Door invloed van het universum die de mens ondersteunt in haar proces zodat zij haar angst en alles wat ons belemmert durven los te laten. Om dit te doen, moeten we onze focus duidelijk afstellen en ons hart open stellen. Via het gevoel krijgen we meer contact met onze diepste kern. En uiteindelijk zou het zo kunnen zijn dat er bijzondere dingen gaan ontstaan.

Het duister en de angsten

In deze tijd worden wij blootgesteld aan invloeden die veel mensen angst kunnen bezorgen. Bijna iedereen wordt weleens overvallen door angstgevoelens. Sommigen zijn bang voor een ziekmakend of zelfs dodelijk virus. Weer anderen over de verdeeldheid in de samenleving die het omgaan met de ziekteverwekker heeft gebracht. Anderen zijn bang voor de gevolgen van de oorlogen die niet ver van ons eigen land plaatsvinden. Nog anderen zijn bang voor vaccinaties en de mogelijke bijwerkingen ervan. Slechts weinigen maken zich zorgen over de inperking van onze fundamentele rechten en vrijheden. Velen maken zich zorgen over de devaluatie van het geld, de economische ineenstortingen en de tekorten in de voedselvoorziening. Anderen vrezen het ineenstorten van de sociale systemen in het algemeen, of zijn in het bijzonder bezorgd over de toestand van onze planeet, de Aarde. Ten slotte vrezen veel mensen voor het welzijn van hun kinderen en toekomstige generaties.
Alles is onstabiel, onzeker, sommigen zijn volledig gedesoriënteerd en velen weten niet eens wat zij moeten geloven. Angsten maken ons ziek, daar zijn de meeste hulpverleners het over eens. Angststoornissen en in het bijzonder gegeneraliseerde angststoornissen zijn momenteel in opkomst. Leven we echt in een donkere tijd?

De universele energiestromen laten het tegenovergestelde zien

“Waar gevaar is, groeit ook de redding.”
Patmos, Friedrich Hölderlin

Op dit moment is er een enorme energiestroom vanuit het universum richting de Aarde. De invloed van krachtige energieën mag zeker niet worden onderschat. Aangezien we in een duale wereld leven, werpt elk licht ook een schaduw. Waar er licht is, is er ook schaduw en omgekeerd.

Wat kunnen we doen?

Maar vooral in een tijd waarin er zoveel duisternis rondom ons is, moeten we onze eigen energie, onze focus, hoog houden. Wij kunnen dit doen door bewuste intentie in te zetten en daardoor kunnen we ook weer voor zorgen dat we effect hebben op onze omgeving. Als we onze focus hoog houden, leveren we een belangrijke bijdrage aan de wereldvrede. Als ik geen vrede met mezelf heb, kan ik geen vrede in de wereld verwachten.
Veel mensen geloven ook dat het echt niet van hen afhangt. Maar dat is verkeerd. Iedereen is een unieke, onmiskenbare ziel, wiens deelname onmisbaar is.

Meeslepen in angst is een keuze

Wij moeten ons op dit punt afvragen hoeveel van de gruwelijkheden van de oorlog die in de media worden getoond, wij toelaten in ons energie, in ons hele systeem? Volgens de universele wet van resonantie trekken wij op een magische manier de dingen aan waaraan wij veel aandacht en gevoelens schenken. Daarom is het verstandig om van tijd tot tijd een mediapauze in te lassen of je zelfs helemaal aan de invloed van de media te onttrekken. Als je je buiten de mainstream media informeert, kan het gebeuren dat uitspraken die daar worden gedaan lijnrecht tegenover de berichtgeving van de gebruikelijke media staan. En dat kan natuurlijk leiden tot innerlijke onzekerheid. Ja, het kan:

Wat zeggen astrologen?

Astrologisch gezien is 2022 een jaar van extreme planetaire constellaties. Sinds twaalf april 2022 hebben we nu te maken met een heel bijzondere astronomische constellatie. Neptunus en Jupiter komen samen in een conjunctie in het teken Vissen. Dit is het begin van een 166-jarige cyclus. Volgens aantal astrologen zal deze conjunctie leiden tot een ongekende ontwikkeling van energie. Dit brengt sterke spirituele liefdesenergieën met zich mee die zich over het veld uitbreiden. Met deze constellatie voorspellen zij over een toenemende gevoeligheid bij de mensheid. Zielsverwantschappen worden ook samengebracht en gaan nu een heel andere fase van samenzijn en menselijk samenzijn in.
Deze veranderde energieën worden verondersteld een ontwikkeling naar een groter bewustzijn bij grote delen van de mensheid tot stand te brengen. Als ik nu werk aan de expansie van mijn eigen bewustzijn, doe ik dat tegelijkertijd voor mijn medemens.
Als wij positief (natuurlijk kan je niet altijd positief zijn, maar wees wel bewust van je gedachten) denken en deze factoren accepteren, ziet onze toekomst er goed uit. In het hiernavolgende moeten deze energetische invloeden als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Authenticiteit zonder ego is nu overal aan de orde

Dus de tijd van passiviteit en verstoppen is nu voorbij. Lange tijd leefden wij in het verborgene en lieten ons ware wezen niet eens aan onszelf zien. Nu is het tijd om echt en eerlijk te zijn en “de maskers te laten vallen”. Hoe kan ik mijn leven een richting geven die veel meer bij me past? De tijd is nu gekomen dat we intensiever in contact kunnen komen met onze zielskern. Wij kunnen innerlijk ontvangen en daardoor waarnemen wat onze ziel ons wil vertellen. Net als bij een visioen, kunnen we daardoor iets zien dat ook uit andere dimensies komt. Maar dit alles is voor ons niet mogelijk zolang wij in het verstand leven, omdat deze ingangen niet via het denken plaatsvinden. Dit is alleen mogelijk zolang we het denken laten rusten. Om in de stilte van het denken te komen, krijgt ook meditatie een grote betekenis. De binnenkomende energieën zijn nu voor iedereen beschikbaar, iedereen kan aan deze reis beginnen.

Door je hart te openen voor de innerlijke vrijheid

De enige kans die we in deze nieuwe tijd hebben is door naar binnen te gaan met onze aandacht. Deze tijd maakt het nu echter veel gemakkelijker voor ons om onze aandacht op het hart en solar plexus te richten en daarvanuit het hart en de solar plexus te openen. Dit leidt ertoe dat we meer begrip krijgen voor andere mensen. Bovendien kunnen wij ons nu veel beter voelen en ervaren of onze relaties en partnerschappen nog goed zijn of niet. Het openen van het harten solar plexus is een van de belangrijke basis voor onze innerlijke vrijheid. Het betekent ook dat je in vrijheid met anderen kunt omgaan zonder iemand te hoeven bezitten. Een vrije mening kunt hebben zonder de invloeden van het massabewustzijn is dan ook mogelijk.

Komt meer naar het gevoel

Dit gebeurt allemaal wanneer we meer naar het gevoel gaan en dus heel subjectief aanvoelen wat nu goed voor ons is. Meer in gevoel komen betekent voor veel mensen dat ze voor het eerst na lange tijd weer echt beginnen te voelen. Zij voelen eindelijk weer wat zij lange tijd niet meer gevoeld hebben, misschien vanaf hun kindertijd. Toen werden ze verondersteld te gehoorzamen of volledig op hun verstand te vertrouwen. Opnieuw leren voelen kan ongelooflijk helend zijn. Bewust ademhalen kan hierbij een belangrijke ondersteuning zijn. Hierdoor worden mensen ook onafhankelijker en gaan ze zuiverder zien. Zij zien dan echte andere mogelijkheden voor de vele verbintenissen die zij in de loop van de tijd zijn aangegaan. Uitwijkmogelijkheden die hen veel beter dienen en hen dichter bij zichzelf brengen dan alle vroegere beperkingen. Want het dient in principe niemand als we onszelf opofferen voor anderen. Soms is egoïstisch opstellen nodig om de verbinding met jezelf te kunnen aangaan.

Ook interessant Wat kan spiritualiteit voor jou betekenen

Een nieuwe taak staat te wachten in deze nieuwe tijdperk

Bewust met het leven bezig zijn

Het leven kan het beste doen slagen wanneer wij ons naar binnen keren en bewust leven in de modus van ons ware IK. Dan beseffen we misschien dat we al die tijd alleen maar een spel hebben gespeeld. Ja, we beseffen dat het hele leven maar een spel is. Maar een spel waarin we in rollen zijn terechtgekomen die ons helemaal niet liggen, dat is minder leuk.
Het leven wordt makkelijker als we ons blijven richten op wat belangrijk voor ons is. Zo niet, dan kunnen wij ons ontspannen en ons laten meevoeren met de stroom van het leven, het leven zelf de leiding laten nemen. Want veel dingen die gepland en bedacht zijn kunnen nu een heel andere richting uitgaan. Misschien zullen sommige dingen in de loop van de tijd niet meer zo belangrijk voor ons zijn. Vooral sommige materiële goederen en successen zouden minder en minder belangrijk kunnen worden. De gelukkig en ontspannen voelen wanneer wij de leiding overlaten aan onze hogere zelf zal ons veel meer plezier geven dan alle dingen die aan de buitenkant voltrekken. We beseffen dan ook hoe waardevol het is wanneer we gevoeliger worden en wanneer onze blik zuiverder wordt. Het is ook een geluk om te beseffen dat we veel meer zijn dan onze persoonlijkheid. Nu is de tijd gekomen dat ons ware wezen en onze liefde naar elkaar kunnen tonen zonder eisen.

Geloof in de magie van de nieuwe tijdperk

Naarmate we bewuster worden, kunnen sommige gebeurtenissen op een wonder lijken. Op een bijna magische manier, kunnen dingen samenkomen. Je kunt het niet uitleggen, beschrijven of berekenen. Het is gewoon zo of het gebeurt. Dit is echter alleen mogelijk als we deze hoge energieën toelaten. En het niet te willen aansturen… We moeten de wonderen laten gebeuren. Dan ontdekken we uiteindelijk dat alles er altijd al geweest is. Het is slechts door onze conditionering, overtuigingen, scholing, door de richtlijnen van onze ouders en voorouders of door de maatschappij in de schaduw gehouden.

Heb je dit ook gelezen? Wat je moet weten over astrologie en horoscoop

Sommige mensen zullen teleurgesteld zijn

Niet alle mensen kunnen de komende veranderingen aan. Sommige mensen zullen totaal onvoorbereid zijn en kunnen zelfs van streek zijn of bang. Voor sommige mensen zullen de veranderingen hen afschrikken, uit hun evenwicht brengen of zelfs verdrietig maken. Deze mensen verdienen het om hulp van buitenaf te krijgen. Deze mensen kunnen niet alles alleen aan en hebben ook de hulp van anderen nodig. We zijn er ook om elkaar te helpen. Degenen die emotioneel stabiel zijn en het goed doen, krijgen nu nieuwe taken. Ze kunnen er nu zijn voor de anderen om de liefde en vrede vast te houden. En dit weer over te brengen naar degene die om hulp vraagt.

Denk wel eraan dat niemand hier beter is dan de ander of dat de een hoger of bewuster, spiritueler is dan de andere…. dit veroorzaakt ook weer dualiteit. Iedereen gaat op een tempo wat voor hem of haar dragelijk is.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *