscheid in het kwade en goed in de mensen, iedereen schieten ze te hulp als zij erom vragen.

Engelen brengen deze prachtige kwaliteiten naar de aarde. Ze zijn als boodschappers van God(of Spirit) die ons speciale boodschappen sturen om ons bijzondere dingen te leren. Engelen zijn bijzondere wezens, ze zijn in staat om met mensen te communiceren, maar ook met de zeer subtiele energieën te werken.

Engelen en religie

Er bestaan verschillende verhalen over Engelen in de Bijbel. Toch hebben we soms het gevoel dat in sommige religies Engelen gezien worden als wezens uit het verleden die er niet meer zijn, of ze nemen het bestaan van Engelen in verhalen als metaforen, die alleen maar worden gebruikt om een punt te illustreren. Deze historische visie van Engelen kunnen sommige mensen afleiden van de meer traditionele religies, omdat ze vanuit een spirituele overtuiging leven, en een overtuiging hebben dat zegt dat Engelen vandaag de dag nog steeds bestaan. Als ”God” nog steeds bestaat, waarom kunnen Engelen dan niet bestaan?

Veel christelijke religies geven de Engelen eigenlijk de status zoals serafijnen en cherubijnen. In het Nieuwe Testament voegde Paulus nog eens zeven ordes toe. Dit zijn ze in volgorde van belangrijke taken: Tronen, Beschermengelen, de Deugden, de Dragers, De Heerschappijen, de Krachtigen, Cherubijnen en Serafijnen, Aartsengelen en Engelen.

Engelen komen ook veel voor in andere religies, zoals het Jodendom, de Islam en de Indiaanse religies. Ook geloven veel mensen, die geen religie hebben in Engelen.

Hoe zien engelen eruit

Het meest voorkomende kenmerk lijkt de kleur wit en een sterke licht die de Engelen geven. Soms worden ze andere een lichtwezens genoemd. Niet altijd is hun gezicht te zien, niet te onderscheiden las mensgedaante, soms verschijnen ze precies zoals jij en ik. Komen op bezoek om een bepaalde taak te volbrengen. Misschien is een van de meest verbazingwekkende en fascinerende verschijningsvormen wel in visioenen of dromen, zoals toen Maria een Engel zag die haar vertelde over de geboorte van het kindje Jezus.

Voor degenen die ervaringen hebben gehad met verschijningen van Engelen, hebben ze een ding gemeen: ze geven aan dat ze zoveel schoonheid, liefde en vreugde voelde.

In de verhalen die verteld worden komen ze soms voor zoals we die in stenen beelden hebben gezien, in badend wit licht en met vleugels, maar vaak lijkt het erop dat dit niet het geval is. Dit beeld is nog eens versterkt door kunstenaars uit het verleden die vaak van de kerk te horen hebben gekregen dat ze op die manier Engelen moeten schilderen. Soms verschijnt er een Engel zoals jij of ik of is het gewoon een onzichtbaar wezen of alleen een wit licht. Wat een mens ziet, kan mogelijk afhankelijk zijn van wat we als mens moeten zien. Als we een volle Engel met vleugels en alles moeten zien, dan is dat misschien wel wat we krijgen te zien.

Bestaan Engelen echt

De meningen hierover zijn verdeeld. Zelfs bekende mensen geven aan ze gezien te hebben en zelfs gesproken. Mensen die de dood in de ogen hebben gekeken hebben hierover. Geloven in Engelen kan een beetje hetzelfde zijn als geloven in UFO’s, tenzij je er een hebt gezien, hoe kun je er dan zeker van zijn dat ze bestaan? Dus het antwoord op deze vraag zal voor iedereen anders zijn. Iedereen zal zijn eigen definitie hebben van wat een Engel is. Sommige vragen zich af of bijvoorbeeld alle geesten die ons helpen misschien Engelen zijn?

De vraag kan ook luiden: “Geloof je in geesten” of “Geloof je in het hiernamaals” of “Geloof je in God”? Elk persoon kan zijn eigen bewijs of antwoord hebben, maar omdat de antwoorden meer voortkomen uit geestelijke en emotionele ervaringen dan uit mentale processen is het moeilijk om deze kennis of dit inzicht aan anderen door te geven.

Hoe helpen engelen ons?

Sommigen zeggen dat we elk onze eigen Engel bij ons hebben – een Engel die over ons waakt. Ook dat andere Engelen in en uit ons leven komen als we ze nodig hebben. Je kunt een mentale uitdagende klus moeten doen waarvoor een Engel in de buurt kan zijn om je te begeleiden. Iedere Engel heef zijn eigen taak. Als je een emotioneel meer uitdagende karwei moet doen kan het zijn dat een andere Engel op de voorgrond kan komen te staan. Voor iedere uitdaging staat er altijd een voor je klaar.

Er zijn Engelen waargenomen in tijden van grote crisis. Bijvoorbeeld om iemand die in grote nood verkeerde gerust te stellen, of om in te grijpen in een dramatische gebeurtenis of om op miraculeuze wijze iemands leven te redden. In An Angel in your Pocket van Rosemary Ellen Guiley vertelt ze verhalen van mensen die Engelen hebben ontmoet. De ene man voelde een fysieke kracht hem wegtrekken van een 220 volt stroomdraad, een vrouw: toen een Engel haar bij een levensbedreigende operatie naar een andere wereld bracht en de dokter aangaf dat het een wonder was dat ze nog leefde, omdat hij dacht dat ze ’s nachts zeker zou sterven.

Een van de meest voorkomende gebeurtenissen is wanneer een bepaalde persoon plotseling verschijnt om iemand in levensbedreigende situatie te helpen en dan, nadat de bezoeker zijn taak heeft volbracht ineens verdwenen is. De persoon in nood draait zich om en zijn mysterieus helper is plotseling verdwenen. Het is een feit dat de persoon het gevoel heeft dat de hulp niet van deze wereld kan zijn. Bijvoorbeeld, de mysterieuze persoon noemt ze een Engel als er geen naam werd genoemd, of ze tonen een “super menselijk” vermogen, zoals extreme kracht. Vaak wordt beschreven dat de persoon erg mooi was, ongeacht zijn of haar fysieke verschijning.

Wat de één een Engel noemt, kan de ander een gids of dierengeest noemen. Soms voelen we dat er een gids in ons leven bij ons in de buurt aanwezig is, dat er iemand anders in de kamer is of dat we na een gebeurtenis denken dat we op de een of andere manier geleid zijn. Het is moeilijk om deze subtiele energieën te omschrijven. Voor de meesten van ons hebben we te maken met de wereld van “voelt als” en “ik had een gevoel van”, een groot deel van de mensen zeggen dat een Engel in hun leven is verschenen, en wat ze echt bedoelen is dat er een positieve en mooie kracht is gekomen om hun te helpen.

Hun betrokkenheid kan heel subtiel zijn. Je hersenen zeggen je dat je naar links moet draaien omdat dat de snelste weg naar huis is, maar je hebt een sterke gevoel om naar rechts te draaien. Dat doe je dus en je komt een vriend tegen die je lang niet hebt gezien of je komt er achteraf achter dat je een ongeluk hebt voorkomen. Was dat een Engel?

Voor de meesten van ons zijn Engelen een kwestie van geloof. Geloven we in hen? We kunnen ervaringen in ons leven hebben die ons sterk of zelfs met zekerheid hebben geleid om in hun bestaan te doen geloven en naarmate we ons spiritueel en persoonlijk ontwikkelen, kunnen we gevoeliger worden voor hun subtiele energieën.

Engelen vertegenwoordigen alles wat goed is. Of we nu in hen geloven of niet, we kunnen geloven in wat ze vertegenwoordigen. Menigeen heeft het verlangen om hun goede kwaliteiten te bezitten en kan hen als rolmodel beschouwen.

Kan het geloven in Engelen mij op enige manier kwaad doen

Het is mogelijk om elke beslissing over te dragen aan wat jij ziet als jouw Engelen. Maar vanuit een ander perspectief zou je kunnen zeggen dat je beslissingen aan een hoger deel van jezelf overdraagt.

Engelen zijn een onderwerp dat sterk verbonden kan zijn met onze intuïtie. Waar houdt onze intuïtie op en begint de interventie van Engelen? Zijn Engelen eenvoudigweg ons hogere zelf of zijn zij afzonderlijke wezens of is het antwoord ergens tussen de twee. Er bestaan verhalen over gevallen Engelen, die vanuit een negatieve zin iemand probeert te misleiden. Hebben we die hier ook niet, mensen die je proberen te misleiden?

Dus het gevaar, zoals bij veel spirituele overtuigingen, is om onze eigen betrokkenheid bij ons leven niet te onderschatten. Als je elke keer als er iets goed gaat in je leven en dat je beweert dat het je Engel was, dan geef je jezelf misschien niet genoeg vertrouwen in je leven.

De vraag aan een hoger deel van jezelf, om te weten of dat hoger deel een hoger deel van jezelf is, of het nu God, Spirit of een Engel is, kan een gezonde vraag zijn om er zeker van te zijn dat we altijd op een goede weg zitten. Zolang wij zelf verantwoording nemen voor onze daden, gedachten,gevoelens en gedrag en alles wat daarbij een ondersteuning kan zijn is goed. Waar je hulp vandaan komt en deze je op een positieve, liefdevolle en zonder dwang je hulp biedt. Zou ik zeggen: neem het in dankbaarheid en eerbied aan. Dank deze wezen vanuit je hart voor de hulp. Jij weet of het goed is….door te luisteren naar je eigen spirit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *