volle maan betekenis oktober - tarot reading

We schuiven naar de ‘echte’ herfst, een periode van overwegen, terugkijken en welke wijze lessen we mogen meenemen. Op 9 oktober staat de maan in Ram en de zon in Weegschaal. Dit zijn twee totaal verschillende sterrenbeelden en we zien dan ook dat we ons heen en weer voelen slingeren tussen het vuur van de Ram en het nuchtere van de Weegschaal.

Daarom is het belangrijk om deze maan stil te staan bij wat we al voor elkaar hebben gekregen en wat we heel graag als wijze les willen meenemen richting de winter.

Niet voor niets is dit ook de jachtmaan, alles staat in het teken van het klaar maken voor de winter. Het laatste oogstfeest, met Samhain, staat voor de deur, en dat is een oogstfeest waarbij de dieren werden geslacht en klaar werden gemaakt als voedsel. Een heel rijk, maar toch wel heftig feest.

De legging die ik voor deze maan gedaan heb gaat ons vertellen over het zoeken naar die balans tussen de twee uitersten van de sterrenbeelden die tegenover elkaar staan. Hoe verenig je de Ram en de Weegschaal?

In deze maanreading zien we vijf kaarten, twee aan elke kant en eentje in het midden. De uitersten gaan over de tegenpolen van de Ram en de Weegschaal en de middelste kaart is de Verbinder.

Volle maan tarot reading

Links zien we twee hofkaarten, beiden Pentakels. Links staat in het occulte voor het gevoel, en hiermee zien we de kant van de Ram. Hoe we de vurigheid van de Ram kunnen richten deze maan is door in te zetten op alles dat we kunnen aanraken, echt de fysieke wereld. Hier staan de pentakels voor. Maar we moeten onze eigen menselijkheid, onze karakters hiervoor inzetten. De koningin vertelt ons dat we vooral nog wat meer ervaring hierin mogen krijgen, en dat we de relaties met andere mensen moeten voeden op een zachte en warme manier. Op deze manier krijgen we stabiliteit. En hiermee kunnen we via de ridder ervoor zorgen dat we weer actief hierin gaan zijn en dat we buiten ons cirkeltje van geliefden ook gaan onderzoeken met wie we nog meer mogen delen. Mensen om je heen zullen hierdoor tot je aangetrokken voelen, en daardoor graag in je buurt willen zijn.

Aan de andere kant zien we juist totaal een ander beeld bij de Weegschaal kant. De rechterkant is altijd geassocieerd met de ratio, ons nadenken, ons verstand. En hier zien we dat tijdens deze maanmaand ons verstand ons kan verwarren en een illusie kan zijn. Hier is het enorm belangrijk om te weten dat het maanlicht licht schijnt op ons binnenste, onze intuïtie. Maar dat doet de maan op een beetje een vreemde manier. Het is geen direct licht, we moeten echt goed zoeken om dat licht te vinden. Het wordt namelijk ‘bewaakt’ door de twee honden die we zien op de kaart. Houd je innerlijke ogen open, en laat er contact zijn tussen je verstand en je onderbewustzijn vertelt deze kaart. Dit is een psychologisch proces. Daaronder ligt de ridder van staven, die juist weer zegt hoe we als mens ervoor kunnen zorgen dat we onze verstandige kant kunnen gebruiken. Aangezien het een ridder is, maar wel op een paard, wordt volgens deze kaart een actie ondernomen in het gebied van je passies en ambities. Je doorzettingsvermogen, maar wel met wat hulp (daar verwijst het paard naar). In combinatie met de maan is het goed om te bekijken hoe je je intuïtie gebruikt om je vuur (want de staven is ook een vuurkaart) aan anderen in je omgeving te vertellen en ze mee te nemen. Houd dus deze maanmaand je vuur en je intuïtie gereed om verstandige keuzes te maken.

Leestips: Bekijk wanneer de volgende volle maan is

Want de verbinder in deze legging is de Zon. Deze vertelt hoe we de twee uitersten van de Ram en de Weegschaal kunnen verenigen. En eigenlijk kan ik hier heel kort en krachtig over zijn; deze maanmaand is het heel mooi als je kunt inzetten op het leven in het Nu, met de mensen om je heen, dat je daar energie in stopt, en dat je die energie veel plezier laat hebben, genieten, dat je weer aandacht hebt voor wie je bent, en wat je voelt. En in combinatie daarmee ga je heerlijk uitproberen wat je echt belangrijk vindt in het leven samen met je geliefden, en dit alles gevoed met je kennis van je onderbewustzijn.

Ga inzetten op plezier. Laat je Ego of je Innerlijk Kind (en dat bedoel ik niet in de betekenis van egoïstisch) groeien met de kennis vanuit de kaarten die je voor deze maanmaand hebt gekregen.

Warme groet,

Barbara

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft. Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *