boek Van Klacht Naar Kans,Boek,psychologie, omgaan met ziekte, omgaan met pijn, Juriaan Galavazi, huisarts-dokter Juriaan

Verbeter je leven door naar je lijf te luisteren

Van klacht naar kans bestaat uit drie delen. In het eerste deel geef ik inzicht in vier belangrijke oorzaken van ziekte. Het laat je zien dat je niet schuldig bent aan je ziekte, maar dat je er wel invloed op hebt. De reguliere geneeskunde draagt bij aan onze gezondheid en is zeer waardevol. Zij is echter vaak gericht op het wegnemen van symptomen. Het is waardevol om ook onder de motorkap te kijken en te onderzoeken wat nu daadwerkelijk de onderliggende oorzaken zijn van je klachten.

Ons brein is daar ziekteverwekker nummer 1. Maar al te vaak zien we onze eigen gedachtes, gevoelens en overtuigingen alsof het dé waarheid is: het móet zo zijn, het kán niet anders! En maken we daar de relatie met onze gedachtes belangrijker dan de relatie met wie we werkelijk zijn. En daar betalen we een grote prijs voor in ons fysieke en mentale welbevinden. In het tweede deel leer je leiderschap te krijgen over deze gedachten en gevoelens in plaats van dat ze leiding nemen over jou. Je krijgt vele praktische inzichten en handvatten zodat jouw gedachtes niet meer tégen maar juist vóór jou gaan werken.

In het derde deel geeft het boek je aan de hand van voorbeelden nog meer mogelijkheden hoe je jezelf kunt leren begeleiden op die plek van klachten en ongemak. Zonder daar in een reflex vandaan te willen gaan. Maar juist te blijven en een plek van nieuwsgierigheid in te nemen om te kijken wat je lijf je daar daadwerkelijk wilt vertellen.

Je lijf is de perfecte richtingaanwijzer, mits je bereidt bent om te luisteren.
Het boek leert je kijken, luisteren en handelen op een manier die goed en kloppend is voor jou. En dat draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid.

Het boek wordt na ieder hoofdstuk afgesloten met een kernboodschap en oefeningen voor zelfbegeleiding en neemt je op die manier mee naar een nieuwe plek van genezing.

De waarde van vrijheid

Dokter Juriaan- boek van klacht naar kansDe huidige omstandigheden brengen je keihard in contact met de belangrijke waarden in jouw leven. De waarden vrijheid, gezondheid en vertrouwen. Hoe kan jij deze waarden ook nu in jouw leven invulling blijven geven zonder dat je daarbij afhankelijk wordt van de situatie om jou heen?
Wat kan jij doen of laten om je vrij te blijven voelen terwijl je bewegingsruimte van buitenaf steeds verder beperkt wordt? Waar kan jij invloed uitoefenen om ervoor te zorgen dat je gezond bent en blijft en met zo min mogelijk kleerscheuren uit deze strijd komt?
Hoe ga je om met onzekerheid en hou je contact met de plek van vertrouwen terwijl alles in jou schreeuwt om duidelijkheid en maar al te graag wil weten waar het aan toe is?
Van klacht naar kans; hoe kan jij koers houden en aan het roer blijven staan van jouw leven, ook wanneer het stormachtig en onzeker is?

Hoe hoog leg jij de lat

Perfectionisme, de lat hoog leggen en doorzetten zijn zeer waardevol. Het zijn eigenschappen die je in staat stellen om het allerbeste uit jezelf te halen en op die manier prestaties neer te zetten en successen te boeken.
Totdat je het perfectionisme en de resultaten nodig gaat hebben om je goed te voelen… Dán heeft je perfectionisme leiding gekregen over jou in plaats van andersom.
En ga je keuzes maken uit angst om iets te verliezen in plaats van dat je keuzes maakt vanuit een verlangen.
Er is niets mis met het nastreven van successen. We groeien er allemaal van wanneer we iets hebben gepresteerd waarvan we aanvankelijk dachten dat het buiten onze mogelijkheden zou liggen. Of wanneer het succes gezien wordt door onze omgeving en we op die manier erkenning en waardering kunnen ontvangen.
Maar wanneer het je fijn voelen afhankelijk wordt van het succes dat je behaalt, dan betaal je daar een grote prijs voor. Door maar door te zetten en vol te houden om je doel willens en wetens te bereiken, dan lijkt het alsof je de touwtjes in handen hebt.
En dat is ook zo… er wordt alleen aan de verkeerde kant aan getrokken. Je bent een marionet geworden van je prestaties in plaats van dat jij bepaalt wanneer je gas wilt geven en wanneer niet. En dat ga je voelen.

Pak jij deze kans?

Boeken tip: Van klacht naar kans ! Bestel hem vandaag nog

ISBN 9789021574219 | Paperback | 256 blz. | Psychologie-persoonlijke ontwikkeling
€ 20,00 | Kosmos Uitgevers | december 2019 | bestel hier

Voor andere interessante boeken tips bekijk hier onze verzameling

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *