volle maan reading december 2022

Een volle maan van tegenovergestelden

We schuiven naar het einde van ons kalenderjaar en onze volle maan op 8 december 2022 schuift in het sterrenbeeld Tweelingen. Een sterrenbeeld dat ons vertelt over dualiteit, onze tegengestelde kanten. En daarnaast heeft ook het sterrenbeeld boogschutter bij deze maan, en die brengt ons een pak energie, maar ook te snelle energie waardoor we ongeduldig zijn. In deze maan legging neem ik je mee met de tarot om balans te vinden bij deze maan, want dat is wel nodig in deze hectische tijd zo rond Kerst en Oud en nieuw, want daar gaan we voorbij tot aan de volgende volle maan.

In deze legging trek ik 7 kaarten die vertellen over hoe we twee kanten van onszelf kunnen versmelten. De tarot die ik hiervoor gebruik is de bijzondere Hush Tarot, getekend door Jeremy Hush. De kaarten zitten vol natuur, maar ook magie en fantasie. Een prachtige set voor de gevorderde tarotist, maar zeker ook voor de beginner fantastisch om te bekijken!

Volle maan tarot reading van december 2022

Kaart 1 Onze energiebron

De schildknaap van Bekers vertelt ons dat we onze gevoelens mogen zien als bron. En dat we vooral open mogen staan voor alles wat de beker ons heeft te bieden. Wees nieuwsgierig naar wat je in jezelf draagt, je zult verbaasd zijn over wat je in jezelf al meedraagt.

Kaart 2 Onze energielek

Het is natuurlijk zo dat we soms even een momentje voor onszelf nodig hebben, en de Kluizenaar wijst ons daarop. Maar al die zelfreflectie en afgeslotenheid kost ons ook energie, we sluiten ons actief af van de buitenwereld! Is dat echt zo hard nodig? Mogen we niet anderen toelaten? Houd het overzicht op je leven, en kijk of je niet te veel energie stopt in je introvert zijn.

Kaart 4 Je Schaduwkant

De koning van bekers is anders dan de schildknaap. We zien hier een man die weet wat hij kan doen met zijn gevoelens en zijn creativiteit. Maar wat opvallend is dat onze energiebron kennelijk al heel erg aanwezig is en ervaren is, en dat wij er kennelijk niet al te veel aandacht voor hebben. Dit is een wijze les. Wat we dus merken is dat we nieuwsgierig zijn (zie kaart 1) en dat we ons moeten realiseren dat onze schaduw al een enorme bak aan ervaring heeft en dus onbewust al enorm gevoelens laat doorschemeren. Kijk of je hier de komende maand een connectie mee kan maken, want je kunt meer dan je denkt.

Kaart 5 Je Lichtkant

Wat een hartenzorgen. Dit is wat je uitstraalt vanuit jezelf, en waar je dus kennelijk al je focus op hebt. Is dit nodig? Zijn onze pijnen zo pijnlijk? Zwaarden drie wijst op zorgen, maar vooral zorgen in je hoofd, en niet zozeer in je hart. Hij wijst op verdriet, en deze kaart vertelt je dat er echt regen na zonneschijn komt, en dat je door deze pijnen juist groeit. Zie ze.

Kaart 6 Hoe vind je geduld?

Al deze tegenpolen bij elkaar brengen worden beïnvloed door de energie van Boogschutter. Dat gaat soms heen en weer, en er komt een hoop ongeduld bij kijken. Je gaat je ongeduld beter in balans brengen door alles wat tastbaar is als het ware te gaan jongleren. Zie welke praktische zaken je echt moet aanpakken, en vind daar, ondanks dat het moeilijk is, een balans in. En dat zal soms makkelijk gaan, maar soms ook moeilijk.

Kaart 7 Hoe vind ik vertrouwen in mijn eigen kunnen?

En dat is natuurlijk de vraag. Alle stappen in het leven die moeite kosten zijn lastig. En de tarot kan daar hulp in geven. Voor jou trok ik bij deze kaart de Duivel. De duivel is degene die achter de mensen staat in de normale Rider Waite Smith tarot. Hij is van alles aan het bekonkelen en probeert de mensen voor zich bij zich te houden. De duivel vindt het wel fijn dat hij van die aanbidders heeft, van die makke schaapjes. Jij bent een van de mensen in de voorgrond. En kijk eens, die ketting, die jouw oude patronen zijn, jouw valkuilen, die kun je af doen. Dat is eng. Maar vertrouw. Zie wat je normaal gesproken doet als het lastig gaat, en ga nu juist de andere kant.

Ik wens je een hele mooie volle maan toe. Laat je me weten wat je van de reading vindt? Hoe past het bij jou?

Warme tarotgroet,

Barbara

Deze tarot volle maan reading is gedaan door Barbara Karnekamp; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft. Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *