spirituele betekenis ijsvogel-zensitivity

Ontdekt magie van de IJsvogel en haar betekenissen

De ijsvogel is een indrukwekkende vogel die bekend staat om zijn de natuurlijke schoonheid en leeft in waterrijke gebieden zoals moerassen, rivieren en meren. Hun uiterlijk is uniek, met hun grote kop en lange, dikke snavel, waarmee ze perfect vis uit het water kunnen vangen. De ijsvogel lijkt een bijna universeel talent te hebben om respect en bewondering uit te stralen. Van het oude Egypte tot de Bijbelse verhalen, van de inheemse Amerikanen tot de oude Grieken.

De ijsvogel geeft als spiritueel betekenis een overwegend positief teken. In bijna elke traditie duidt deze vogel op schoonheid, goedheid en voorspoed.

Spirituele betekenis van een ijsvogel

Zoals ik al aangaf worden IJsvogels vaak gebruikt als symbool voor de schoonheid van waterrijke gebieden. Deze vogels hebben een toepasselijke naam en brengen een groot deel van hun tijd vlak boven het water door, wachtend op het moment om te duiken en een nietsvermoedende vis te vangen met hun krachtige speerachtige snavels.
Vanwege dit gedrag worden ijsvogels vaak geassocieerd met de hobby en het beroep van visser. Sportvissers voelen zich vaak verwant met de ijsvogel. Wat zijn de spirituele betekenissen bij sommige culturen?

Betekenis Inheemse Indianen

Volgens de Inheemse Indianen wordt de ijsvogel beschouwd als een krachtige magiër en sjamanistisch genezer. Bovendien worden ijsvogels ook wel gezien als boodschappers. Volgens een Achomawi Indiaanse mythe is de ijsvogel een machtige sjamaan. In dit verhaal wordt de dochter van de zon ontvoerd en verstopt in de modder van de rivier. Een hele dag zochten alle mannen en wezens naar haar in de rivier, maar konden haar niet vinden. De ijsvogel was de laatste die op zoek ging. Hij blies met zijn tabakspijp over het water en gebruikte zijn magie om het water helder te maken. Toen het water helder was, doorkliefde de ijsvogel een mand, waarin het meisje verstopt zat. Hij haalde haar uit het water en bracht haar terug naar haar vader, de zon.

Betekenis in het Christendom

In de christendom wordt de ijsvogel met vergeetachtigheid en boetedoening in verband gebracht. Dit komt door een legende die beweert dat de ijsvogel een van de eerste vogels was die uit Noach’s ark werden losgelaten, en dat de ijsvogel Noach in de steek liet.

Het verhaal van de ark van Noach gaat volgens een christelijke overlevering over de ijsvogel. Deze overlevering zegt dat de ijsvogel ooit een grauwe grijze vogel was. De ijsvogel werd, samen met de andere fauna van de wereld, op de ark van Noach gebracht voordat de grote overstroming kwam. Na dagenlang in de ark te hebben rondgedobberd, stuurde Noach de duif op pad om een teken van het vasteland te zoeken. De duif bracht een tak mee terug. Na een tijdje stuurde Noach de duif nog een keer, maar deze keer vond de duif een plek op het land, en hij keerde niet terug. Toen stuurde Noach een andere vogel om te controleren of het land veilig was.

Dit was de ijsvogel. Toen de ijsvogel uit de ark kwam, was hij zo blij dat hij in de lucht was, dat hij hoog in de blauwe vlakte vloog en zijn veren blauw kleurden. De ijsvogel was zo blij dat hij de zon op zijn buik had, dat hij in een lus door de lucht vloog en dat het zonlicht zijn buik een vurige oranje kleur gaf. De ijsvogel was zo gelukkig dat hij vergat naar de ark terug te keren, pas lang nadat Noach en de andere dieren vertrokken waren. Door schuldgevoelens verteerd, staart de ijsvogel tot op de dag van vandaag in het water van meren en beken, in de hoop de ark te zien drijven zodat hij het kan goedmaken met Noach.

Keltische betekenis

De Keltische zien de ijsvogel als een symbool van sereniteit, geduld en de natuurlijke schoonheid. De manier waarop ijsvogels langs vijvers en beken op hun prooi wachten, roept een gevoel van rust en oplettendheid op.

Dromen over ijsvogel

Dromen over een ijsvogel betekent over het algemeen een positieve gedachte die het begin aangeeft van een rustige of plezierige periode in jou leven en dat je deze tijd kunt gebruiken om je dankbaarheid te tonen.

Een ijsvogel droom kan ook verwijzen naar een verlangen. Het kan een teken zijn dat je energie te veel gericht is op iets dat onbereikbaar is. Wees vooral voorzichtig met gevoelens van terugverlangen. Het verleden is misschien wel het meest ongrijpbare onderwerp dat er is; je kunt alleen maar vooruit.

IJsvogel ontmoetingen en voorspellingen

Wanneer je een ijsvogel tegenkomt, is dat vaak een teken dat je het rustiger aan moet doen en wat geduld op moet brengen. IJsvogels zijn standvastig en houden het water rustig in de gaten, zolang als nodig is. Als je een ijsvogel tegenkomt, kan dat betekenen dat je moet wachten om je doel te bereiken.

Bovendien kan het zien van een ijsvogel een uitnodiging zijn om even stil te staan en de geur van bloemen en natuur op te snuiven. Probeer te genieten van het heden zonder je te fixeren op een bepaald doel of verlangen. De schoonheid van de natuur is overal om ons heen en het kost niets. De ijsvogel laat ons zien dat we dankbaar moeten zijn voor wat we hebben en voor alle prachtige ervaringen die we elke dag mogen meemaken.

Leestips: Wat is de spirituele betekenis van een Merel?

IJsvogel als Spiritueel dier

Wanneer de ijsvogel je spirituele dier is dan behoor je hoogstwaarschijnlijk tot de introverte mensen met een sterke neiging tot eenzaamheid en naar de natuur. Mensen met de ijsvogel als hun spirit dier hebben een uitstekend concentratievermogen, en kunnen uren doorbrengen met het onderzoeken van de onderwerpen die hen interesseren. Ze voelen zich vaak het beste thuis in een serene natuurlijke omgeving, en verkiezen hun eigen gezelschap boven de aanwezigheid van wie dan ook behalve hun naaste geliefden.

Mensen met het ijsvogel als spirituele dier zijn enorm attent. Ze besteden veel tijd aan introspectie en ze kunnen de neiging hebben om levensvragen te willen oplossen. Het is belangrijk dat mensen met dit dier leren om op hun instincten te vertrouwen en te voorkomen dat ze te veel gaan nadenken over bepaalde zaken.

Spirituele betekenis van een IJsvogel als Totemdier

Het ijsvogel totemdier wordt met nauwkeurigheid en oefening geassocieerd. Mensen met dit totemdier zijn ongelooflijk betrokken bij hun vak. Hun ambitie kan hun sterkste karaktereigenschap zijn. Hoewel natuurlijk talent een zegen is, weten mensen met het ijsvogel totemdier dat alleen door oefening een vaardigheid kan worden verbeterd. Mensen met de ijsvogel als totem kunnen behoefte hebben aan hulp om eraan te herinneren dat hobby’s en talenten het waard zijn om voor de lol te doen. De beste in iets zijn is een heerlijk gevoel, maar het is niet het enige dat een inspanning de moeite waard maakt.

IJsvogel Krachtdier

Als krachtdier wordt de ijsvogel met bescherming en vrede in verband gebracht. Dit krachtdier brengt de kalme “Halcyon Days” voort die ons in staat stellen om te genezen in de tijd dat het leven genadeloos is. Als de ijsvogel je krachtdier is, kijk dan naar deze vogel om je door de moeilijke tijden heen te leiden door te mediteren en op zoek te gaan naar rust waar je het maar kunt vinden. Gebruik je zachte aard om anderen te begeleiden en te beschermen zodra het leven even moeilijk is.

Tenslotte

Het verhaal van deze vogel illustreert over de kracht en de schoonheid van de ijsvogel. Deze vogel is zo prachtig en rustig dat het niet meer dan normaal lijkt dat de mens hem verbindt met die magische momenten waarop de natuur zelf zachtjes ademhaalt. De ijsvogel herinnert ons er vooral aan hoe gelukkig we zijn dat we van die speciale momenten mogen genieten.

Bekijk hier ook de andere spirituele betekenissen

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *