wat je moet weten over astrologie en horoscoop

We komen steeds vaker in kranten, tijdschriften en online astrologische-horoscoop publicaties tegen, veel mensen bekijken elke dag wat hun horoscoop is om vanuit dit punt hun dag te bepalen. Waar komt dit vandaan en waarom hangen sommige zoveel belang aan deze voorspelling? Kan een horoscoop echt de toekomst voorspellen?

Astrologie is een ingewikkelde materie waarbij gebruikt wordt gemaakt van de planeten,  dierenriemtekens en sterrenbeelden (zodiac) om verschillende voorspellingen te doen over belangrijke gebeurtenissen die in de toekomst te wachten staat.

Wat is Astrologie?

Astrologie is het bestuderen van de astronomische posities van de hemellichamen en hun samenhang met de gebeurtenissen op aarde. Astrologen (en zij die de astrologie beoefenen) geloven dat zij, door de invloed tussen de planeten en de natuurlijke wereld te begrijpen, mogelijke toekomstige gebeurtenissen kunnen voorspellen. Vele culturen hebben eeuwenlang gebruik gemaakt van astrologie en hebben hun eigen variaties hierop ontwikkeld, zoals de Chinese, de Vedische, de Tibetaanse en de Westerse.

Wat is het verschil tussen je zon-, maan- en ascendantteken?

Je zon-, maan- en ascendant worden in de astrologie beschouwd als “de grote drie”. Ze vertegenwoordigen de drie belangrijkste delen van je identiteit: je kernzelf (zon), je innerlijke-zelf (maan) en hoe anderen je zien ( ascendant). Deze drie tekens kunnen in hetzelfde teken vallen of totaal verschillend zijn – maar de drie samen hebben een grote invloed op jou leven en je gedrag hierop

Je sterrenbeeld is het teken waarmee de meeste mensen al vertrouwd mee zijn, want het is afgeleid van onze geboortedag. De zon blijft ongeveer 30 dagen in een teken staan, dus de dag waarop je geboren bent bepaalt dit teken. Omdat de zon staat voor identiteit, jezelf en levensdoel, geeft dit teken aan hoe je over jezelf denkt, wat je waarden zijn en hoe je tegen de wereld aankijkt. Je zonneteken geeft je karakter weer en weerspiegelt dat naar de buitenwereld.

Wat moet je weten over Astrologie en horoscoop-zensitivity-spiritualiteit-betekenis astrologie-betekenis horoscoop

Je maanteken is niet bij iedereen zo bekend als je zonneteken, maar toch is het heel belangrijk voor je algehele persoonlijkheid omdat het staat voor wat we nodig hebben om ons veilig, fijn en geliefd te voelen. Het beïnvloedt gedrag op manieren waar je je misschien niet bewust van bent, omdat het meestal je emotionele reacties bepaalt. In tegenstelling tot je zonneteken, moet je de datum en plaats van je geboorte weten om een nauwkeurig maanteken te kunnen bepalen.

Je rijzende teken, ook bekend als je “ascendant”, is het teken dat opsteeg aan de oostelijke horizon op het exacte moment dat je geboren werd. Het rijzende teken wordt bepaald door de tijd, datum en plaats van je geboorte. Het is de reden waarom geboortetijden zo ongelooflijk belangrijk zijn. Je ascendant vertegenwoordigt je persoonlijke identiteit. Je kunt de invloed ervan terugvinden aan je uiterlijk, houding en gedrag. Het is dus de eerste indruk die je op anderen maakt.

Kan Astrologie de toekomst voorspellen?

De belangrijkste vraag in de astrologie: Kan astrologie de toekomst voorspellen? Deze vraag is ingewikkeld om te beantwoorden. In essentie kan astrologie gebruikt worden om mogelijke gebeurtenissen te voorspellen. We zeggen ” mogelijke ” omdat de vrije wil net zo’n grote invloed heeft op je persoonlijke leven als de beweging van de planeten.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je horoscoop je waarschuwt dat er een breuk aan zit te komen. Dus, je gaat aan je relatie werken, meer communiceren, en jullie gaan nooit uit elkaar. Sterker nog, jullie relatie is sterker dan ooit. Wat is er? Je horoscoop was niet “verkeerd”, het liet je gewoon zien wat niet werkte en het veranderde je toekomst. Astrologie toont de dingen die aandacht nodig hebben, maar het is aan ons om er daadwerkelijk mee door te gaan en positieve veranderingen aan te brengen.

En dat leidt tot onze volgende vraag: Hoe komt het dat sommige horoscopen uitkomen, terwijl andere volledig de plank misslaan? Het antwoord kan zijn dat je je horoscoop misschien niet goed interpreteert. Als je zonneteken Schorpioen is, maar je maan en rijzende sterren staan in Weegschaal, dan moet je waarschijnlijk ook de horoscoop voor Weegschaal gaan lezen. Het hangt er ook vanaf welke horoscoop je leest. Als je een liefdes horoscoop leest, zou je kunnen beginnen met het lezen van de horoscoop van je Venus teken – niet je zonneteken. Een ander voorbeeld zou kunnen zijn: Als je voor je carrière leest, wil je misschien rekening houden met de horoscoop van je Saturnus-teken.

Het is ook belangrijk te onthouden dat, net als Tarot en handlezen, astrologische voorspellingen anders kunnen uitpakken dan je verwacht. Bijvoorbeeld, je horoscoop kan zeggen dat je goed nieuws zult ontvangen. Je zou kunnen denken dat het over een promotie gaat, maar het zou kunnen zijn dat een vriend op bezoek komt. Nog steeds goed nieuws, maar niet het nieuws dat je zou verwachten.

Wat zijn de verschillende planeten binnen de astrologie?

Hoe gaat Astrologie in zijn werk?

Een heleboel mensen gaan er van uit dat astrologie een kwestie is van een hoop voorspellingen doen en er het beste maar van hopen. Maar in werkelijkheid komt er bij astrologie heel wat astronomie bij kijken, berekeningen maken, en ook een verrassende hoeveelheid wiskunde.

Om de werking van astrologie te begrijpen, moeten we astrologen eerst als vertolkers van de planeten bekijken. De kosmos heeft zijn eigen taal – de taal van cycli en patronen – en astrologen zijn er om die te interpreteren. Om dit te doen, berekenen astrologen de bewegingen van planeten, sterrenbeelden en asteroïden. Ze bestuderen de astronomische kaart om bepaalde punten aan de hemel te lokaliseren, zoals de rijzende sterren of midhemel tekens in de geboortehoroscoop van een persoon.

Daarom is het bij het lezen van een geboortehoroscoop belangrijk om de exacte tijd en plaats van je geboorte te weten, zodat je nauwkeurige posities en standen kunt krijgen. Zodra een astroloog je sterrenbeelden en hun posities aan de hemel heeft ontvangen, zal hij of zij nagaan onder welke huizen die planeten vallen. Dan zal hij de onderlinge relaties tussen die planeten analyseren.

Pas dan kan de astroloog de vragen beantwoorden die we allemaal willen weten. Wat betekent het voor een Schorpioen zon als Venus Tweelingen binnenkomt? Hoe zal de terugkeer van Saturnus iemands leven beïnvloeden? Wat betekent het wanneer Saturnus zich conjunct met Pluto bevindt? Door de betekenis van deze verschuivingen te ontcijferen, kunnen we beginnen met het ontdekken van de antwoorden die het universum ons probeert te vertellen.

 

Transit vs Aspect: Wat is het verschil?

Een transit gebeurt wanneer een planeet door een van de planeten gaat die in je geboortehoroscoop staan. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat Mars in Kreeft staat in je geboortehoroscoop en dat Mercurius op dit moment door Kreeft beweegt. Zodra Mercurius op één lijn komt binnen 10 graden van je geboorteplaats van Mars, zou Mercurius je geboorteplaats van Mars passeren. Terwijl binnenplaneten (de zon, maan, Mercurius, Venus, Mars) de neiging hebben om sneller te bewegen, betekent dat ook dat hun effecten minder lang zijn. Buitenplaneten (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto) transiteren langzamer, dus voel je hun invloed langer.

In de astrologie is een aspect een hoek die de planeten maken met elkaar binnen de horoscoop, ook met de ascendant, midhemel, descendant, lagere midhemel, en andere punten van astrologisch belang.

Aspecten, daarentegen, bewegen niet. Het zijn de verbindingen die een planeet in de geboorte of op het moment zelf maakt met een andere planeet. Je geboortekaart bestaat uit aspecten. De planeten van vandaag – nu, op dit moment – maken aspecten. De hoeken die de planeten met elkaar maken geven een gedetailleerde uitleg over wie je bent of wat er op dit moment in je leven gebeurt.

Dan zijn er nog drie, nog steeds belangrijke, maar minder krachtige aspecten waarmee astrologen ook nog rekening mee moeten houden. Het half-symmetrisch aspect is wanneer twee planeten 30 graden van elkaar verwijderd zijn. (Denk aan iemand met een Leeuw zon en een Maagd maan.) Dit aspect veroorzaakt wrijving. Ze hebben niet veel gemeen en hebben verschillende temperamenten. Een half vierkant ontstaat wanneer twee planeten 45 graden uit elkaar staan. Dit type energie manifesteert zich op dezelfde manier als het vierkant, maar op een minder krachtige manier. Dit type energie Een sextiel is een zacht aspect wanneer twee planeten twee tekens van elkaar verwijderd zijn. Zeer compatibel en vloeit goed samen en brengt goede vibraties. De vijfhoek is complexer en komt voor wanneer planeten 150 graden van elkaar verwijderd zijn. Dit is een ongemakkelijke relatie. Niets gemeenschappelijks en heeft tijd en geduld nodig om zich aan te passen.

Het ontstaan van de Astrologie?

De Westerse astrologie – één van de oudste en tegenwoordig meest populaire methoden van astrologie – kan worden teruggevoerd tot 2000 v. Chr. in Babylon, een stad in het oude Mesopotamië. Oorspronkelijk gebruikten Babylonische astrologen hun astrologische kaarten om het weer en de seizoenswisselingen te voorspellen, waardoor het meer op een kalender leek dan op iets anders. Zij interpreteerden hemelse gebeurtenissen ook als communicatie van de goden met de sterfelijke wereld. Uiteindelijk creëerden Babylonische astrologen rond 700 v. Chr. de dierenriem die astrologen vandaag de dag gebruiken: met planeten en huizen.

Toen Alexander de Grote in 331 v. Chr. Babylon veroverde, bracht hij de astrologie naar de oude Grieken, die vervolgens het Hellenistische systeem creëerden dat wij nu Westerse Astrologie noemen. Het waren de Grieken die de 12 tekens van de dierenriem vernoemden naar personages uit de Griekse mythologie. De vijf bekende planeten – Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus – werden genoemd naar personages uit de Romeinse mythologie ten tijde van de opkomst van het Romeinse Rijk.

Na de val van het Romeinse rijk verdween de astrologie echter voor een tijdje. Zij maakte haar comeback tijdens de Middeleeuwen en werd zelfs lesgegeven aan de Universiteit van Cambridge naast astronomie. Toen de kerk echter aan de macht kwam, werd astrologie voor ketterij uitgemaakt en raakte het gebruik verder in verval. Dat verval nam exponentieel af tijdens “Het tijdperk van de Verlichting” van 1715 tot 1789, toen astrologie in de categorie “amusement” viel.

In 1900 begon de astrologie opnieuw op te komen, toen de psycholoog Carl Jung deze methode gebruikte in zijn psychologische analyses. Door de jaren heen werd astrologie meer en meer aanvaard. En vandaag is astrologie ongelooflijk populair geworden omdat meer mensen naar de avondhemel kijken voor mogelijke antwoorden.

Is astrologie een wetenschap?

Hoewel de meeste mensen astrologie als een pseudowetenschap beschouwen, overlapt het wel degelijk met zowel astronomie als psychologie. Astrologen gebruiken astronomie om de bewegingen van planeten en asteroïden te volgen (wanneer een planeet in een retrograde draait), wanneer een overgang plaatsvindt, om de maanfasen te bestuderen, enzovoort. Zij moeten weten waar alle sterrenbeelden zich bevinden, hoe lang het duurt voordat een planeet door een teken beweegt, en vooral, waar alle hemellichamen zich op dit moment aan de hemel bevinden. Astrologen gebruiken ook vaak wiskunde om de exacte hoeken van de planeten te berekenen en zo aspecten te bepalen. Met deze informatie zijn astrologen in staat de juiste analyses te maken.

Astrologen zijn ook beoefenaars van de psychologie. Als Venus Kreeft binnenkomt, wat betekent dat dan voor iemand wiens zon in Leeuw staat en hun Venus in Kreeft? Hoe beïnvloedt dat hun gedrag in relaties? En hoe beïnvloeden de wonden uit hun kindertijd hoe ze zullen reageren op deze nieuwe relatieveranderingen? Astrologen zijn opgeleid om patronen en cycli te zien – niet alleen in de kosmos, maar ook bij mensen. Als ze iemands gedragspatroon herkennen vanuit hun horoscoop, kunnen ze advies geven op basis van wat ze waarnemen in de lucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *