In deze laatste wekelijkse legging hier op Zensitivity (ik blijf hoor, maak je maar geen zorgen, met elke volle maan is er een mooie legging van mijn hand hier te vinden) kijken we naar een iets andere soort legging dan wat je gewend bent.

Wat je misschien herkent is dat je de kaarten legt vanuit een heel deck, dus met grote arcanum kaarten, de kleine arcanumkaarten en de hofkaarten.

Met de tarot kun je ook mixen en matchen (en dat maakt het allemaal zo interessant). In deze legging heb ik heel specifiek drie kaarten getrokken vanuit het kleine arcanum; deze kaarten wijzen op wat er in ons dagelijks leven gebeurt, maar deze kaarten verwijzen ook naar de losse kaart die er onder ligt. De grote arcanum kaart, die ik uit de Oswald Wirth tarot trok, is ons spirituele proces komende week. En het interessante is dat wat er in ons dagelijks leven onze spirituele kant ondersteunt (of hindert, dat kan ook) maar wat ook kan is dat juist onze spirituele kant (onbewust) ons dagelijks leven beïnvloedt.

Als je dit zo leest denk je waarschijnlijk ‘natuurlijk, dat klinkt superlogisch’ maar de vraag is ook, heb je er wel eens bewust bij stil gestaan? En dat is de grote kracht van de tarot, omdat het onze neus even op de ‘symbolische feiten’ drukt.

De drie kaarten bovenaan zijn de Koning van Zwaarden, Staven Negen en Munten 2.

Dit zijn qua gevoel nogal strenge kaarten. De komende week is er geen ruimte voor zachte emoties, maar staat de ratio en het praktische volledig in de spotlight.

De Koning van Zwaarden wijst ons er op dat we ons verstand moeten gebruiken komende week. We hebben heel veel kennis opgedaan de afgelopen periode, en nu is het tijd om de ratio, onze weten-schap, de gaan gebruiken in de beslissingen die genomen moeten worden. En het bijzondere is dat anderen jou daar een koude kikker om kunnen vinden, maar kennelijk is dit nodig. Leg het uit waarom je iets doet. Maar laat de emotie aan de kant staan. De valkuil hierbij is wel dat je als een autoritair persoon gezien wordt, en het is aan jou om te laten zien dat je juist kalm en rechtvaardig bent.

Qua normen en waarden en je passies zien we de Staven 9. We zien hier isolatie, het alleen voelen in wat JIJ belangrijk vindt en daar krampachtig aan vasthouden. Je hebt je verdedigd voor je wensen en je voelt je gekwetst. Zie wel dat de anderen staven een team zijn en dat ze je kunnen helpen om verder te komen met wat je wilt bereiken in je leven. Ja, het vasthouden heeft ervoor gezorgd dat andere mensen voelen als je tegenstander, maar zie het ook als een moment om te kijken of je nog steeds wil vasthouden of dat je juist andere ambities wilt toevoegen aan die van jou. Vaak zien we zwaarden en staven kaarten bij werk zaken, dus houd je ogen hier goed voor open.

Als derde hebben we munten 2. De twee staat voor twijfel, voor twee dingen waar je naar toe wordt getrokken en waar je eigenlijk van weg wil lopen. De Munten vertellen ons dat we aan het twijfelen zijn over het Aardse, over relaties, over een aankoop, over je financiën. Zo te zien aan de kaart is het zo dat het een heftige twijfel is, waar je uiteindelijk een knoop moet doorhakken, want anders blijf je jongleren.

De verbindende kaart is de Magier oftewel Le Bateleur. Hij heeft controle over de elementen en ziet hoe je het spirituele met het aardse kunt verbinden. Het belangrijkst advies dat hij geeft is er voor te zorgen dat je controle houdt, dat je ziet welke invloed jij hebt en dat je bewust bent van de kracht die je in je hebt, om zo alle dagelijkse dingetjes te doen. En dus niet op zijn beloop laat. Maak dus een connectie met je innerlijk en je uiterlijk. En zie waar jij de touwtjes in handen hebt en hoe je die kunt aantrekken en loslaten. Eigenlijk word je hiermee de onzichtbare sleutel in de situaties die je tegenkomt. Veel mensen zullen niet door hebben dat je invloed hebt, maar het is zeker dat jij bepaalt hoe de situatie verloopt.

Ik wens je een mooie week toe!

Warme groet,

Barbara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *