We kennen de Italianen met hun overheerlijke kookkunsten, de meeste bekende is hun bolognese, maar dan kennen jullie de Thai niet zij hebben deze gehaktsaus! Geurend naar gember, knoflook en chilipeper zijn deze kommetjes puur Aziatisch comfort food. Al helemaal in combinatie met de sticky sushirijst en knapperige wortel-komkommersalade die voor het nodige tegenwicht zorgen. Dit is toch iets om van te houden?

Ingrediënten

  • mini-komkommer
  • Wong’s Rice Spice Mix
  • vers rood chilipepertje
  • verse gember
  • gezouten pinda’s
  • verse koriander
  • wortel
  • rijstwijnazijn
  • knoflook
  • sushirijst
  • rundergehakt

Kook dit heerlijke gerecht in 6 simpele stappen

  1. Sushirijst koken
    Breng in een middelgrote kookpan 400 ml water aan de kook. Spoel de sushirijst in een zeef onder stromend water tot het water helder kleurt. Voeg de rijst tot zodra het water kookt. Breng opnieuw aan de kook en kook de rijst op laag vuur met een deksel afgedekt in 10-12 minuten beetgaar. Neem de pan van het vuur en laat dit ongeveer 5 minuten rusten.
  2. Aromaten snijden
    Pel intussen de knoflook en schil de gember. Hak de aromaten en het chili pepertje fijn. Eventueel kun de je zaden en zaadlijsten verwijderen als je niet zo van pittig houdt. Hak ondertussen de koriander in zijn geheel fijn.
  3. Linten schaven
    Schaaf met een dunschiller lange linten van de wortels en mini-komkommers, dit doe je gemakkelijk door de groente telkens een stukje te draaien.
  4. Groenten bakken. Verhit 1el olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook met wortellinten 2-3min. Giet de helft van de rijstwijnazijn erbij en voeg vervolgens de gember en komkommerlinten toe. Roer goed door, neem de groenten uit de pan en hussel ze met een snufje zout in een kom om. Veeg de pan schoon.      
  5. Gehakt rul bakken. Verhit de koekenpan opnieuw op hoog vuur en voeg 1-2el olie toe. Bak het rundergehakt in 3-4 min rul en roer er Wongs Rice spice mix, de koriander en gehakte chilipeper door. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  6. Rijst afmaken. Roer de rijst los en breng op smaak met de rest van de rijstwijn azijn en een snufje suiker. Schep de rijst op en serveer met het gehakt en de groente. Bestrooi met pinda’s.

Bron en gecreëerd door: Chef-kok Matthias Euchner van Marleyspoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *