Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette

Met onze volle agenda’s en de ene afspraak na de ander is het soms een uitdaging om met het hele gezin samen te eten of een moment te vinden om van een kommetje comfort food te genieten. Dit recept voor een Turkse tomatensoep gevuld met rundergehakt en spinazie tikt alle vakjes aan: het is snel, makkelijk, voedzaam en natuurlijk ook hartstikke lekker. Zo heb je elke dag kookplezier!

Kook dit gerecht in 6 simpele stappen

1. Ingrediënten voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/220°C. Breng 600ml water in een waterkoker aan de kook. Pel en hak de knoflook en ui fijn.

2. Ui bakken

Verhit 2el olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout in 2-3min zacht. Voeg de komijn en knoflook toe en bak al roerend 30sec.

3. Gehakt toevoegen

Voeg het rundergehakt aan de kookpan toe en bak 3-4min al af en toe hakkend met een spatel goudbruin. Hak intussen de peterselie incl. steeltjes fijn.

4. Tomaten toevoegen

Giet het zojuist gekookte water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de gehakte tomaten en de kikkererwten met het vocht toe. Roer de helft van de peterselie erdoor en laat ca. 5min sudderen.

5. Brood bakken

Snijd intussen de flûte doormidden en besprenkel het snijvlak met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak de flûte in 5-8min knapperig en goudbruin in de oven. Voeg dan de spinazie handje voor handje aan de soep toe en kook nog 2-3min totdat het is geslonken.

6. Serveren

Schep de soep in kommen en snijd het brood in kleinere stukken om in de soep te dippen. Bestrooi de soep met de rest van de peterselie en evt. versgemalen peper.

 

Wil je de rest van de stappen weten ga via de button naar het recept.

recept

Gecreëerd door: Chef-kok Liberty Fennell van Mary Spoon

Een reactie op “Turkse soep

Laat een antwoord achter aan BrotherJero

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *