De merels, die hun oorsprong hebben in Europa, Azië en Noord-Amerika, zorgen dankzij hun betekenis voor veel positieve energie in je leven. Een merel is meer dan een vogel; hij staat symbool voor – intuïtie, kracht, intelligentie, bescherming, flexibiliteit en volgens sommigen ook een slecht teken.

Wanneer je het gevoel hebt dat je totemdier of spirituele gids een merel is, dan kan het zijn dat je op zoek bent naar een dieper inzicht in deze vogels. In dit artikel bespreken een aantal aspecten van merels, hun totem, betekenis, en zelfs een aantal droominterpretaties van merels.

Kom, we gaan beginnen!

Wat is de spirituele betekenis van een merel?

Zoals we hierboven hebben aangegeven, staan merels symbool voor een heleboel eigenschappen en emoties. In dit gedeelte zullen er dieper op in gaan op de verschillende betekenissen en trachten ze beter te begrijpen.

1 Als slecht voorteken

Bij sommige culturen worden merels als een slecht teken beschouwd. Ze worden met de andere wereld in verband gebracht en men gelooft zelfs dat ze de boodschap van de dood komen brengen.

Zwart, als kleur alleen, wordt met magie en mysterie in verband gebracht, vooral met heksen. Deze duistere betekenis is dus deels te danken aan de zwarte vleugels die merels bezitten.

2 Intuïtie

Merels staan ook symbool voor intuïtie. Ze herinneren je eraan dat je naar je innerlijke stem moet luisteren en de antwoorden in jezelf kunt zoeken. Je weet de goede antwoorden op veel vragen waar andere mensen zich niet bewust van zijn.

Mensen met een merel als totem kunnen op hun gevoel vertrouwen en zijn zeer snel van begrip, gezien hun vermogen om aan te voelen en te begrijpen waarom woorden en daden die anderen stellen van hen afkomstig zijn.

Zij kunnen hun omgeving en de mensen om zich heen op een diep niveau zien en voelen, wat hen een gevoel van wijsheid geeft, dat ervoor zorgt dat de obstakels die op hun weg komen tot een minimum kunnen worden beperkt.

3 Serieus

Merels zien er vaak ouder uit dan ze werkelijk zijn. Ze hebben een serieuze houding en stralen autoriteit uit die velen als mysterieus en bijzonder ervaren.

Zij die tot de merel-totem behoren, hebben ook soortgelijke persoonlijkheidskenmerken. Ze hebben een serieuze uitstraling die vaak bij het oudere zielen ziet en geven goed advies, dat velen als behulpzaam ervaren. Ze zijn invloedrijk en kunnen mensen overhalen om voor goede doelen op te komen.

4 intelligentie

Naast hun magische en schitterende uiterlijk, met een donkerkleurig lichaam, opvallende gele snavel en oogranden, bezitten merels ook over zeker zo indrukwekkende intelligentie – zeer slim en snel van begrip. Dit zijn niet zomaar vogels; ze staan symbool voor kennis en alleswetend talent.

Zelfs wetenschappers vinden deze vogels prachtig. Ze hebben een bijzondere zang en gedragen zich in de natuur op een bijzondere wijze. Mensen die onder de merel als totemdier hebben, worden dus beschouwd als slim, intelligent en snel van begrip.

5 Defensief gedrag

Niet alleen grote dieren, maar ook sommige vogels zoals merels hebben de neiging territoriaal te zijn. Ze leven vaak in paren, een volwassen mannetje en een volwassen vrouwtje, en beschermen elkaar en hun territorium fel tegen onbekende roofdieren of andere krachten.

Hoewel ze schattig zijn, zijn ze agressief als het gaat om het verdedigen van hun eigendom. Een merel symboliseert dus bescherming en herinnert ons eraan alles wat we bezitten te koesteren, ook onze sociale en romantische verbindingen met anderen.

6 Aanpassingsvermogen

Merels passen zich heel goed aan in verschillende situaties. Ze eten wat ze krijgen en zijn niet al te kieskeurig over hun dieet. Terwijl merels niet kieskeurig zijn, zijn veel mensen dat wel!

Merels herinneren ons er dus aan hoe we met elke situatie moeten omgaan. Door ons voor 100% in te zetten kunnen we tot goede prestaties komen en verspillen we geen tijd aan klagen over de moeilijkheden en omstandigheden waar we doorheen moeten gaan; dat is waar merels voor staan – aanpassingsvermogen.

Merel betekenis bij de Inheemse Amerikaanse

Sommige inheemse Amerikanen stammen gebruikten voor hun voorspellingen merelveren en -eieren. Andere stammen, zoals de Cherokee en de Hokee, beschouwden de merel krachtdieren als een teken om zich op een dieper niveau met zichzelf te verbinden en ook als een spirituele connector met de onderwereld.

Een aantal andere stammen, Mandans en de Arikara, beschouwden merels als de bewakers van het graan. Het gedrag van de merel ten opzichte van het graan was voor hen een aanwijzing hoe zij hun land en gewassen moesten gebruiken en of zij genoeg hadden betaald aan de geesten van wie zij afstamden.

Ook interessant Wat is de spirituele betekenis van mieren?

Keltische betekenis van de merel

In het oude Keltisch wordt niet veel over merels gesproken, maar zij rangschikten deze vogels samen met andere donkergekleurde vogels zoals raven en kraaien.

Zij verbonden hen met de onderwereld en de geesten, beschouwden hen als profetisch, en werden vaak ook als boodschapper van en naar het goddelijke gezien.

In het verhaal van Rhiannon geloofde de Keltische koningin-godin dat merels in staat waren om het leven en de tijd te begrijpen. Zij had zelf drie heilige vogels, die de doden konden terugbrengen door het zingen van melodieuze liederen, en die tegelijkertijd het vermogen hadden om mensen de dood in te sturen.

Merel als Totemdier

Merels zijn zeer optimistische vogels. Dit optimisme en deze intelligentie helpen mensen met een merel totem om goede leiders te zijn; ze hebben veel energie en een optimistische instelling om hun ideeën te verwezenlijken.

Ze zijn ook goed in lezen, we weten niet hoe het met een boek zit ;), maar ze kunnen mensen zeker goed lezen. Soms begrijpen ze de mensen om hen heen veel beter dan zij zelf ooit zouden kunnen.

Als je een merel als totemdier hebt, ben je nieuwsgierig, avontuurlijk, en iemand die zichzelf graag als mysterieus naar anderen voordoet. Hoewel je het vermogen hebt om vrienden en aanhang te krijgen, heb je vaak de neiging om sociale gelegenheden buiten je eigen hechte kring te vermijden.

Merel als Spiritueel gids: Positieve Eigenschappen

Om te beginnen, als je een merel als Spirit dier hebt, ben je slim. De merel leert je niet alleen over zijn omgeving en de wereld daarbuiten, maar helpt je ook meer over jezelf en je innerlijke stem te weten te komen.

Je bent erg beschermend over wat van jou is, inclusief je vrienden en familie. Zelfs als er een grote verandering gaande is in je persoonlijke of professionele leven, helpen merels je om je aan te passen en met de stroom mee te gaan.

Je bent in staat om van elke situatie iets te maken en gelooft er niet in om de schuld van het niet kunnen voltooien op de schouders van anderen te leggen. Je bent ook intuïtief, en al deze eigenschappen samen zullen het aantal problemen dat je in je leven tegenkomt verminderen.

Merel als Spiritueel gids: Negatieve kant

Mensen die een merel als Spiritueel Gids hebben zijn verlegen en hebben de neiging om een schild voor zich op te trekken als ze zich in een sociale omgeving bevinden. Ze gedragen zich afstandelijk tegenover mensen die ze niet goed genoeg kennen.

Ook al die serieuze dingen en je intelligentie zullen je soms zwaar vallen, en dan vergeet je soms plezier te maken. Gun jezelf af en toe een pauze, en maak plezier, speel, lach, en zorg gewoon voor een gezonde levenshouding.

Bekijk hier ook de andere spirituele betekenissen

Wanneer kan je merel Spirituele Gids oproepen?

Indien je concentratievermogen op dit moment niet bepaald je beste vriend is en je je meer wilt concentreren op je bezigheden en relaties, dan zal het aanroepen van je merel Spirituele gids je enorm helpen.

Evenzo, als je het moeilijk vindt om beslissingen te nemen, kunnen merels je helpen om uit te zoeken wat goed voor je is en wat niet, waardoor je besluitvaardigheid in zijn geheel verbetert. Ook als je op zoek bent naar antwoorden van binnenuit, zal het aanroepen van merels je daarbij helpen.

Als je grote veranderingen in je leven ondergaat, waar je moeite mee hebt, zal het inschakelen van je merel geestesdier je zeker helpen om het proces makkelijker te maken.

Merel als voorteken

Merels worden gezien als boodschappers van de geest. Als je dus een dode vogel ziet, betekent dit dat er een symbolische dood in je leven staat te gebeuren. Er is echter niets om je zorgen over te maken, want dit doodsteken kan een goed voorteken zijn.

Het kan bijvoorbeeld staan voor slechte financiële vooruitzichten of het einde van een toxische relatie, waardoor je bevrijd wordt van je zorgen die je al lang had moeten dragen.

Het is ook mogelijk dat je merels tegenkomt wanneer je dringend antwoorden nodig hebt of wanneer je je op dit moment niet op je best voelt, d.w.z. vol zelftwijfel en een laag gevoel van zelfrespect.

Het zien van merels op zulke momenten in je leven is een herinnering dat je diep in jezelf moet kijken, waar je antwoorden zult vinden op al je vragen. Het is een aanwijzing dat je intuïtie krachtig is, en dat je antwoorden in je hebt waar veel mensen zich niet van bewust zijn.

Merels zijn ook voorbodes van verandering. Het zou het beste voor je zijn om je niet tegen deze veranderingen te verzetten en ze juist te omarmen, want het kan heel gunstig blijken voor je groei.

Dromen over merels en de betekenis

Droom je de laatste tijd veel over merels? Als dat zo is, dan hangt de betekenis af van de situatie in de droom. Zullen we eens kijken naar de meest voorkomende mereldromen en hun betekenis?

1 Dromen van een merel in een kooi

Er is een bekend gezegde – soms, als je van iemand houdt, moet je hem laten gaan. Indien de situatie dit vereist, of wanneer de persoon je niet langer in zijn leven wil, is het de juiste beslissing.

Als je ervan droomt een merel in een kooi te kopen, betekent dat dat je niet helemaal gelooft in dit gezegde. Het betekent dat je te hard je best doet om iemand in je leven te laten blijven, ondanks het feit dat het duidelijk is dat de andere persoon niet hetzelfde voor je voelt.

Deze droom is een teken dat je moet beseffen dat dit een egoïstische houding is om van iemand te houden, en in feite is het helemaal geen liefde.

2 Dromen over een merel vangen

Dromen over het vangen van een merel betekent dat je een pragmatisch persoon bent. Je gelooft in hard werken om je doelen te bereiken en vindt dagdromen belachelijk. Jouw filosofie is dat niemand anders dan jijzelf verantwoordelijk is voor iemands geluk en toekomst.

3 Dromen over een merel doden

Merels staan in dit soort dromen symbool voor ongeluk. Daarentegen geeft het doden van deze vogels aan dat je met succes de problemen uit jouw leven en dat van je dierbaren te lijf zult gaan. Er is een grote kans dat je hulp zult krijgen van iemand die te vertrouwen is.

Het betekent dat je de juiste beslissingen zult nemen om je familie uit de moeilijkheden te houden. Dit zal uiteindelijk je relaties met je familie, vrienden of partner versterken, en er zal meer positiviteit en minder conflicten ontstaan rondom je.

4 Dromen over een zwerm merels

Een zwerm merels uit de droom is een teken van een belangrijke gebeurtenis in jouw leven. Het kan iets persoonlijks of beroepsmatigs zijn. Zorg er wel voor dat je de veranderingen volledig omarmt, want ze kunnen veel positiviteit en vreugde in je leven brengen.

Het kan zijn dat je moeite hebt je aan te passen aan je nieuwe levensomstandigheden. Echter, merels in de droom proberen je duidelijk te maken dat de overgang gemakkelijk zal zijn als je je best doet en vertrouwt op het proces.

5 Dromen van een merel voor je raam

Deze droom is echter geen goed teken. Het betekent dat de merel een boodschap van een negatief getinte boodschap met zich meedraagt, zoals angst, ellende en verdriet. Het kan zijn dat je binnenkort te maken krijgt met een teleurstelling in je leven, die zijn tol kan eisen en moeilijk is te verwerken.

Toch is het zaak dat je het probleem met doorzettingsvermogen en vastberadenheid aanpakt. Je moet niet opgeven en doorgaan, want er zal altijd aan de einde van de lange donkere, angstaanjagende tunnels weer positieve licht stralen zelfs voor jou.

Heb je deze ook al gelezen? Ontdek de spirituele betekenis van verschillende dieren

6 Dromen over een merel in een kooi verkopen

Als je droomt dat je een merel in een kooi verkoopt, wees dan gewaarschuwd want het kan zijn dat je in in je werkelijke leven door veel negativiteit wordt geconfronteerd.

Velen zullen niet blij zijn met je gedrag of de acties die je tegen iemand of iets hebt ondernomen. Er zal veel kritiek op je worden geleverd, waardoor je uiteindelijk al je eigenwaarde en zelfvertrouwen verliest.

Je zult je echter snel realiseren dat de beslissing of actie genomen moest worden, en dat er niets is om je schuldig over te voelen.

Dus, om je met een gerust hart door het leven te laten gaan, zorg ervoor dat je je niet laat beïnvloeden door dergelijke negatieve kritiek en leef je leven volgens jouw regels, niet volgens de richtlijnen van anderen, wanneer zo’n situatie zich voordoet.

Mocht je meer willen weten over dromen dan kan ik je dit boek: De complete droomencyclopedie -10.000 dromen verklaard, adviseren

Kort samengevat
Velen beschouwen merels alleen met duisternis, gezien hun zwarte kleuren. Toch hopen we dat we erin geslaagd zijn weer te geven hoe geweldig deze vogels zijn en hoe hun betekenis kan verschillen afhankelijk van het land, de cultuur en de omstandigheden in je leven.

Als je spirituele dier een merel is, zouden we graag willen weten hoe deze vogels je geleid hebben in je leven. Je weet waar je een reactie kunt achterlaten!

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

2 reacties op “Wat is de spirituele betekenis van een Merel?

  1. Inge zegt:

    Vond dit artikel interessant en geruststellend. Herkenbaar en heel fijn om te lezen Dus dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *