Gratis tarot weekreading van week 33- zensitivity

Na een welverdiende vakantie ben ik weer terug met de wekelijkse reading met de tarotkaarten hier op Zensitivity! Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je een beetje de hitte door bent gekomen. Want man, wat was het warm de afgelopen tijd.

Voor de komende week gaan we even terug naar de basics. Of misschien ook niet. In de tarot is het gebruikelijk om met leggingen te werken waarbij elke kaart een bepaald doel heeft. Stel dat je een vraag hebt over de liefde waar je mee worstelt dan kun je voor elke vraag een ‘doel’ stellen. Bijvoorbeeld een kaart voor ‘wat verbindt mijn partner en mij’ met daarbij ook een kaart voor ‘wat is een verschil tussen mijn partner en mij’. Dit zien we heel vaak in de tarot.

Reading van week 34

Ik vind het vaak prettig om juist de andere kant op te gaan en iets te doen wat ik heb geleerd in mijn ervaring met de Lenormand kaarten, een andere set kaarten om te divineren. Hier maak je juist geen gebruik van vastgelegde posities, maar leg je ze naast elkaar en lees je het verhaal dat ze geven.

Vandaar dat de weekreading van vandaag een vijf kaarten reading is, zonder vastgelegde vragen bij elke kaart. Bij deze reading is wel de middelste kaart belangrijk, omdat dit de kern is, en dus belangrijk voor komende week als motto.

In de kaarten zien we als eerste de Koning van Zwaarden. Hij is de enige hofkaart van de vijf kaarten die voor ons op tafel nu ligt, dus hij wijst voor ons op een persoon die deze week belangrijk gaat zijn. Dit is een persoon, vaak een volwassen man, die kil en star in de communicatie over kan komen, maar wel rechtvaardige beslissingen kan nemen. Hij overziet alles heel nuchter, denkt erover, laat geen gevoelens er bij komen. Deze persoon kan voor raad en daad zorgen, zeker als we kijken naar de middelste kaart. Maar hier komen we zo bij.

Vervolgens zien we dat je met je gevoelens komende week gaat genieten. De Zes van Bekers laat ons zien dat onze creativiteit, onze gevoelens ons mooie momenten kunnen geven, als we ze maar aandacht geven. Kleine momentjes die gebeuren, dat laat je volledig door je heen stromen. Let er wel op dat je niet compleet opgaat in je gevoelens, want je voelt je dan zo blij als een kind, en dat maakt je ook kwetsbaar.

In het midden zien we de Zwaarden Drie. Deze kaart wordt gezien als een heftige kaart, vaak geassocieerd met een relatiebreuk. Maar persoonlijk zie ik in deze kaart juist dat de zwaarden geen bloed veroorzaken als ze het hart doorspiezen. Dit zijn de groeipijnen, onze beklemmende gedachten, of juist de dingen die tegen ons gezegd worden die wel lelijk zijn, maar die ons ook laten groeien. Drie is altijd het getal van groei, ga vooral op onderzoek uit wat jou pijn heeft gedaan en hoe je juist die pijn als iets positiefs kunt gebruiken.

Want als het gaat om wat we voor onszelf wensen, onze passies en ambities, dan zien we precies op de tegenovergestelde plek van de Zes van Bekers de Zes van Staven. We hebben anderen nodig om ons te helpen vooruit te komen. Onze passie te laten opvlammen. Misschien ga je een uitje organiseren en is iedereen laaiend enthousiast over je idee en gaan ze allemaal mee. Dat is het idee van deze kaart. Alle koppies dezelfde kant op, richting jouw ambitie. Ga eens kijken welke invloed jij hebt om dit gedaan te krijgen.

Als laatste kaart zien we de Vijf van Staven. Een Strijdkaart. Pas op met je eigen normen en waarden komende week. Deze kaart gaat over een interne strijd. Waarin je goed moet opletten dat je niet A zegt en B doet. Of dat je twijfelt of C een betere keuze is. Lijn wat je voor jezelf je passies goed op (eigenlijk net als in Zes van Staven) en zorg er voor dat je duidelijk bent in wat je vervolgens aan stappen zet.

In het kort zie ik voor komende week de nadruk op samenwerken. Hetzij met de mensen om je heen, hetzij wat er in jou zelf allemaal speelt. Daarnaast is er een verzorgende energie als het gaat om emoties, en zie ik groei, ondanks de zorgen en de pijn die je hebt meegemaakt. Let op je omgeving en kijk of je de persoon die voor jou afstandelijk lijkt en soms bot misschien wijze lessen heeft.

Ik wens je een mooie week toe.

Warme groet,
Barbara

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft. Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *