Waarom komen mensen op je pad

Soms komen er mensen op je pad waar je gelijk voelt waarom ze er zijn: om een bepaald doel te dienen, om je een les te leren, een oude liefde. Ze kunnen je verder helpen en helpen je op weg. Ze helpen in een deel waar je zoekende bent en met vragen zit: wie ben ik, wat wil ik, waarom overkomt mij dit. Of ze kunnen een diepere liefde voelen die verder gaat dan je hoofd. Je weet nooit wie deze mensen kunnen zijn (misschien je huisgenoot, buurman/vrouw, collega, trouwe vriend, minnaar, of zelfs een complete vreemdeling). Als ze je pad kruizen, weet je op dat moment dat ze op een of andere manier een diepgaande invloed op je leven zullen hebben.

En soms gebeuren er dingen met je die op het eerste gezicht vreselijk, pijnlijk, verdrietig en oneerlijk lijken. In je onbewuste weet je het beter, dat zonder deze obstakels je nooit zou hebben geweten wat je potentieel, kracht,talent, wilskracht, of waar je verlangens zitten.

Alles gebeurt om een reden. Er gebeurt niets toevallig of met geluk: Ziekte, verwondingen, liefde, ongeluk, verdriet en andere obstakels komen allemaal om de grenzen van je ziel te testen. Zonder deze kleine testen, wat ze ook mogen zijn, zou het leven zijn als een gladde geplaveide, rechte, vlakke weg die nergens toe leiden. Op het eerste gezicht lijkt het veilig en comfortabel, maar is saai en volkomen zinloos.

Leermomenten in het ontmoeten van mensen

De mensen die je tegenkomt en die je leven beïnvloeden:  het succes … de valkuilen die je op dat moment ervaart, helpen je om dat gene te creëren tot wie je uiteindelijk echt bent. Zelfs van de slechte ervaringen kan worden geleerd. In feite zijn het waarschijnlijk de meest schrijnende en belangrijkste momenten. Als iemand je pijn doet, verraadt, verdriet, of je hart breekt, vergeef ze, want ze hebben je geholpen om te leren over vertrouwen hebben in jezelf. Je hart openen voor de werkelijke liefde zonder uiterlijke opsmuk. Als iemand werkelijk van je houdt, hou ze dan onvoorwaardelijk terug, niet alleen omdat ze van je houden, maar ook omdat ze je in zekere zin leren om lief te hebben en hoe je je hart en ogen voor het leven kunt openen.

Laat elke dag tellen! Waardeer elk moment en neem vanaf die momenten alles in je op. Je gaat ze niet meer meemaken, als je open stelt voor de lessen. Praat met mensen met wie je nog nooit eerder hebt gesproken en luister ook echt. Wees niet bang voor de liefde, maak je los en richt je blik vooruit. Houd je hoofd en schouders recht, omdat je  alle recht op hebt om te zijn. Vertel jezelf dat je een groot liefdevol individu bent en in jezelf gelooft. Als je niet in jezelf gelooft, zal het moeilijk zijn voor anderen om in jou te geloven. Je kunt van je leven alles maken wat je maar wilt. Creëer je eigen leven en ga er dan op uit zonder enig spijt van te hebben.

Een reactie op “Waarom komen mensen op je pad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *