Pizza met vijgen, mozzarella,balsamico en ui
Waan je in het zonnige Italië met deze verse heerlijke pizza Margarita met een fijne twist; je geeft de standaard tomatensaus met vijgen en oregano extra veel smaak en topt de pizza met gekarameliseerde balsamico-uien. De walnoten geven een bite en de peperige rucola maken het Italiaanse feest af. Hopelijk schijnt de zon vanavond, want met een glas rode wijn of aperol spritz in de tuin smaakt deze pizza stiekem het best!
Bereidingswijze Pizza vijgen

Saus bereiden
Breng 50ml water in een waterkoker aan de kook. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/220°C. Snijd de vijgen in 0,5cm grote stukjes, doe in een kommetje en overgiet met het gekookte water. Pel en rasp de knoflook fijn. Roer de knoflook, helft van de oregano, 1el olijfolie, 1/4tl zout en peper door de tomatenpuree. Snijd de tomaten in 1cm brede partjes.

Pizza beleggen
Rol het pizzadeeg met aanklevend bakpapier over een bakplaat uit. Roer de vijgen met het weekwater door de tomatensaus en verdeel de saus gelijkmatig over het deeg. Verdeel de helft van de tomatenpartjes over de pizza. Laat de mozzarella uitlekken, snijd in 0,5 cm dikke plakken en leg op de pizza.

Pizza bakken
Rasp de Italiaanse harde kaas over de pizza en bestrooi met de rest van de oregano. Bak de pizza in 15-18 min gaar en goudbruin in de oven.

Walnoten roosteren
Verhit intussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Hak de walnoten grof en rooster ze in 2-3 min geurig en goudbruin. Let op, de noten kunnen snel verbranden dus schud de pan af en toe. Neem uit de pan en zet apart. Pel, halveer en snijd de ui in halve ringen.

Nog even een Ui bakken
Verhit de gebruikte koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de ui 2 min, roer regelmatig. Zet het vuur laag, voeg een snuf zout toe en bak de ui in 4-5 min zacht en lichtbruin. Voeg dan de 1-2 el azijn (bij voorkeur balsamico of rode wijn) toe, roer 30 sec-1 min tot de azijn bijna is verdampt en zet het vuur uit.

En dan uiteindelijk de Salade maken
Maak een dressing van 1 el olijfolie, 1-2 tl azijn, een snufje zout en peper. Meng de dressing met de rucola en de rest van de tomaten in een kom. Bestrooi de gebakken pizza met de walnoten en verdeel de balsamico-ui erover. Snijd de pizza in stukken en top met een dot rucola-tomatensalade bovenop of serveer de salade ernaast.
Ingrediënten Tomatensoep
- rode ui
- gedroogde vijgen
- Italiaanse harde kaas
- tomaat
- walnoten
- knoflook
- gedroogde oregano
- tomatenpuree
- rucola
- mozzarella
- pizzadeeg
- azijn
- olijfolie
- peper en zout
Gecreëerd door: Chef-kok Mirte van Marley Spoon Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.
2 Laat een reactie achter
Mijn Vijgenboom heeft deze zomer niet overleefd.
Maar alsnog een
Smakelijke groet,
Oeps, ben je net zo handig als ik ;). De mijne geeft geen vijgen, maar lang leve de winkel.