dromen over water-droom water-droom verdrinken-droom zwemmen-droom varen-zensitivity-spirituele betekenis water-spiritualiteit blog

Een droom wat over gaat water is niet onbelangrijk vanwege de emotionele oorzaak en de gevoeligheid die hierin afspeelt. Droom je over water? Hier lees je spirituele en psychologische betekenissen met betrekking tot jouw droom. Een droom wordt vaak gekoppeld aan andere oorzaken die je soms apart moeten worden geïnterpreteerd. Water betekent in het algemeen dat er een mogelijkheid is dat je bepaalde gevoelens hebt die je wilt ontdekken. Water kan ook in verband worden gebracht met andere omstandigheden en in combinatie met andere beelden in jouw droom, dus het is belangrijk om dit afzonderlijk te interpreteren.

Wat is de betekenis van water in een droom

Van alle planeten in ons zonnestelsel is de onze de enige met water. Water is het leven en wordt daarom wordt het in verband gebracht met vruchtbaarheid, creativiteit, gevoelsleven, vernieuwing, zuiverheid, en nieuwe plannen. Water is voortdurend in beweging en aan verandering onderhevig en is een goede symbolische vertegenwoordiger van het leven. Als gevolg hiervan hebben de werkelijke omstandigheden die de droom over water omringen veel te maken met de betekenis ervan.

Wij reageren op water op het meest primitieve denkniveau en bestaan zelf voor het grootste deel uit water. Dromen over water is dan ook een bijzonder krachtige aanwijzing over je emotionele, gevoeligheid en psychologische gesteldheid van rust! Een droom waarin je water drinkt om je dorst te lessen symboliseert de zoektocht naar herstel en balans in een relatie.

Dromen over waterdrinken

Een droom over het drinken van vervuild water betekent dat je ongelukkig bent door een liefdesrelatie, en dat deze relatie is doorgeslagen naar wie jij denkt dat je bent. Het zien van vuil water (of erin zwemmen) kan ook symbool staan voor een of andere spirituele crisis. Vuil en vervuiling in water zijn tekenen van negativiteit, angst en vertroebeld denken. Dromen dat je gedwongen wordt water te drinken betekent dat je het gevoel hebt dat je letterlijk iets door je strot geduwd krijgt. Het duidt op een conflict tussen de overtuigingen en opvattingen van de mensen om je heen en die van jezelf. Het kan ook duiden op onvrede met je baan als gevolg dat je bepaalde ideologische of morele opvattingen hebt. Niet alle dromen over water drinken hebben echter een diepe symbolische betekenis. Soms heb je gewoon dorst en moet je water drinken. Teken dat je meer water mag drinken, jezelf mag gaan reinigen.

Dromen over zwemmen

Soms is de betekenis van dromen waarin je onder water wordt gedompeld positief of negatief. Dromen over zwemmen waarin je met gemak en vreugde rondzwemt betekent dat je succes ervaart in je inspanningen en dat dit heeft geleid tot gevoelens van welzijn en optimisme in de omgang met de mensen om je heen. Aan de andere kant betekent zwemmen door ruig water of zwemmen terwijl je doodmoe bent dat je je overweldigd voelt door de taken die je voor je ziet en zijn aanwijzingen dat je goed voor jezelf moet zorgen om de moeilijkheden te kunnen overzien.

Dromen over een onder een waterval staan

Onder een waterval staan, als het een positieve ervaring is, betekent vernieuwing en zuivering. Het kan ook het begin van een nieuwe romantische relatie en uiting van seksueel verlangen zijn. Dromen dat je door een waterval wordt bedolven betekent dat er meer problemen op je afkomen dan je denkt aan te kunnen. Negatieve gedragingen en relaties waarvan je dacht dat je ze tot het verleden behoorde kunnen je overweldigen.

Dromen over verdrinken in het water

Dromen over verdrinking geeft aan dat je momenteel een zware tijd doormaakt in je leven. Het voelt alsof je leven niet meer onder controle hebt en je zou letterlijk kunnen verdrinken in schulden, depressie, conflicten of juridische conflicten. Het is vooral belangrijk om bij dromen waarin je verdrinkt op te letten wat de omstandigheden in je dromen zijn en welke mensen en andere dingen om je heen staan om te kunnen bepalen hoe je om hulp kunt vragen. Dromen over een tsunami lijkt qua betekenis sterk op verdrinken; maar in tegenstelling tot verdrinken, dat een langzaam, geleidelijk proces is, suggereert een droom over een tsunami een krachtige, onvoorspelbare en plotselinge verandering die te maken heeft met jouw emotionele grens.

Dromen over storm

Er dreigt een enorme stroom van emoties op je af te komen die je werk, familie, vriendschappen of relaties kan beschadigen. Dromen dat je in een storm terecht komt geeft eveneens aan dat je je door de gebeurtenissen om je heen opgejaagd voelt, maar dan in mindere mate. Omdat stormen de lucht zuiveren en plaats maken voor een kalme atmosfeer, wijzen dromen waarin je gevangen zit in een storm erop dat een of andere emotionele ontdekking tot genezing zal leiden.

Lees ook: lucide dromen

Dromen over varen op het water

Dromen dat je op het water aan het skiën bent of op het ijs aan het schaatsen betekent dat je klaar bent om los te laten en enkele risico’s aan het nemen bent, maar slechts op een vluchtig niveau. Wellicht is de spanning je te veel of te bang om de controle te verliezen om dieper op je gevoelens in te gaan. Dromen waarin je een rivier afpeddelt maar niet in een stroomversnelling terecht komt of waarin je bij mooi weer op de oceaan zeilt suggereren dat je vooruitgang boekt in je pogingen je doel te bereiken. Dromen daarentegen waarin je reis wordt belemmerd door tegenvallende omstandigheden geven aan dat je voorbereid moet zijn op problemen. Op open water varen, in het algemeen, betekent een open, eerlijke benadering bij het beoordelen van jezelf en anderen.

Een ongeluk op het water, zoals waterfietsen, met de auto of vallen op het ijs, betekent dat je bent verraden tijdens een liefdesrelatie. Je moet jezelf bij elkaar rapen of jezelf herpakken om te kunnen herstellen van de emotionele klap.

Dromen dat je in de regen speelt, in de golven speelt, in plassen plonst of een watergevecht voert geeft aan dat je het leven over het algemeen onbezorgd en plezierig bekijkt. Spelen in het water betekent nieuwe vriendschappen of interessante samenwerkingsverbanden op het werk. Dromen dat je in de baarmoeder zit of van water gemaakt bent geeft een verandering aan in je materiële levensomstandigheden. Misschien heb je een nieuwe baan op het oog, ga je scheiden, krijg je een baby of maak je een andere grote verandering in je leven mee waardoor je jezelf moet aanpassen. Dit soort dromen worden in verband gebracht met nieuwe inzichten door opnieuw te beginnen.

Lees ook: Droom betekenis over de dood

Dromen over gekookt water

Dromen dat je in water wordt gekookt of in ijs verandert geeft aan dat je emotionele spanningen ervaart die de mogelijkheid hebben om je leven te ontwrichten tenzij je op een verantwoorde manier vindt om ze los te laten. Dromen over koken wijst op woede, angst, haat, wrok en afkeer terwijl dromen over bevriezen wijst op depressie, trauma, stoornissen en scheiding. Dromen dat je wordt nat gespat is een indicatie dat je een oplawaai krijgt dat je waarschuwt dat je je aandacht moet verleggen of verleggen. Dit kan gebeuren doordat er water in je gezicht of op je lichaam wordt gegooid vanuit een beker of emmer of wanneer je aan het spelen bent in een zwembad. In beide gevallen is het een teken dat je je moet verdiepen in je relaties met de mensen om je heen. In sommige gevallen kan het betekenen dat je jezelf moet inzetten en harder moet werken op een bepaald gebied. Dromen over planten of dieren water geven vertegenwoordigt de verzorgende kant van creativiteit waarbij je stappen gaat ondernemen om een project of plan tot bloei te laten komen.

Dromen over huis wordt overstroomd door water

Een droom dat je huis overstroomt betekent dat je gezin uit elkaar wordt getrokken door conflicten. Financiële zorgen of materiële zorgen veroorzaken tweedracht en eisen hun tol op jullie relaties. Dromen over het luisteren naar water symboliseert dat je je langzamerhand bewust wordt van je emotionele toestand; het volledige bewustzijn van je gevoelens wordt echter net onder je bewustzijn onderdrukt. De betekenis van water kan in twee verschillende betekenissen worden uitgelegd. Dromen over helder water geeft aan dat de zaken in de toekomst waarschijnlijk positief zullen verlopen. Is het water troebel of onduidelijk, dan betekent dit dat het waarschijnlijk is dat vreugde en geluk binnenkort een rol zullen gaan spelen in jouw leven, vooral als het water mooi is. Voor vrouwen geldt dat als een kind met water te maken heeft, dit zeker duidt op een zwangerschap op komst.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *