Wat is de spirituele betekenis van een mieren als je ze tegenkomt? Kunnen mieren ons bijzondere voorspellingen of boodschappen geven? Misschien heb je de laatste tijd regelmatig mieren gezien, of misschien op een vreemde plek gezien. Hoe dan ook, de wijze waarop de mieren zich op jouw pad verschenen heeft jou iets belangrijks opgeleverd. In dit artikel gaan we kijken naar de spirituele betekenis en symbool van mieren, maar ook naar welke traditionele opvattingen er wereldwijd bestaan over mieren.

Mieren: Positieve boodschap vs. Negatieve boodschap

Het is moeilijk om mieren het etiket van positief of negatief boodschappen te geven. Dit komt omdat mieren wel degelijk spirituele boodschappen en betekenissen kunnen overbrengen, en er zijn enkele voorspellende eigenschappen van mierenwaarnemingen, afhankelijk van hun betekenis. Maar of het mieren-voorspelling positief of negatief is, hangt af van je zienswijze. Want, over het algemeen, communiceren mieren een boodschap van verplichting tot verbondenheid. Dat kan een kleine groep zijn, zoals je naaste familie of vrienden, maar het kan ook je buurt zijn, een online-groep, of een grotere groep die de hele samenleving beslaat. Dus als mieren zich aan je tonen, is het de tijd om na te denken over de verlangens van anderen om je heen en over de doelen die je samen probeert te bereiken. Voor sommigen van ons kan het een nadeel zijn om gedwongen te worden om anderen te helpen. Maar anderen zullen juist de kans om zich dienstbaar en altruïstisch op te stellen, als een geschenk beschouwen.

Ook interessant om te lezen Spirituele betekenis Krekel of Sprinkhaan

Aarding

Mieren zijn een van de krachtigste boodschappers die je uitnodigen om rekening te houden met de aarde. Ze maken tenslotte letterlijk hun huis in de grond. Het herinnert ons eraan dat we allemaal verbonden zijn met de aarde – we komen er vandaan, we eten ervan, en uiteindelijk keren onze lichamen terug naar de aarde. Maar meer dan dat, mieren creëren onderling met elkaar samenhangende systemen en sociale netwerken in de aarde. Daarom kunnen boodschappen niet zo direct zijn als een mierennest in de aarde – het gaat erom dat je geaard bent op een manier die je bescheiden maakt en rekening houdt met de collectieve belangen om je heen.

Als mieren bij je in de buurt verschijnen, is het belangrijk om na te gaan hoe je je eigenlijk voelt. Voel je je geaard? Wanneer je je niet geaard voelt, zou het best kunnen dat je wortelchakra geblokkeerd is. Als je wortelchakra geblokkeerd is, dan ben je zeker niet geaard. Sommige van de symptomen van een geblokkeerde wortelchakra kunnen de volgende zijn:

 • Angst, depressie en onrust
 • Weinig energie
 • Gebrek aan focus
 • Geldproblemen
 • Problemen met ontlasting en urineren
 • Pijn in voeten, benen en onderrug
 • Onzekerheid
 • Zich niet verbonden voelen, gespannen
 • Hamsteren, rommel maken
 • Te veel of te weinig eten
 • Slechte relaties met familie
 • Negatief naar de dingen kijken

Er zijn eenvoudige en makkelijke oefeningen die je kunt doen om je wortelchakra in balans te brengen. Zoals gewoon wat tijd in de buitenlucht doorbrengen. Nog beter, als het veilig is om blootsvoets te lopen, doe het dan. Er zijn tenslotte maar weinig mogelijkheden die meer voldoening geven dan het voelen van het frisse, koele gras tussen je tenen. Of nog beter, wat dacht je van het strand? Je kunt ook bepaalde soorten voedsel eten, vooral rood voedsel en voedsel dat van de grond komt.

Mieren & rijkdom

Zeggen dat mieren staan voor rijkdom is een sterk understatement. Want als je ooit per ongeluk over een mierenhoop hebt gelopen, dan weet je hoe talrijk mieren zijn. Ook weet je dat als je midden in de zomer per ongeluk één suikerhoudend dingetje laat staan, het voor je het weet bedekt is met honderden, zo niet duizenden hongerige mieren. Dus, ja, mieren zijn een symbool van en een voorteken voor rijkdom.

Het is echter de moeite waard om eens na te denken over de betekenis van bepaalde symbolen die verwijzen naar overvloed. Een wijnstok bedekt met sappige, heerlijke druiven is zeker symbolisch voor een overvloed aan mogelijkheden, met name eten en drinken. De overvloed die mieren aan ons overbrengen is echter heel anders. Hun overvloed gaat meer over de overvloed gecreëerd door gemeenschappelijke inspanning. Zie het als een ouderwetse familieboerderij. Omdat iedereen zijn deel moet doen, is er werk voor iedereen in de familie: de aarde bewerken, de zaden planten, het ongedierte opruimen, de planten water geven. Als één persoon in de keten zijn werk niet doet, kan het overvloedige voedsel waar je op rekende, verloren gaan.

Dus onthoud, de mier vertelt je dat er overvloed komt, maar om die overvloed te ontvangen moet je je plichten vervullen en rekenen op je familie, vrienden en collega’s om ook hun aandeel bij te dragen.

Heb je dit ook gelezen Spirituele betekenis van een roodborstje

Mierennesten of kolonie Spirituele betekenis

Een nest heeft natuurlijk te maken met het huis en het gezin. Een vogelnest, bijvoorbeeld, is een belangrijk signaal dat wijst op een op handen zijnde zwangerschap in de familie. Maar een mierennest brengt een andere boodschap. Ken je het Afrikaanse spreekwoord: “Je hebt een dorp nodig om een kind groot te brengen”? Nou, het mierennest staat daar symbool voor. De hele kolonie zorgt voor de koningin en haar kroost.

Dus wanneer je een mierennest ziet, is dat niet noodzakelijkerwijs een voorteken van een op handen zijnde zwangerschap binnen het gezin, maar het herinnert je er eerder aan dat alle kinderen in jouw omgeving moeten worden opgevoed als verantwoordelijke volwassenen. Met andere woorden, je kunt de kinderen inspireren om zoals jij op te groeien en zich te gedragen als een goed rolmodel. Of het kan een aanwijzing zijn om meer bij het leven betrokken te raken – welke stappen kunt je nemen om het leven van de kinderen binnen je gezin en zelfs binnen je gemeenschap in het algemeen te helpen verbeteren?

Bekijk hier ook de andere spirituele betekenissen

Samenwerken

Samenwerken en mieren is een belangrijk onderdeel van hun leven. Want dat is tenslotte waar het bij mieren om draait: collectieve offers brengen om samen iets te bereiken. Denk maar eens aan een project dat je alleen nooit zou kunnen verwezenlijken, maar samen bereik je het doel wel. Het is echter niet zo eenvoudig als vele handen maken licht werk – want samenwerking bij mieren grenst aan, wat wij zouden kunnen opvatten als, telepathie. Ze staan voor een aangeboren en gelijkgestemde verbondenheid en orde tussen vele mensen. Zeker, je kunt dit zo opvatten dat het gaat om de verbindingen tussen mensen in een goed functionerende samenleving. Het kan echter spiritueler zijn dan dat, want mieren staan ook voor de verbindingen tussen alle dingen-letterlijk, fysiek, spiritueel, metafysisch.

Hoe je deze informatie op je eigen leven kunt toepassen, is echter een beetje een raadsel. Want uiteindelijk gaat het om jouw persoonlijke ervaring, perspectief en gevoelens. Maar dat geldt natuurlijk voor de meeste voorspellingen en symbolen die er zijn. Het is een uitstekende gelegenheid om eens na te denken over jezelf als onderdeel van een team. Denk na over welke kansen je jezelf hebt ontzegd met betrekking tot doelen die je had kunnen bereiken als deel van een groep in plaats van als individu.

Dit artikel is ook interessant Spirituele betekenis van een vlinder

En die laatste boodschap geldt vooral voor ondernemers. Er is een natuurlijke neiging om alles zelf te willen doen wanneer je voor het eerst begint. Of, erger nog, het kan zijn dat je niet eens begint omdat je bang bent dat je niet weet hoe je alles moet doen om succesvol te zijn in je bedrijf. Dat is waar succesvolle mensen schitteren, omdat ze hun plaats in de onderlinge verbondenheid van onze samenleving herkennen en ze openstaan en bereid zijn om met anderen samen te werken.

Structuur en hiërarchie

Het is gemakkelijk om te geloven dat mieren staan voor samenwerking en eensgezindheid, d.w.z. samen doelen willen bereiken, meer willen zijn dan de som van onze afzonderlijke delen. Het succes van de mier gaat echter ten koste van zijn vrijheid. Dat wil zeggen, een mier maakt deel uit van een strikte hiërarchie. De mier dient de koningin. Ook krijgen mieren specifieke taken en krijgen ze de krachten om die doelen te bereiken.

Houd dat dus in gedachten wanneer de mier als een boodschapper naar jou toekomt. Het kan een voorbode zijn dat je eigen persoonlijke doelen misschien opzij moeten worden gezet terwijl je met anderen samenwerkt om de veiligheid van belangrijke personen binnen je familie of sociale kring te waarborgen. Denk ook na over waar jij goed in bent, d.w.z. waarvoor je eigenlijk gemaakt bent om te doen.

Dat gezegd hebbende, is het altijd moeilijk om voor te stellen dat mensen hun eigen persoonlijke behoeften opzij zetten. En dat is dus niet aan te raden. Elke mier moet namelijk eerst en vooral sterk en gezond zijn, voordat hij kan bijdragen aan de behoeften van de kolonie – onthoud dat goed.

Mieren, respect & geduld

Het toppunt van geduld zijn mieren. Dat komt omdat ze elke keer zand verplaatsen, korrel voor korrel, zonder moe te worden of zich te vervelen. Dit is een prachtige herinnering om van bovenaf te ontvangen. Het is een vriendelijke manier om eraan herinnerd te worden dat de dingen die je in de materiële wereld wilt bereiken misschien wel focus, ijver, geduld en vastberadenheid kunnen vergen. Maar onthoud, het is die lange tocht naar de top van een berg die het bereiken van de top zo fijn maakt. Dat is de materiële wereld, d.w.z. we zijn hier om die ervaringen, emoties en gevoelens van voldoening en eerbied te ondergaan. Wat kun je bereiken met veel geduld? Denk daar maar over na.

Breng offers

Het zal een terugkerend thema zijn op deze pagina – mieren vertegenwoordigen de behoeften van velen boven de behoeften van een enkeling. Als je een mier ziet, word je eraan herinnerd dat je niet alleen bestaat of alleen succesvol bent. Het is een populair fenomeen, de “self made man”. Maar de waarheid is dat het een complete illusie is. Mieren herinneren ons daaraan. Want hoe groot de prestaties van een individu ook mogen zijn, ze zijn altijd behaald in een omgeving die is gecreëerd door degenen voor en rondom hen.

Dus, welke les kunnen we hieruit trekken? Dat we niet vergeten dat de gemeenschap ertoe doet en dat het oké is om dingen voor jezelf te doen, zodat je ze met anderen kunt delen, en dat we in plaats van alleen moeten slagen, juist samen moeten slagen. Dat klinkt misschien een beetje burgerlijk, maar integendeel, het gaat gewoon om de maatschappij. De enige reden om succesvol te zijn is om je succes te delen met de mensen om wie je geeft, of dat nu familie, vrienden of je buurt is of een andere gemeenschap.

Bijten of steken van een mier

De spirituele betekenis van een mierenbeet dat is een interessant onderdeel. Allereerst is het iets om over na te denken omdat er om te beginnen verwarring bestaat over mierenbeten. Je zou kunnen denken dat je weet dat bijen en wespen steken, terwijl mieren bijten. Maar, dat is slechts een soort van waar. Dat komt omdat, ja, mieren bijten je. Maar dat is niet wat pijn doet. Als een mier je bijt, is het zo klein en verwaarloosbaar dat je het waarschijnlijk niet voelt. Maar, je zou het anders kunnen noemen- heb je een mierenbeet gevoeld? Eigenlijk, wat je voelt is de mierensteek. Het is een interessant verschijnsel, eerst verankert de mier zich aan je met een beet, waarbij hij zichzelf op zijn plaats houdt met de beet, en dan steekt hij je met een angel die aan het eind van zijn achterlijf zit (net als een bij of een wesp).

Hoe dan ook, wat is nu precies de voorbode van een mierenbeet (of meerdere)? Nou, je eerste ingeving zou kunnen zijn dat het een negatief voorgevoel is omdat het je pijn heeft gedaan. Maar, de waarheid is dat het een positief teken kan zijn als je er goed over nadenkt. Immers, wat doet de mier als hij je steekt? Hij beschermt zijn nest. Wat op zijn beurt betekent dat hij zijn koningin beschermt, de nakomelingen van het nest, en het nest zelf. Dus, de symboliek daar is ontbetwistbaar. Een mierenbeet/steek is symbolisch voor liefde voor, toewijding aan, en verdediging van je meest kwetsbare en waardevolle gezinsleden.

Rode mieren / Vuurmieren teken & betekenis

Vuurmieren of rode mieren hebben door hun kleur een speciale betekenis.

Rood is een zeer interessante kleur om eens te onderzoeken, omdat de spirituele betekenis ervan verschilt naargelang van waar je je in de wereld bevindt, of beter gezegd, vanuit welke beschaving je ernaar kijkt. Want, in het Westen, staat rood voor passie, oorlog, agressie en macht. Terwijl, in de door China beïnvloede culturen, de kleur rood wordt gebruikt om geluk en overvloed op te roepen.

Dus, de kleur rood als het gaat om mieren heeft zijn eigen speciale betekenis – mieren representeren kracht door het grote aantal, terwijl rood staat voor kracht zelf. Als zodanig kunnen we de rode mier opvatten als een krachtig symbool van kracht wanneer we samenwerken en samen vechten om tegenspoed en gemeenschappelijke bedreigingen te overwinnen.

Maar, de waarheid is, hoewel we ze misschien “rode” mieren noemen, zijn ze niet echt rood. In feite zijn ze een tint oranje. Oranje heeft ook zijn eigen spirituele betekenis. Immers, het is de kleur die werd gekozen door boeddhistische monniken. Hun gewaden zijn bedoeld om een gebrek aan materialisme te symboliseren. Dit sluit goed aan bij de betekenis van de mier, d.w.z. individualisme en materialisme vermijden en zich in plaats daarvan richten op altruïstisch zijn en anderen dienen. Terwijl in het Westen oranje een zomerse kleur is die warmte, vreugde en creativiteit uitstraalt.

Zwarte Mieren betekenis & teken

Terwijl rode mieren staan voor een sterke en eerlijk waar nogal gewelddadige en agressieve gehechtheid aan de groep boven de enkeling, vertegenwoordigen zwarte mieren in plaats daarvan de andere kernboodschap die mieren uitdragen. Dat wil zeggen, zwarte mieren staan voor geaard zijn boven alles. Dat wil niet zeggen dat ze niet staan voor het belang van altruïsme, maar ze staan meer dan hun rode neven voor het herstellen van het contact met de aarde en het vinden van vreugde, voldoening, en uiteindelijk, rust door middel van geaardheid en dienstbaarheid jegens anderen.

Blad etende mieren betekenis & teken

Blad etende of bladsnijdende mieren hebben hun eigen bijzondere spirituele betekenissen. Alle mieren staan voor het belang van geaard zijn, en ze staan ook voor overvloed en altruïsme. Maar de blad etende mier verbindt de aarde met de bomen. Bomen zijn op zichzelf zeer waardevolle entiteiten – zij symboliseren leven, groei, wijsheid, overvloed, een verbinding tussen de wereld beneden, op aarde, en daarboven.

Dus, wat heeft het voor betekenis voor een mier om de bladeren van een boom af te snijden, mee te nemen en op te eten? De bladsnijdende mier vertegenwoordigt onze aardsheid die verbonden is met onze oeroude afkomst. Dit komt omdat verschillende culturen over de hele wereld, zowel in het verleden als nu, een denkbeeld hebben over ” de Wereldboom “. De bekendste is waarschijnlijk Yggdrasil, de Noorse Wereldboom. Kijk eens naar deze lijst van andere culturen met hun eigen wereldboom overtuigingen:

 • India – Ashvattha
 • Midden-Amerika – Wacah Chan / Yax Imix Che
 • Hongarije – égig érő fa
 • Mongolië – Modun
 • Duitsland – Irminsul
 • Turkije – Ağaç Ana
 • China – Jianmu

Blad etende mieren staan voor de bereidwilligheid om de overvloed van het goddelijke te ontvangen. Hij staat niet noodzakelijk alleen voor materiële overvloed in de vorm van voedsel of bezittingen, maar symboliseert ook een rijkdom aan kennis, vreugde en voldoening. De bladsnijmier neemt wat de bomen ons bieden, hij breekt het beschikbare voedsel af en deelt het met zijn nageslacht.

Vliegende mieren betekenis

Alvorens te spreken over de spirituele betekenis of een teken dat verbonden is met gevleugelde of vliegende mieren, zullen we moeten begrijpen wat deze mieren zijn. Gevleugelde mieren zijn de mannetjes en vrouwtjes die het nest produceert, hun taak is uit te gaan, zich voort te planten, en hun eigen mierenkolonies te stichten. Met dit in gedachten zou hun betekenis dus duidelijk moeten worden: het zijn symbolen van vruchtbaarheid en overvloed.

Maar dat is niet alles. Hun vleugels geven hun een hemelse waardigheid, dat wil zeggen dat ze verbonden zijn met de hemelen en staan voor de verbinding tussen het aardse rijk en het hemelse rijk. Ook staan de gevleugelde wezens, vooral vogels, in spiritueel opzicht symbool voor vrijheid.

Dus, als we deze betekenissen bij elkaar brengen, wat krijgen we dan? Nou, de gevleugelde mier gaat over het loslaten van je verleden, om op zoek te gaan naar, uiteindelijk, je eigen persoonlijke verlangens. Je zou hun symboliek letterlijk kunnen nemen als een teken om je eigen gezin te beginnen, maar het zou ook metaforisch kunnen zijn – wat je passie ook is, het zou tijd kunnen zijn om er alleen op uit te trekken en je dromen te verwezenlijken.

Mieren in je auto!

Wanneer een bezoeker zich in jouw auto vertoont, is dat een teken van reizen. Mieren zijn niet anders – het zien van mieren in je auto voorspelt een mogelijke reis die betrekking heeft op verplichtingen en het harde werk dat die verplichtingen met zich meebrengen. Mieren staan voor familie-, maatschappelijke- en werkverantwoordelijkheden en prestaties. Dus, in letterlijke zin, zou het kunnen zijn dat de mieren in je auto een werkreis voorspellen of een belangrijke familie-gerelateerde reis.

Mier in badkamer betekenis

In de meeste gevallen vind je maar in twee kamers van een huis stromend water. Een daarvan is, natuurlijk, de keuken. Terwijl de andere kamer met water de badkamer is. Water domineert deze kamers; het element water vertegenwoordigt emotie, vooral diepgewortelde, krachtige, en vaak verborgen emoties. Het zien van een mier (of meerdere) in de badkamer zou je eraan moeten herinneren hoe diep de emotie (liefde) zit die verbonden is met je plichten. Het is immers gemakkelijk om wrok te voelen over lastige en terugkerende opdrachten. Een mier in de badkamer is echter een knipoog naar, een herinnering aan, waarom we moeilijke, saaie, vermoeiende taken uitvoeren – liefde, zorg, zorgzaamheid, altruïsme. Bovendien is het duidelijk dat de badkamer de plaats is waar we onszelf reinigen, en dus wordt die boodschap nog versterkt als het gaat om karweitjes die met schoonmaken te maken hebben.

Mieren in de keuken

Zoals hierboven vermeld, is de badkamer niet de enige ruimte in huis met stromend water. Ook de keuken heeft stromend water. Dus, natuurlijk, de spirituele betekenis is vergelijkbaar. Ja, absoluut, de gootsteen vertegenwoordigt het stromen van sterke emoties en hun verbinding met verplichtingen op het gebied van gezin, maatschappij en werk. Maar de gootsteen daarentegen brengt een andere boodschap over. Dit komt omdat de gootsteen de plaats is waar voedsel wordt bereid – vooral groenten worden daar schoongemaakt. Dit is een knipoog naar de verbinding van de mier met de aarde en geaardheid en ook, het verbindt met overvloed.

Wat is eigenlijk de concrete betekenis van deze boodschap? Een mier in de keuken, die gericht is op plicht, verplichting, zorg en gezamenlijke inspanning, vertelt ons dat we een overvloed aan voedsel moeten verzamelen, bereiden en aan onze geliefden geven. De mier zegt ons ook dat we dat met liefde en eerbied moeten doen – onze naasten van dienst zijn is natuurlijk een voorrecht.

Mieren in de brievenbus

Mieren in je brievenbus kunnen in de zomer een vaak voorkomend verschijnsel zijn. Het teken of de spirituele betekenis ervan is uiteenlopend. Als je bedenkt dat de mier staat voor hiërarchische structuur, verplichting tegenover familie en natuurlijk de maatschappij in zijn geheel, zou het kunnen dat daarmee verband houdende berichten worden aangekondigd. Simpel gezegd, je krijgt waarschijnlijk bericht van een of andere instantie die je oproept je plichten te vervullen. Maar maak je niet te veel zorgen, het kan net zo goed zijn dat je gewoon wordt uitgenodigd voor een familiereünie in plaats van dat je een enge brief van de overheid krijgt.

Miereneieren spirituele betekenis

Het is een beetje gemeen om een mierenhoop dood te trappen, is het niet? Maar, we hebben allemaal wel eens in de tuin gewandeld en het per ongeluk gedaan. En als we dat doen, vinden we soms kleine werkmieren die kostbare miereneieren meenemen. De aanwezigheid van miereneieren is een belangrijk teken. Het wijst op vruchtbaarheid en mogelijke zwangerschap in de familie. Het is echter concreter dan dat. De miereneieren wijzen je op je plicht om mee te helpen bij de verzorging, opvoeding en bescherming van eventuele kinderen in je gezin of in je omgeving. Dus, mocht je per ongeluk miereneieren ontdekken, neem het jezelf niet kwalijk. Het was maar een vergissing. Plus, de werkmieren zullen de eieren in veiligheid brengen. In plaats van je zorgen te maken, neem de boodschap van hen aan en denk aan kinderen in nood en denk erover na wat je zou kunnen doen om hen te helpen.

Dode mier betekenis

Het vinden van een dode mier in je huis kan vreemd zijn. Ze komen niet zo vaak voor als ander dood kruipend ongedierte, om wat voor reden dan ook. Het is dus niet vreemd om een spirituele betekenis in een dode mier te zien.

Dus, wat betekent het zien van een dode mier? Wat is het teken van een dode mier? Nou, het is logisch om aan te nemen dat elk dood schepsel een slecht voorteken is. En, tot op zekere hoogte, is dat waar. De dood vertegenwoordigt het einde. Maar het is slechts het einde van een ervaring en in die afwezigheid groeit iets nieuws. Dus, een dode mier is een aankondiging van het einde van een verplichting. Dit kan betekenen dat er een verandering van baan op komst is. Maar het kan ook minder ingrijpend zijn, d.w.z. het kan gewoon betekenen dat je verantwoordelijkheden op je werk veranderen.

De betekenis van mieren in dromen

Een droombetekenis ontrafelen is altijd vrij moeilijk. Dit komt omdat, psychologisch gesproken althans, droombetekenissen uniek zijn van persoon tot persoon. Immers, wat iets betekent voor de ene persoon zal anders zijn dan wat het betekent voor een ander – hoe voelt een persoon zich over een bepaald thema heeft natuurlijk invloed op de betekenis van de droom. In dit geval, als je mieren een beetje smerig vindt, dan zou je je mieren “droom” waarschijnlijk meer een “nachtmerrie” moeten noemen! Dus, laten we psychologische analyses maar overlaten aan de therapeuten die er zijn!

Maar als het gaat om spirituele betekenissen en tekens, heeft een droom over mieren te maken met spirituele verantwoordelijkheden tegenover familie, vrienden, en andere. Mieren die zich in een droom vertonen, verschillen van hun aanwezigheid in de materiële wereld, omdat hun materiële aanwezigheid over materiële verplichtingen gaat. Terwijl je in een droom meer wordt herinnerd aan je ontastbare, etherische, onbestemde, emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen. Hoe dit vast te stellen is moeilijk en zal afhangen van je eigen visie. Maar een eenvoudig voorbeeld is om een positieve, vreugdevolle, behulpzame kracht te zijn in de levens van de mensen om je heen – laat het negatieve verdwijnen en in plaats daarvan ondersteun en heb jezelf en de anderen lief.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *