toermalijn edelsteen werking en soorten-zensitivity

De meeste mensen geloven dat toermalijn één mineraal is. Maar in feite is het is een groep die zijn naam dankt aan verschillende, maar nauw verwante mineralen. Sommige van deze mineralen zijn favoriet bij verzamelaars. Hun rijke en verschillende kleuren kunnen de aandacht trekken. Zelfs de zwarte ondoorzichtige toermalijnen kunnen mooi glanzen en een scherpe kristalvorm opleveren. Toermalijnen worden geslepen als edelstenen, gesneden tot beeldjes, geslepen als cabochons, gesneden in dwarsdoorsneden en natuurlijke exemplaren worden met enthousiasme aan vele kristalverzamelingen toegevoegd.

Toermalijnen hebben vele bijzondere eigenschappen. Hoewel de twee belangrijkste eigenschappen die bepalen of de steen die je hebt toermalijn is, die zijn:

  • Ten eerste is de steen piëzo-elektrisch, wat betekent dat wanneer een kristal wordt verwarmd of samengedrukt (of in trilling wordt gebracht) er een verschillende elektrische lading ontstaat aan tegenovergestelde uiteinden van het kristal (een elektrische lading). Omgekeerd, als er een elektrische spanning op het kristal wordt gezet, gaat het trillen.
  • Ten tweede zijn ze pleochroïsch, wat betekent dat het kristal donkerder van kleur lijkt wanneer het langs de lange as van het kristal wordt bekeken dan wanneer het van opzij wordt bekeken. Deze eigenschap gaat verder dan het idee dat het kristal gewoon dikker is in die richting. Zelfs kristallen met gelijke afmetingen vertonen deze eigenschap.

Uiterlijk

De vier meest voorkomende en bekende toermalijnen onderscheiden zich door hun kleur en transparantie.

Elbaiet is de toermalijn die de meeste mensen kennen en komt voor in allerlei verschillende en prachtige kleuren. Hij is transparant tot doorschijnend en wordt zeer gewaardeerd als minerale stukken en als edelsteen. Elbaiet is met gemak de kleurrijkste van alle edelstenen.

De ijzerrijke Schorl is zwart en ondoorzichtig. Het is een veel voorkomend mineraal in stollings- en metamorfische gesteenten en kan mooie kristallen vormen. Wanneer deze steen wordt gevonden als insluitsel in kwarts, wordt hij “toermalijnkwarts” genoemd.
Gewoonlijk wordt met toermalijn elbaiet of schorl bedoeld.

De twee andere toermalijnen; Draviet en Uviet zijn veel minder bekend dan Elbaiet of Schorl, maar ze worden ontdekt vanwege hun prachtige exemplaren. Sommige kristallen van Draviet zijn mooi gevormd, doorschijnend bruin en ze kunnen vrij grote afmetingen bereiken. Uviet is een groene doorschijnende tot ondoorzichtige toermalijn die steeds populairder wordt en als edelsteen wordt geslepen.

Elbaiet is een natrium-lithium aluminium borosilicaat hydroxide mineraal dat behoort tot de Toermalijn groep van mineralen. De volgende kristallen behoren tot dit mineraal: Indicoliet, Paraiba, Roze, Paars, Rubelliet, Verdeliet en Watermeloen Toermalijn.
Draviet is een zeldzaam bruin ingewikkeld natrium magnesium ijzer boro-aluminium silicaat.
Schorl is een zwart natrium ijzer aluminium boro-silicaat hydroxide.
Uviet is een zeldzaam groen calcium ijzer magnesium aluminium boro-silicaat hydroxide.

Werking van toermalijn

De toermalijn laat spanningen los, waardoor hij goed van pas komt bij aanpassingen van de wervelkolom. Deze steen brengt de yin en yang in het lichaam in balans. Toermalijn bevordert de energiestroom, waardoor het een geschikte edelsteen is om blokkades op te heffen.

Natuurlijke toermalijnstaven zijn handig voor healing; houd ze boven de chakra’s van het lichaam om de aura te zuiveren, blokkades op te heffen, negatieve energie te verwijderen en ze wijzen op specifieke problemen die dan kunnen worden aangepakt. Ze zijn uitermate geschikt om de chakra’s te openen en met elkaar te verbinden. De staafjes brengen de meridianen weer in balans.

Toermalijn helpt je jezelf en anderen te begrijpen. Het bevordert het zelfvertrouwen en vermindert angst. Het verdrijft gevoelens van slachtofferschap. Toermalijn trekt inspiratie, mededogen, tolerantie en voorspoed aan.

Toermalijn is een krachtige mentale genezer, het brengt de rechter en linker hersenhelft in balans en transformeert negatieve energie in positieve. Toermalijn helpt bij de behandeling van paranoia, dyslexie, verbetert de hand/oog coördinatie.

Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert zware, maar langzaam vrijkomende energie in een lichtere trilling. Deze steen reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermend schild rond het lichaam.

Toermalijn is een sjamanistische steen, die bescherming biedt tijdens rituelen. Hij kan gebruikt worden voor scrying en werd traditioneel gebruikt om de weg te wijzen. Toermalijn heeft een sterke verwantschap met de deviaanse energieën en is uiterst heilzaam voor de tuin en de planten. Het kan werken als een natuurlijk insecticide, plaats een exemplaar bij deuren en ramen. Als je toermalijn in de tuin begraaft, bevordert het de groei en gezondheid van alle planten.

Soorten toermalijn

Zwarte toermalijn

Schorl is een zwarte toermalijn, een ijzerrijk aluminiumborosilicaat dat vaak andere onzuiverheden kan bevatten. Zwarte toermalijn wordt vaak gevonden als scherven ingebed in heldere kwarts.

Zwarte toermalijn biedt bescherming tegen de elektromagnetische frequenties die worden uitgezonden door mobiele telefoons, computers en andere elektronische apparaten. Deze steen helpt bij het verwijderen van toxines en alles wat niet goed is voor het fysieke lichaam. Net zoals hij helpt om geestelijke, mentale en emotionele angsten weg op te ruimen, helpt deze edelsteen je bewust te worden van wat opgeruimd dient te worden voor een gezond lichaam.

Zwarte toermalijn helpt om donkere, negatieve emoties die je afhouden van een gelukkig leven weg te nemen. Deze edelsteen is nuttig als je merkt dat je onzeker reageert. Deze steen helpt je diepere, verborgen motieven aan het licht te brengen die ten grondslag liggen aan negatieve gedragingen of reacties op anderen. Met deze steen in de hand vind je de bron van het emotionele probleem, zodat je het drama en het trauma kunt helen. Zwarte toermalijn helpt je los te komen van obsessief of dwangmatig gedrag en chronische zorgen en angsten los te laten.

Zwarte toermalijn is behulpzaam als je je onrustig voelt en voortdurend uit je concentratie wordt gehaald. Gebruik hem om je te helpen je op je taak te concentreren. Laat het repetitieve, uit het verleden stammende gedachtepatronen opruimen, waardoor je je doelen en ambities kunt blijven bereiken. Deze edelsteen helpt je te beschermen tegen de gevolgen van jaloezie; van jou en van anderen. Hij brengt ook orde in de algehele chaos.

Zwarte toermalijn zorgt ervoor dat je spirituele praktijk goed past in je leven. Met deze edelsteen in de hand kun je in de diepere aspecten van je bewustzijn duiken om vorige levens bloot aan de oppervlakte te brengen. Deze steen buigt ook negatieve energie af. Houd hem in de buurt voor bescherming tijdens readings of andere vormen van spirituele healing. Deze steen zorgt voor de belangrijke mindfulness, bewustzijn en perifere visie bij spirituele handelingen.

Blauwe toermalijn

Een blauwe toermalijn staat bekend als Indicolite en behoort tot de Elbaite soort toermalijn.

Dankzij blauwe toermalijn kan je hogere spirituele bewustzijn de fysieke genezing aansturen, omdat je ook inzicht krijgt in de reden van de disbalans. Hij is vooral goed voor migraine en hoofdpijn.

Blauwe toermalijn helpt je de reden achter een emotioneel trauma of onbalans te begrijpen. De edelsteen is ideaal voor als je vorige levens wilt onderzoeken om je problemen op te lossen. Blauwe toermalijn wordt in verband gebracht met de keelchakra, en helpt je om de paranormale waarnemingen die je tijdens meditatie ontvangt te verwerken en deze verbaal met anderen uit te wisselen.

Blauwe toermalijn brengt de geest op één lijn met de goddelijke energie. Wanneer je de neiging hebt om te veel na te denken, zal deze edelsteen de geest tot rust brengen, zodat het bewustzijn van jezelf en je omgeving tot ontwikkeling kan komen.
Blauwe toermalijn bevordert diepe meditatie en een Zen-achtige rust. Hij helpt je bij het loslaten van gehechtheid aan resultaten en aan het verleden.
Tijdens meditatie kan blauwe toermalijn je helpen om te communiceren met hogere wezens over bijvoorbeeld genezing en spirituele ontwikkeling.

Draviet toermanlijn

Draviet is een samengesteld natrium magnesium ijzer boro-aluminium silicaat dat ook bekend staat als bruine toermalijn.

Draviet is een uitstekende hulp bij het zuiveren van het bloed en het reinigen en herstellen van het lymfestelsel. Het helpt het fysieke lichaam om te buigen door het beïnvloeden van negatieve gewoonten en patronen, zoals bijvoorbeeld het doorbreken van verslaving en het stoppen van zelfmisbruik, naar een gezondere staat van leven. Draviet helpt bij de opname van voedingsstoffen uit voedsel en kan nuttig zijn bij het verzachten van darmstoornissen zoals de ziekte van Crohn of het Prikkelbare Darm Syndroom.

Draviet helpt bij het vinden van emotionele kracht en zelfacceptatie, waardoor diepe genezing op gang komt voor wie emotionele trauma’s heeft meegemaakt. Zijn aardende invloed helpt diegenen die zich overweldigd voelen, angstig zijn en in paniek raken, om een plekje van rust te vinden waar je het leven met hernieuwde kracht kunt benaderen, Het helpt om in te zien wat je werd ontzegd, zodat de emotionele genezing kan beginnen.

Draviet heeft een sterke verbinding met de aarde en haar energieveld. Het kan gebruikt worden om te aarden of om je te helpen een sterkere verbinding met de Aarde te maken. Het stelt je in staat je spirituele pad scherp te zien, zodat je de stappen kunt nemen om je leven in overeenstemming te brengen met je spirituele levensdoel.

Draviet helpt je in het reine te komen met het ondenkbare. Het verlicht en zuivert in alle zachtheid de ontkende kanten van jezelf, of ervaringen uit het verleden die te pijnlijk zijn om te worden onthouden. Draviet helpt diegenen die zich niet geliefd of onvergeeflijk voelen om compassie voor zichzelf te vinden en nieuwe mogelijkheden om hun mooiste innerlijke gevoel te manifesteren. Het begeleidt je naar een zachte genezing en acceptatie met betrekking tot het totale zelf.

Lees ook Amethist – betekenis en de werking van deze bijzondere edelsteen

Groene toermalijn

Deze edelsteen behoort tot de Elbaite variëteit van toermalijn. Groene toermalijn is een alkalirijk aluminiumborosilicaat dat vaak natrium, lithium en kalium bevat. De kleuren van deze steen variëren van pasteltinten groen tot een levendige smaragd, tot olijfgroen en bijna zwart.

Groene toermalijn kan een goede celwerking en celdeling stimuleren. Hij kan helpen bij de behandeling van kanker en andere verstoringen van de celgroei.
Groene toermalijn ondersteunt de gezondheid van het hart door de elektrische impulsen in de spieren en kleppen in balans te brengen. Hij is ook goed voor mensen die last hebben van de symptomen van multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Deze edelsteen is ook goed voor zakelijk succes en loyaliteit en een handig hulpje bij het aantrekken van ethische, oprechte zakenpartners. Het is een waardevol hulpmiddel voor ecologisch gerichte en fair trade bedrijven. Dit is een goede tuinierssteen, en als zodanig gunstig voor kruidengeneeskundigen en aromatherapeuten.

Groene toermalijn helpt je je gedrag te verbeteren en nieuwe vrienden of een romantische partner aan te trekken. Deze steen herinnert je eraan dat je voor meer romantiek in je leven moet leren genieten van je eigen gezelschap. Bepaal wat je gelukkig maakt en gebruik deze edelsteen om relaties aan te trekken die liefdevolle partners of een wederzijds plezierige romantische relatie opleveren. Groene toermalijn brengt een versterkende energie van groei en expansie in het emotionele lichaam. Hij kan je helpen minder geremd en expressiever te worden. Het is goed om angst voor verandering tegen te gaan of een obsessieve compulsieve stoornis bij jezelf of anderen in balans te brengen.

Groene toermalijn brengt je bewustzijn in evenwicht, zodat je inziet dat ontvangen niet hetzelfde is als nemen. Deze edelsteen herinnert je eraan het goede van het universum door je heen te laten stromen. Hij helpt mensen die bang zijn om te geven, uit angst dat ze door iets weg te geven tekort zullen komen. Met deze steen in de hand kan dit geloof in gebrek worden weggenomen. Gebruik deze steen om je geloof te versterken in de altijd stromende overvloed en het oneindige aanbod dat voor ons allen beschikbaar is.

Groene toermalijn is ideaal voor het kanaliseren van de helende kracht van de natuur. Hij stemt je af op de energieën van de aarde, opent het hart en stimuleert je verbinding met de Goddelijke Liefde. Groene toermalijn opent je hart om te geven en te ontvangen. Gebruik deze steen om mededogen, compassie, Goddelijke Liefde en verdraagzaamheid tot stand te brengen. Deze steen herinnert je eraan dat er een overvloed aan hulp beschikbaar is vanuit het spirituele rijk en helpt je om de natuurgeesten te leren zien en hun leiding te horen. Een staf gemaakt van deze edelsteen leidt je naar het feeënrijk.

Roze toermalijn

Roze toermalijn behoort tot de Elbaite soort toermalijn, een borosilicaat mineraal dat natrium, lithium en kalium bevat.

Roze toermalijn regenereert en verjongt de huid. Gebruik hem met de bedoeling het collageen te verhogen en rimpels te verminderen. Deze steen verbetert de hart- en longfunctie. Roze toermalijn helpt bij herstel van angina, bij een onregelmatige hartslag en bij een hartaanval.

Het werkt als een amulet voor kinderartsen, hulpverleners, verpleegkundigen, leraren, geestelijk verzorgers en iedereen die voor anderen zorgt. Het versterkt de vibratie van het geven en zorgen, en geeft die vele malen terug aan de gever, waardoor de energie van die persoon wordt versterkt om zijn goede werk te blijven doen.

Roze toermalijn heeft als voornaamste taak het emotionele lichaam te verzorgen. Deze edelsteen is bijzonder waardevol wanneer je behoefte hebt aan een portie onvoorwaardelijke liefde, wat begint met eerst onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Hij troost wanneer je emotioneel kwetsbaar bent. Gebruik roze toermalijn om te ontdekken wat onvoorwaardelijke liefde betekent, hoe het voelt en wat je moet doen om het voor jezelf te activeren. Het is een van de sterkste stenen voor het verlichten van stress en de emotionele onevenwichtigheden die daaruit kunnen voortvloeien. Het is een krachtige vriend voor kinderen, vooral als hyperactiviteit of slaapproblemen aan de orde zijn.

Roze toermalijn is een verzorgende steen die je helpt je gedachten, of mentale energie, te transformeren in positieve woorden. Hij helpt je om je bewustzijn voldoende te verhogen om de negatieve gedachten die je meedraagt te herkennen en helpt je vervolgens om ze los te laten. Deze steen verzacht de gedachten die je over jezelf hebt en helpt je jezelf te koesteren bij elke gedachte die je hebt. Hij is geschikt om de biochemie van de hersenen in evenwicht te brengen en zo een evenwichtige mentale staat te bevorderen.

De verzorgende energie van roze toermalijn brengt de vibratie van de Goddelijke Moeder naar voren. Gebruik het wanneer je het vermogen tot compassie voor jezelf en anderen moet herstellen. Roze toermalijn activeert je heilige hart, brengt je bewustzijn op één lijn met de engelen en bevordert de communicatie met de Opgestegen Meesters.

Bekijk onze toermalijn assortiment

Watermeloen toermalijn

Watermeloen toermalijn is een roze en groene steen die behoort tot de Elbaite variant van toermalijn.
Watermeloen toermalijn is de ideale edelsteen voor het herstellen van hart en longen. Gebruik hem om je in staat te stellen het juiste voedsel te eten, voldoende te bewegen en ongezonde gewoonten los te laten. Het is ook een goed amulet om te dragen bij gewichtsverlies. Houd watermeloen tourmalijn in de buurt als je bijvoorbeeld werkt om de kans op een goed inkomen te vergroten.

Watermeloen toermalijn is de hartchakra steen en het centrum van het zelf. Het is de plaats van liefde, compassie, vriendelijkheid, tolerantie en goedheid. Deze steen is de brug tussen de onderste chakra’s en de bovenste chakra’s. Gebruik watermeloen toermalijn voor zelfacceptatie en voor het aantrekken van romantische liefde.

Watermeloen toermalijn vergroot je bewustzijn van je gedachten en of het al dan niet goede, positieve gedachten zijn. Als je je bewust wordt van deze gedachtepatronen, zal deze edelsteen je stimuleren om je te concentreren op willen en het loslaten van de energie die je verhindert je doelen te bereiken. Watermeloen-toermalijn helpt hyperactieve kinderen en mensen die graag drama in hun leven willen, omdat hij emotioneel evenwicht stimuleert.

Met zijn roze en groene energie is watermeloen toermalijn de ultieme hartchakra edelsteen. Hij staat voor het goddelijke, want de kosmische krachten zullen je met onvoorwaardelijke liefde ontvangen en alle aspecten van je menselijke natuur omarmen. Gebruik deze steen om positieve geesten aan te trekken en je ware goddelijke aard te tonen. Deze steen helpt je de spirituele energie van de bovenste chakra’s (kruin, derde oog en keel) te verbinden met de onderste chakra’s (zonnevlecht, heiligbeen en basis) via het centrum van je borst (hartchakra) om hemel en aarde via jou samen te brengen.

Rode toermalijn

De rode toermalijn, bekend als rubelliet, is een steen die behoort tot de Elbaite soort toermalijn.
Rode toermalijn helpt de geest in goede balans te brengen door te voorkomen dat emoties de overhand nemen. Hij kalmeert het zenuwstelsel en kan bijdragen tot het onder controle houden van hypersensiteit, depressie en obsessie.

Rode toermalijn ondersteunt de emoties. Het helpt je bij het vinden van de emotionele kracht om uit moeilijke relaties, situaties van machtsmisbruik en huiselijk geweld en andere soorten emotionele tegenslagen te komen. Rode toermalijn is goed op het gebied van seksualiteit en de emoties die ten grondslag liggen aan het verlies van libido.
De verbinding tussen hart- en basischakra helpt je je liefdevoller te voelen ten opzichte van je fysieke lichaam en meer in staat te zijn je eigen leven te creëren. Als je je fysiek, emotioneel of psychisch bedreigd voelt staat rode toermalijn klaar om je te helpen de innerlijke moed en kracht te vinden om de situatie onder ogen te zien en vervolgens te veranderen.

Rode toermalijn helpt om je hart met de wereld te verbinden, zodat je liefde en steun van anderen en van Spirit kunt ontvangen. Hij leert je de kracht van Liefde om angst te overwinnen, want hij versterkt het hartchakra en je verbinding met het fysieke rijk door zijn stimulatie van het basischakra. Het vermogen van deze edelsteen om de basis- en hartchakra’s in harmonie te brengen en te openen, moedigt ware overvloed aan om je leven binnen te komen; en te begrijpen dat alles wat je nodig hebt en wilt, door Spirit geschonken wordt.

Toermalijn en chakra’s

De chakra’s zijn de energiecentra in het lichaam, en staan verticaal uitgelijnd bij de wervelkolom. Energie komt het lichaam binnen via het hoofd (hemel) en de basis (aarde). De zeven chakra’s zijn draaikolkpunten waar deze krachten zich vermengen en elk een eigen energiepatroon veroorzaken. Het doel van deze chakra’s is de interne energie van het lichaam, bekend onder termen als prana, levenskracht of chi, op te nemen, te transformeren en te verdelen. Aan elk chakra zijn specifieke organen en lichaamsdelen verbonden, evenals bijbehorende gedrags-, emotionele en persoonlijkheidspatronen. Het is belangrijk te weten dat de chakra’s voortdurend met elkaar in wisselwerking staan en niet echt van elkaar kunnen worden gescheiden.

EdelsteenChakra
ZwartBasis – aarding
BlauwDerde oog en keel
Dravite (Bruin)Aarde, basis, hart
GroenHart
RozeHart
RoodBasis en hart
WatermeloenHart

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *