Venkelrisotto met artisjokken en rucola

Laat je de artisjok te lang groeien, dan verandert de stugge knop in een doornige distelbloem. Op tijd geoogst staat hij echter garant voor een smaaksensatie. Geen wonder dus dat we ‘m hebben uitverkoren om in onze venkel risotto te verwerken. Juist in het allerkoudste jaargetijde doet een verwarmend bordje romige heerlijkheid je goed. Gegarneerd met rucola en frisse peterselie is dit 100% veggie recept niet te versmaden.

Kook dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Ingrediënten voorbereiden

Breng 700 ml water in een waterkoker aan de kook. Snijd het groen van de venkel en snijd in dunne ringen. Snijd de venkel doormidden en in smalle repen. Pel en hak de knoflook en ui fijn. Hak de peterselie met de steeltjes fijn. Laat een bouillonblokje in het gekookte water oplossen.

2. Venkel bakken

Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de ui in 1-2 min glazig. Voeg de venkel zonder het groen toe en bak 6-7 min totdat de groente zacht is.

3. Rijst bakken

Voeg de knoflook en het groen van de venkel aan de pan toe en bak 1 min mee. Doe de rijst erbij, roer door en bak in 1-2 min glazig. Voeg eventueel wat olie toe.

4. Bouillon toevoegen

Giet een soeplepel bouillon in de rijstpan toe en kook 3-4 min al af en toe roerend totdat dit door de rijst is opgenomen. Ga door met het toevoegen van de bouillon totdat de rijst gaar is, dit duurt 18-20 min. Voeg evt. wat water toe mocht de bouillon op raken.

5. Artisjokken toevoegen

Laat intussen de artisjokken uitlekken en snijd ze in de lengte doormidden of in vieren. Rasp de kaas fijn. Roer 2/3e van de kaas door de rijst zodra deze gaar is. Roer dan de artisjokken erdoor en breng op smaak met peper en zout en evt. wat olie.

 

 

Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.

recept

 

Wat heb je nodig

  • groentebouillonblokje
  • knoflook
  • Italiaanse harde kaas
  • artisjokken
  • rucola
  • verse peterselie
  • ui
  • venkel
  • risottorijst

 

Bron en gecreëerd door: Chef-kok Judith Kats van Mary Spoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *