meditatie Zensitivity Noordwijk

Visualisatie als meditatie

Meditatie is in onze tijd een veel gebruikt gegeven, om tot innerlijke rust te komen, bepaalde zaken in ons leven te laten bezinken, of om gewoon even uit de drukte van alle dag te stappen. Toch ondervinden veel mensen hetzelfde probleem, dat ze snel afgeleid worden en als dusdanig het effect van de meditatie niet volledig ervaren, Een mogelijke oplossing daarvoor is om een (geleide) visualisatie te benutten als meditatievorm.

In basis is visualiseren vrij eenvoudig, het is feitelijk het voorstellen van bepaalde elementen als onderdeel van de techniek. Of je deze elementen wel of niet kan zien, is niet zo belangrijk, de gedachte eraan is veel belangrijker, want het is dat, dat feitelijk het geheel stuurt. Toen ik nog workshops van Egyptian Healing gaf, benutte we visualisatie als een voorbereiding op de initiaties, maar ook op algemene avonden, om bv healing naar een bepaalde plek of persoon te kunnen zenden. Het gegeven is feitelijk vrij eenvoudig.

Visualisatie als meditatie oefening

Maak je zelf eerst comfortabel, ga zitten of liggen, sluit je ogen en haal eerst nog enkele malen diep adem om alle eventuele spanning van de dag los te laten, stel je voor, dat bij het uitademen alle spanning je lichaam verlaat en dat bij het inademen nieuwe energie je lichaam instroomt. Stel dan voor dat er voor je een bol van wit licht verschijnt,

kijk diep in deze bol en als je bv met een probleem zit, laat dan een element van dit gegeven in het licht verschijnen, bekijk het van alle kanten, draai het rustig om, zodat je ieder aspect kunt bekijken. Als je een antwoord op een vraag zoekt, kun je bv voorstellen, dat in de bol van wit licht een deur verschijnt, ga dichter naar deze deur toe, en stel voor dat je de deur opent, wat je ook ziet of ervaart achter de deur, kan een onderdeel van je vraag zijn, en mogelijk een andere manier om deze te benaderen, wat je dan weer dieper bij de oplossing brengt.

Je kan ook werken met verschillende kleuren, welke uit de bol voort komen, en die bv verbonden zijn met een bepaalde energie, waar je zelf of anderen nood aan hebben. Voor zuivering kan je bv een zilveren straal naar voorbrengen, en deze naar jezelf toe laten komen, of bv naar een plek of persoon zenden, die hulp behoeft in het verwerken van iets, of gewoon wat ondersteuning kan gebruiken.

Mogelijk stellen sommigen de vraag, hoe dit ook maar kan werken. Wel in mijn ervaring is alles energie, maar op verschillende trillingen, als we onze gedachten richten op die energie of trilling, dan brengen we die energie in beweging, en kunnen we die ook benutten. Als je de eerste maal een visualisatie betracht, zeker als je alleen bent, dan gaat het soms nogal stug, het is dan soms goed, om vooraf enkele punten neer te schrijven, zodat je een verloop van de visualisatie in gedachten heb, ook kan je op voorhand een tekst uitschrijven, en die inspreken, zodat je enkel naar het verloop van het geheel moet luisteren.

Als je met meerdere mensen bent, kan één persoon de leiding nemen, en de tekst voorlezen, of deze uit de gedachte naar voor brengen. Bij het beëindigen van de visualisatie laat je alle elementen rustig in de bol van wit licht verdwijnen, waarna je deze laat vervagen, dan haal je opnieuw enkele malen diep adem, om je terug te brengen, naar het leven van iedere dag, en als je er klaar voor bent, open je de ogen, en neem je nog even rustig de tijd, alvorens je iets anders gaat doen.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *