verse mok gezonde gember thee maken-zensitivity

Een kopje gezonde gember thee met pit

Gember thee, het recept wat virussen en andere ongemakken buiten de deur houdt. Al eens echte, verse gember thee gedronken of gemaakt? Het is kalmerend en verkwikkend tegelijk. Gemberthee wordt al eeuwenlang gedronken en toch is het niet zo lang geleden op mijn pad gekomen. Ik ben er gek op! Ik heb gember thee gedronken omdat ik geniet van de verse gembersmaak, maar er is veel meer voor nodig dan alleen de smaak. Gember thee is een heerlijke en een lichte kruidige drankje om heerlijk bij warm te worden, vooral bij dagen als het koud is. Het is een licht, alcoholvrij alternatief voor als je niet kan slapen. Het kalmeert maagproblemen en verzacht de spijsvertering. Al met al is verse gemberthee een uitstekend drankje om deze winter door te komen, vooral met alle virussen die in deze winter veel mensen bezig houdt. Klaar om dit recept te maken?

Waarom zou je gember thee maken

Gemberthee is een verwarmend drankje als het weer koud is. Het is een lekkere ochtend of middag-oppepper, maar ook een ontspannende avond thee. Als je in de stemming bent voor een drankje dat niet zwaar valt zoals warme chocolademelk, probeer dan gemberthee! Gemberthee is een alcoholvrije, cafeïnevrije en vrijwel calorievrije drank (tenzij je een zoetstof toevoegt). Gemberthee helpt de spijsvertering, helpt bij het verzachten van maagklachten en kan misselijkheid verminderen. Het kan ook verlichting brengen voor vrouwen met ochtendmisselijkheid. Ook bij keelpijn kan het goed helpen, met een beetje honing erbij. Vergeet niet dat ik geen arts ben. Raadpleeg een arts als je je zorgen maakt over gemberthee en je gezondheidsklachten.

Ook interessant: Hoe gezond zijn frambozen?

Hoe maak je verse gember thee

Ik heb het verschillende manier geprobeerd om gemberthee te maken. Dit is hoe je het kunt maken:

  • Snij de verse gember in dunne plakjes. Je hoeft hem niet eerst te schillen, maar spoel hem wel goed af en schrob het vuil goed eraf. Denk eraan om ongeveer een stuk van 2 cm gember per kopje thee te gebruiken.
  • Kook de gember in een pan met water (gebruik een kopje water per mok of als je meer wil. Denk aan de hoeveelheid water 1 mok per persoon).
  • Breng het water met gember aan de kook. Verlaag de temperatuur als dat nodig is om het water en gember zachtjes te laten pruttelen zodat alles goed kan intrekken.
  • Laat vijf minuten trekken (of tot 10 minuten, als je extra sterke thee wilt). Ik denk meestal dat het pittig genoeg is bij vijf minuten.
  • Schenk de thee door een fijne zeef om alle gember te op te vangen. Serveer desgewenst de thee met een dun schijfje citroen of sinaasappel voor wat extra smaak. Je zou ook een beetje honing of esdoornsiroop kunnen toevoegen om de pittige gembersmaak te verzachten.

Gember thee recepten

Wil je je verse gemberthee wat meer smaak geven? Hier zijn een paar eenvoudige variaties.

Gember thee met Kaneel

Voor meer kruiden die verwarmend werken kun je gewoon een kaneelstokje aan je thee toevoegen voordat je de thee laat trekken.

Gember thee met Kurkuma

Kurkuma zorgt voor ontstekingsremmende effecten, plus een leuke oranjekleurige tint en een extra kruidige, intrigerende smaak. Behandel verse kurkuma op dezelfde manier als je verse gember, gesneden in dunne plakjes en voeg het toe aan je gember- en watermengsel.

Gember thee met munt

Verse munt geeft een verkoelend effect, waardoor de warmte van verse gember in balans wordt gebracht. Voeg een paar takjes verse munt toe aan het mengsel alvorens het te laten trekken.

Heb jij nog een variatie, die je met ons wilt delen?

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *