tribal dans blog Zensitivitynoordwijk.nl

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens een persoon of groep een soort tribal dans zien uitvoeren, en misschien hebben we ons afgevraagd welke plaats het nog heeft in deze moderne tijd. In de eerste plaats is het niet alleen een deel van de geschiedenis, maar vooral van de cultuur die het voortbracht, het is een deel van de identiteit van een natie of volk, wie en wat ze zijn, al dit kan naar voren worden gebracht door de dans die zij doen.

Jammer genoeg maken sommigen er een show van, o.a. voor betalende toeristen, denkend dat ze er goed mee doen, maar als iemand niet verbonden is met de verhalen of mythologie die deze dansen naar voor brengen, is het gewoon een lege schulp, het vertegenwoordigt niets dan liefde voor geld. Tribal dans is niet ontstaan, omdat mensen zich vervelen en zich wilden amuseren, ze vertellen een intrinsiek verhaal en herhalen de geschiedenis van degenen die het uitvoeren. Elk woord, elk moment kan een diepe betekenis hebben.

Dansen op gevoel

Zelfs als we leren hoe deze tot in de perfectie te doen, maar niet verbonden zijn met de inhoud, dan is het gewoon een leeg gegeven, het bevat geen spirituele waarde. Als we naar een tribal dans kijken, kunnen we de energie, de aanwezigheid van de voorouders of goden voelen in wat de dansers naar voren brengen, het is een manier om verbonden te raken met een andere staat van Zijn, een Zijn met de alles doordringende levenskracht om ons heen.

Je kunt je afvragen of dit nog steeds waarde heeft in onze moderne manier van leven, of dat het een deel van de geschiedenis is, wat we alleen maar herhalen? Welnu, het heeft zeker nog steeds een plaats en waarde in ons leven, omdat we het kunnen zien als een manier van meditatie, ritueel of spirituele oefening.

Eén vorm is ons zeker bekend, namelijk de Haka, die uit Nieuw-Zeeland komt. Stel ik dus voor dat jullie allemaal een soort van tribal dans leren om te beoefenen? Nee, dat doe ik niet. Wat ik naar voren wil brengen, is dat als dit soort expressie je aantrekt, je het kan gebruiken om een eigen soort van ​​haka / tribal dans te vormen, waarin je de elementen van je eigen spiritualiteit kan plaatsen. Het hoeft geen lange of uitgebreide dans te zijn, het kan een korte versie zijn, die je in een paar minuten uitvoert.

Verbinding maken met de dans

Wat belangrijk is, is dat je die elementen erin stopt, je verbinden met hoe dan ook je het universum / de goden / voorouders / archetypen beschouwt. Als zodanig kan het een krachtige tool voor je worden. Men kan verschillende dansen vormen voor verscheidene doelen, of een algemene die kan worden gebruikt voor verschillende doelen, afhankelijk van wat je zoekt of verlangt. Denk er eens over na, een veel voorkomend excuus dat we horen waarom mensen hun spiritualiteit niet beoefenen, is dat ze er geen tijd voor vinden.

Toch hebben we geen lange of moeilijke rituelen nodig, soms is het beter om een ​​kort gegeven te benutten, waarin we al onze emoties of gevoelens kunnen plaatsen, en zo onze spiritualiteit aan te wakkeren. Als we maar een paar minuten nodig hebben, kunnen we altijd tijd vinden om het te beoefenen. We kunnen het aan het begin of het einde van een dag uitvoeren. Als je obstakels op je pad tegenkomt, kan dit je leren hoe ermee om te gaan en als zodanig je in kracht en wijsheid te laten groeien, zo ben je de schepper van je eigen bestemming. Andere kunnen je het pad laten zien, alleen jij kan het echt bewandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *