tomatensoep met dille en frisse makreel komkommer sandwich

Tomatensoep met makreel en komkommer sandwich

Koop je vaak tomatensoep in een zak of groot blik? Is niet nodig, want je geniet meer van je tomatensoep met verse tomaat en andere verse ingrediënten. Bij deze tomaten soep serveer je meergranen triangelbroodjes, dit beleg je met een romige komkommer-gerookte makreelsalade. Weet je hoe snel dit gaat? Van soep en sandwich maken in de keuken tot tafel, geloof het of niet, maar in 20 minuten.


Bereidingswijze Tomatensoep met makreel

 

Voorbereiden van alle ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/220°C. Breng 400 ml water in een waterkoker aan de kook en los een half bouillonblokje er in op.  Gebruik de rest in een ander recept. Pel en hak de ui en knoflook grof. Snijd de vleestomaat in vieren, verwijder de kern en hak grof. Snijd de mini-komkommer in kleine stukjes. Hak de dille zonder steeltjes grof.


Broodjes afbakken

Rooster de triangelbroodjes op een bakplaat met bakpapier in 8-10 min goudbruin en knapperig in de oven. Laat afkoelen en snijd dan open.


Volgende stap is ui en knoflook bakken

Verhit intussen 1 el olijfolie in een middelgrote kookpan en bak de ui en knoflook in 3-4 min zacht en glazig. Roer daarbij regelmatig door zodat de ui en knoflook niet aanbranden.


Maïs toevoegen

Doe de maïs bij de soep en kook nog 1 min, voeg indien gewenst meer kookwater toe.


Saus bereiden

Rooster intussen de zonnebloempitten 2-3 min in een droge, kleine koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Schep uit de pan. Doe 1 el zonnebloempitten met 1/4 e van de komkommer1 el crème fraîche en 1 el water in een hoge (maat)beker en pureer glad met een staafmixer. Voeg 1 el water toe als de saus te dik is.


Makreelsalade maken

Scheur de gerookte makreel in stukjes en meng met de rest van de komkommerhelft v/d overgebleven zonnebloempittenhelft van de dille en saus in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de broodjes met de makreelsalade. Serveer de soep in kommen en top met een schepje crème fraîcherest van de zonnebloempitten en dille. Eet de broodjes erbij.

 

Ingrediënten Tomatensoep

  • meergranen triangelbroodje
  • zonnebloempitten
  • mini-komkommer
  • crème fraîche
  • gerookte makreel
  • knoflook
  • verse dille
  • vleestomaat
  • tomatenpuree
  • ui
  • groentebouillonblokje
  • suiker
  • olijfolie
  • peper en zout

Gecreëerd door:  Chef-kok Tamara Silverstein van Marley Spoon Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *