tips om spiegels te gebruiken volgens de feng shui methode-feng shui-fensg shui inrichting-zensitivity

Spiegels worden vaak toegepast in de Feng Shui en dit is niet voor niks. Normaal gesproken kunnen spiegels je woning lichter en ruimtelijker laten aanvoelen. Dit verbetert allebei de energetische kwaliteit van je huis – sluit je ogen en stel je voor dat je in een kleine, schemerig verlichte kamer staat, en daarna in een grote, lichte kamer. Voelt je het verschil?

Het gebruik van spiegels of andere kleine attributen om de stroom van qi, of energie, in een ruimte aan te passen, staat bekend als de “method of minor additions”, of Xie Zi Fa in het Chinees. Bij het toepassen van method of minor additions, is het belangrijk om ook je intenties erin mee te nemen. Als je ervoor kiest om een spiegel op te hangen of neer te zetten ergens in je huis, neem dan even de tijd en voel waarom je een spiegel op een bepaalde plaats wilt plaatsen.

Reflectie spiegels

Omdat spiegels reflecteren, kunnen ze op een strategische plaats geplaatst worden om bepaalde energieën in een ruimte uit te nodigen. Je kunt spiegels gebruiken om alles wat je wilt versterken te reflecteren en te verdubbelen. Als je bijvoorbeeld een spiegel in je kantoor plaatst op zo’n manier dat hij de bomen buiten weerspiegelt, nodig je hout-energie uit in je werk. Dit staat voor succes en ontwikkeling in je carrière.

Een populaire feng shui oplossing is om de branders van je fornuis te spiegelen met een spiegel. Je fornuis vertegenwoordigt rijkdom, dus visueel en energetisch je branders verdubbelen kan ook je kansen op rijkdom verdubbelen. Als je ervoor kiest om hier een spiegel te plaatsen, zorg er dan voor dat hij niet zo dichtbij is dat hij zal scheuren door de hitte.

Feng Shui commandopositie

Een van de belangrijkste principes in Feng Shui is de commandopositie. Als je je fornuis, bed of bureau niet in de commandopositie kunt brengen, kunnen spiegels helpen.

Als je bijvoorbeeld de deur niet kunt zien als je in bed ligt of aan je bureau of fornuis staat, is het handig om een spiegel te plaatsen om dit te compenseren. Een beweegbare staande spiegel is gemakkelijk te verstellen om je in een commandopositie te brengen. Stel de spiegel zo op dat je de deuropening of ingang van de kamer kunt zien.

Een commandopositie bij je bed, bureau en fornuis kan de stress verminderen en je kansen vergroten, omdat je meer bewust bent van mensen of andere zaken die op je pad kunnen komen.

Gebruik de vijf elementen aarde, vuur … in de vorm

Over het algemeen zijn spiegels gekoppeld aan het element water. Door bepaalde vormen of lijsten voor je spiegel te kiezen, kun je echter ook de andere elementen naar binnen brengen.

  • Ronde spiegels staan voor het element metaal, dat helderheid, precisie en geluk brengt.
  • Vierkante of rechthoekige spiegels staan voor aarde, wat kan helpen bij stabiliteit, aarding en voor zelfzorg.
  • Een hoge rechthoekige spiegel (denk aan een boomstam) bevat het element hout, dat kan helpen bij flexibiliteit en vriendelijkheid.
  • Driehoekige spiegels zijn wat ongebruikelijker, maar geven je ruimte wel veel stijl en vuur-energie. Meer vuur toevoegen is een goede keuze als je op zoek bent naar passie, inspiratie of overzicht.

Gebruik de vijf elementen in de kleur van het frame

Nog een manier om de elementen in je spiegelkeuze te verwerken is via de kleur van de lijst. De kleur van de lijst van de spiegel heeft ook een invloed op de energie die de spiegel in de woning zal brengen.

Metaal: Witten en grijzen frames worden in verband gebracht met het element metaal, dus in deze kleuren zal de metalen energie in je huis worden geactiveerd. Frames gemaakt van metaal zullen dit element ook toevoegen.

  • Aarde: Frames in aardetinten, bruin, oranje of geel, voegen een aarde-element toe. Dit geldt ook voor houten lijsten met een natuurlijke afwerking in bruin of neutrale tinten.
  • Hout: om hout-energie toe te voegen, kies je een blauw, groen of groenblauw frame.
  • Water: Voor water, kies zwart of een diep marineblauwe kleur voor je frames.
  • Vuur: Als je op zoek bent naar meer vuur-energie, ga dan voor een rood of fel oranje frame.

Mijd bepaalde spiegels volgens de Feng Shui

Vanuit een Feng Shui oogpunt is het het beste om een spiegel te kiezen met een plat oppervlak, of een gebogen of holle spiegel. Vermijd spiegels die gebroken, geschilferd of troebel zijn, of spiegels die een vertekend beeld geven. Dit geldt ook voor groepen kleine spiegels; één doorlopend stuk glas is het beste.

Maar maak je geen zorgen – dit betekent niet dat je je geliefde vintage spiegel of je stijlvolle mozaïekspiegelwand weg moet doen. Niet alles in je huis hoeft aan de Feng Shui aangepast te zijn. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat je huis een plek moet zijn waar je je goed voelt, dus je kunt altijd dingen in je huis hebben gewoon omdat je ze mooi vindt, ongeacht of ze traditioneel als “goede” Feng Shui worden beschouwd of niet.

 

Geïnspireerd geraakt? Neem een kijkje in onze shop

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *