waarom je in deze corona niet moet stoppen met daten-zensitivity-daten in corona tijd

Wil je weten hoe en vooral waarom je in deze corona periode moet doorgaan met virtueel daten.  Hoe langer we in deze sociale isolatie leven, hoe onzekerder alleenstaanden worden over hoe ze moeten daten als ze door COVID-19 aan huis gekluisterd zijn. De trieste waarheid is dat er zelfs vóór COVID-19 een andere pandemie was: een pandemie die eenzaamheid heet.

Als we eerlijk zijn, weten we dat afspraakjes vóór COVID-19 voornamelijk digitaal waren. Maar nu wordt juist de eenzaamheid versterkt door het verplichte corona isolement.

Hoewel sommigen door de ontstane verwarring door de corona, nog angstiger uit de quarantaine zullen gaan komen dan voorheen, is er nog een andere uitdaging die om een oplossing vraagt en die zeer reëel is. Steeds meer mensen zullen – vanwege de hang naar verbinding en lichamelijk contact – ongezonde en mogelijk riskante keuzes maken, alleen maar om na de pandemie de kans op contact te krijgen.

Het is normaal om aandacht en bevestiging te zoeken. Mensen worden geboren met een aanleg voor verbinding – het zit in ons DNA. We hebben een ‘hechtingssysteem’ in onze hersenen, dat ons een magnetische aantrekkingskracht geeft op anderen. Lichamelijke en geestelijke verbindingen zijn van levensbelang voor ons voortbestaan en onze ontwikkeling.
Wat doen we als de fysieke en geestelijke verbinding wordt afgenomen?

Ik denk dat een positief effect van COVID-19 is de gedwongen ontdekkingsreis die je moest ondergaan en dat je nu achter komt dat je echt met elkaar moet communiceren in plaats van dat je eerst met elkaar lichamelijk contact maakt. (Maak je geen zorgen kids); in jullie leven is dit maar een klein momentje.

Als het gaat om dating, is dit echt een kans om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te gaan bedenken en op ontdekkingsreis gaan. Dit zijn een paar tips om het contact te stimuleren:

Tips om weer in contact te komen met anderen

Eén op één contact
Eén-op-één contact betekent een betere communicatie en heldere boodschappen. Probeer eens Zoom of Face-Time in plaats van sms’jes of telefoongesprekken. Bovendien wil je zien waarvoor je kiest, toch?

Wees aanwezig
Geef je date je volledige aandacht en sluit alle andere schermen en afleidingen buiten. Door gewoon aanwezig te zijn kweek je een diepe verbondenheid, en jullie connectie zal des te meer verdiepen wanneer jullie elkaar in het echt kunnen ontmoeten.

Ga niet over één nacht ijs
Behandel je virtuele date als een echte date: kleed je mooi aan, stel doordachte vragen en ga een zinvol gesprek aan, flirt met je ogen en woorden.

Wees creatief
Plan een leuke activiteit die jullie allebei leuk vinden. Natuurlijk, je leuke activiteit zal in je eigen huis zijn, maar laat dat je niet beperken! Zet wat muziek aan en dans, zet karaoke op, doe samen een virtuele sportles, pak je gitaar en breng een serenade aan je date of ga met je telefoon de keuken in en leer je date hoe je moet koken.

We verlangen naar relaties omdat ze dopamine in de hersenen vrijmaken en ons gelukkig maken, omdat ze ons gevoel van eigenwaarde een boost geven en omdat ze ons leven zin geven.

Afspraakjes maken is al moeilijk genoeg zonder de corona die ons tot opsluiten dwingt. Maar sociale afstand betekent niet dat je sociaal afgesloten bent. Je bent misschien alleen thuis, maar je hoeft niet eenzaam te zijn. Dus ga de (virtuele) wereld in; zelfs als je geen liefde vindt, vind je misschien wel een vriend of vriendin.

Laat de corona je niet verlammen, maar zorg dat je inventief wordt. Er is voor alles een oplossing en die is dichterbij dan je denkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *