Wat Is Een Aura En Hoe Kan Je Een Aura Zien,aura zien, aura beschermen, hoe leer je aura zien.

Wat is een aura en hoe kan je een aura zien

De kennis die wij hebben van het energetisch veld van de mens, wat wij de aura noemen, is zo oud als de mensheid zelf. Als je kijkt In de oudst bekende geschriften, de Veda’s, maar ook in de Egyptische hiëroglyfenteksten, werd de aura daar al zelfs vermeld en gedetailleerd beschreven. De Indische yogi’s mediteren al duizenden jaren op de – door hen als chakra’s (raderen) aangeduide- energiecentra in de aura.

Maar wat is nu feitelijk de aura? De aura kan je het best voorstellen als een soort energieveld om je lichaam heen, te vergelijken met de magnetische veldlijn rondom een magneet. De aura ziet er uit als een lichtgevend ei met in het binnenste het fysiek lichaam.

Bij een goede gezondheid, wat samen gaat met je conditie, is de uitdijing het grootst. Is het lichaam wat verzwakt, zoals die optreedt bij ziekte of ten gevolge van een burnout of depressie, dan wordt de aura kleiner, al naar gelang het energieverbruik.

De kleuren die de aura afgeeft weerspiegelen de emoties van de drager en veranderen doorlopend, afhankelijk van de stemming van dat moment.

De donkere kleuren, die men waarneemt wijzen op lagere gevoelens, emotie, ziekte en conditie etc. Als je lichte kleuren waarneemt daarentegen, duidt dit op goede gezondheid, lekker in je vel zitten en je bent fitter en gelukkig.

Binnen de aura heerst voortdurend beweging van kleuren, afhankelijk van de intensiteit van je emoties.

Hoe kan je een aura zien

Het vermogen een aura bij iemand te zien is meestal aangeboren en valt ook aan te leren. Jonge kinderen hebben sneller het vermogen om deze te zien. De aura is het energieveld dat het lichaam omgeeft, doordringt en naar buiten uitstraalt.

Het elektromagnetisch veld van je lichaam voelen:

Alle objecten, levend of niet, hebben een aura.

Veranderingen in de aura gaan vooraf aan ziekten van het fysieke lichaam.
Wanneer het fysieke lichaam heelt, moet ook de aura helen, anders komt de ziekte terug.
Met een type fotografie genaamd kirlianfotografie kan men de aura vastleggen op film, zodat zij gezien kan worden.

Als je aura kunt zien, zul je er ook sneller in gaan geloven.

Aura zien oefenen

Doe daarom de volgende oefeningen:

 • Houd je handen voor je ogen. Gebruik een doorzichtige of witte achtegrond.
 • Kijk door je wimpers naar je vingers.
 • Let op de ruimte rond elke vinger.

Laat je ogen iets meer zien, tot je een kleur of omlijning ziet, vlakbij het lichaam kan de aura een paarsgrijze of gelige kleur hebben.

Het vereist veel concentratie en oefening, maar blijf je concentreren op de ruimte rond je hand.

Onthoud dat het gaat om subtiele energie. Als je denkt dat je iets hebt gezien, dan is dat zo! Vertrouw op die indruk. Je kunt nu in de spiegel gaan oefenen met het waarnemen van jouw aura of proberen die van anderen te zien. Onthoud dat je door je wimpers moet kijken.

De aura: de grens tussen jou en de ander

De aura is ons subtiele energieveld dat het fysieke lichaam omhult wat ik eerder al vertelde. De aura bestaat uit meerdere lagen en communiceert via de chakra’s met je lichaam. Er zijn talloze verklaringen en beschrijvingen van de aura, ontleend aan het systeem van de zeven chakra’s. Net als het systeem met de zeven chakra’s, bestaat ook de aura uit regenboogkleuren. De aura lagen worden ‘lichamen’ genoemd en hebben verschillende functies, net als de chakra’s.

De rand van de aura is een grens voor anderen.

De buitenrand van de aura- de eivormige omtrek- kun je zien als de grens tussen jou en van die andere. Hij fungeert als een soort celwand en beschermt je tegen ongewenste energieën van andere mensen. Ze is semipermeabel, dat wil zeggen dat ze wel energieën binnenlaat, maar niet alle. De aura is in optimale omstandigheden 30 tot 50 centimeter van je lichaam verwijderd; met uitgestrekte arm, reikt het ongeveer tot aan je pols.

De aura werkt als een soort tussenstation voor alles wat we opnemen en alles wat we loslaten. Energiën die we niet helemaal durven loslaten, kunnen in de aura achterblijven en zich daar ophopen. Een onbalans in onze aura kan zich na verloop van tijd manifesteren als een ziekte in ons lichaam.

Wij zijn ons er vaak niet van bewust waar onze aura zich bevindt. Bij sommige ligt de aura vlak tegen het lichaam aan en bij anderen  hier verder vandaan.

Mensen bij wie de aura ver verwijderd ligt – dat kan wel enkele meters zijn – zijn in staat om veel mensen te omarmen. Dit zijn mensen die vaak de verantwoordelijkheid nemen, of de verantwoordelijkheid dragen voor anderen. Toneelspelers en managers vergroten vaak hun aura om hun publiek en medewerkers voor zich te winnen.
Degenen die door de aura van een ander omarmd worden, voelen zich veilig en goed. We hebben de neiging om op de informatie en de energieën van anderen te leunen, om maar geen standpunt te hoeven innemen over waar we zelf staan in het leven. Het kan je een goed gevoel geven om je door een aura te laten omarmen van iemand die je bewondert. Maar het kan ook beklemmend werken, zwaar voelen en je zelfs ziek maken

Voor degenen die veel mensen in hun aura vasthouden, kan het voelen als een kick. Het voelt alsof je een flinke energie-injectie hebt gekregen. Na een poosje slaat de vermoeidheid toe, omdat je al de energie van die mensen (nog) in je draagt zonder je daar van bewust te zijn.

Jezelf beschermen tegen negatieve energie

Een andere manier om de radius van je aura te vergroten, is om jezelf te beschermen. Sommige mensen sturen hun aura eerst een ruimte in om de sfeer te peilen om zo voorbereid te zijn wat ze daar kunnen verwachten. Of ze zijn in staat om met hun aura anderen te ‘voelen’. Dat wil zeggen dat ze energieën of de sfeer van anderen kunnen opnemen. Zo nemen ze de sfeer waar en krijgen ze een indruk wie er negatief en positief ingesteld is. Maar bovenal ervaren we de aura’s als de grens met andere mensen.

Ook al zijn we ons niet bewust van waar onze aura ligt, we gebruiken ze wel om anderen te beïnvloeden. Met anderen kunnen we zelfs met onze aura’s botsen. We gebruiken de aura om zonder woorden te communiceren. Als je aura optimaal rondom je lichaam ligt, is ze een natuurlijke bescherming tegen negativiteit van anderen. Ligt de aura ver van je verwijderd, dan neem je de gevoelens, pijnen en energieën sneller van anderen op, en het voelt als waren van die van jouw. Dan is het moeilijk om te voelen wat jouw gemoedtoestand is en waar die van de ander begint.

Als je jezelf hebt gevonden en je eigen grens weet, helpt dit ook anderen je te respecteren zoals je bent.

Wanneer je aura te ver van je af ligt, lijk je op een oud, tochtig huis: je verliest warmte.

Contact met je aura

Je kunt je aura ook voelen, dat is wel even oefenen en sommige die voelen het al gelijk

Oefening om contact te maken met je aura

 • Ga rechtop staan, wrijf je handpalmen snel langs elkaar totdat ze warm zijn.
 • Visualiseer je aura op een armlengte afstand van je lichaam.
 • Strek je  armen uit in een hoek van 90 graden met de handpalmen naar elkaar toe.
 • Haal dan je handen langzaam naar je toe, tot je je aura aanraakt.
 • Je voelt je aura als een warme of koude rilling door je lichaam heen gaan, die te vergelijken is met een tinteling in je vingers, alsof je handen op weerstand stoten, of omdat je het gewoon weet.
 • Voel hoe het is om met je handen langs je aura te gaan op meerdere plaatsen van je lichaam.

Wees je bewust van wat je voelt als je aura precies goed ligt op de plaats waar dat ook goed voelt voor jou en je lichaam, en voel wat dit met je doet.

Je aura verplaatsen

Je kan zelfs je aura verkleinen en vergroten

Oefening om je aura te verplaatsen

 • Ga rechtop staan, laat je armen langs je lichaam hangen, sluit je ogen of houd ze open wat je het prettigst vind.
 • Haal een paar keer diep adem.
 • Beweeg je aura tot die in optimale positie ligt, ongeveer op een armlengte van je lichaam vandaan, en voel hoe die op zijn plek valt.
 • Voel met je handen of die daar is waar je haar verwacht.
 • Wat doet het met je dat die daar nu juist ligt?
 • Stel je voor dat je een groot aura hebt. Houd je aura een meter van je af en schuif die zachtjes verder weg, tot die ongeveer drie meter van je verwijderd is.
 • Wat doet het met je wanneer deze zo ver weg is? Voelt het normaal of vreemd voor je dat hij daar is? In welke situaties houd jij je aura zo ver bij je vandaan?
  Duw je aura nog verder weg en voel hoe dat is.
 • Haal je aura dan zachtjes naar je toe tot die nog maar een centimeter van je lichaam verwijderd is.
  Hoe voelt het wanneer je je aura zo dicht naar je toe haalt? Voelt het natuurlijk om die daar te hebben? In welke situaties haal je die zo dicht naar je toe, als je dat al doet?
 • Laat nu je aura teruggaan naar de afstand waar jij het prettigste bij voelt.
 • Adem uit en laat los wat je net hebt ervaren.
 • Ga lekker douchen om alles weer te zuiveren en te ontspannen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *