tarot weeklegging week 29-tarot kaarten-zensitivity

Ik weet niet of je het ook merkt, maar als ik naar buiten loop is het echt volop zomer. Heerlijk! De bloemen groeien en geven hun enorme zware parfum af, er zoemen bijen en hommels, in de zon is het heerlijk toeven, en de merel zingt in de al donkerder wordende avond zijn lied als laatste voordat iedereen gaat slapen.

Van de zonnekracht in de zomer kun je heel actief gaan worden, allerlei plannen gaan bedenken, van alles gaan doen aan uitjes, maar bedenk ook dat de zonnekracht ook veel van ons vraagt. We voelen ons vervuld van het licht en de warmte, en het is belangrijk om ons niet lukraak daar aan over te geven en dus een balans te zoeken in de rust.

De legging van deze week is daar een mooi voorbeeld van, in zeven kaarten kijken we naar de volgende aspecten die de komende week ons kan brengen;

Ik heb voor deze legging zeven kaarten getrokken, en elk heeft een heel specifiek doel om ons stil te laten staan in het moment.

Het Laatste Oordeel is de allereerste kaart in deze legging en is een ‘wakker-schud’ kaart. Zoals we op de kaart zien, is de zwaan zich bewust van haar reflectie in het water, en aangezien het Laatste Oordeel over een wederopstanding gaat is dit misschien haar eerste keer dat ze zich bewust is van zichzelf. Weet jij wie je bent? Wie is de persoon in de spiegel? Hoe zien andere mensen jou? En hoe zie jij jezelf? Maak een lijstje van overeenkomsten en verschillen en het zal je vast verbazen hoe sommige dingen gelijk zullen zijn en andere weer heel verschillend! Het Laatste Oordeel kun je ook vergelijken met de Phoenix die uit de as herrijst, en dus is komende week ook een transformatie week.

De tweede kaart vraagt ons om wat minder zorgen te maken. Hier hebben we de koningin van Munten liggen. Een koningin staat voor zorgzaamheid, het element verder laten opgroeien. En als het gaat om de munten dan zien we dat we ons minder zorgen mogen maken over de fysieke wereld. De contacten die we hebben, het materiele dat we heel graag vast willen houden, de koningin zorgt daar al voor en dat mogen we wat meer loslaten.

Houd je ogen open voor dit gevaar, vertelt de derde kaart. Hier zien we zwaarden Tien liggen. Dit is een van de kaarten waar veel mensen van schrikken als deze in een legging tevoorschijn komt. Niet doen. De belangrijke boodschap is hier dat je je niet laat vastpinnen, onbeweeglijk en star laat maken door je eigen gedachten. Als je weet dat het een valkuil is voor jou dat je je laat bedwingen door je gedachten, haal dan diep adem, zie het en laat het los.

Want de vierde kaart, de Staven Vier, vertelt ons om juist vast te houden aan zijn boodschap. Zie wat je belangrijk vindt, je pijlers, je passies, je ambities. Maak daar een stevig bouwwerk van. Vertel ook tegen anderen wat je doel is in de komende week, en je zult merken dat anderen het dan makkelijker vinden om aan te sluiten.

De Prins van Bekers is de kaart die vraagt om zijn boodschap te waarderen deze week. Voel wat je meedraagt. Ga op onderzoek naar je emoties. Welke kun je al heel goed uiten? En welke nog niet? Ga daar mee oefenen en kijk of je het aandurft eerlijker te zijn. Niet alleen naar jezelf wat van binnen allemaal speelt, maar ook dat je durft te laten zien aan andere wat je voelt, want zoals je ziet vertelt de prins dat er nog een hoop aan gevoelens van binnen zitten. Maar; neem actie. Test je emoties.

Vorige week hadden we ook al een maanthema, en kennelijk laat de Maan ons nog niet los! In deze positie vertelt de kaart ons waar we moeten stoppen met najagen. In het geval van de Maan gaat het altijd over illusies. Dus realiseer je goed wat waar is en wat niet waar. Laat vooral vallen wat nep is, of de moeite niet waard.

Als we bovenaan beginnen dan zien we dat de eerste kaart Gerechtigheid is, met als doel om hier een zoektocht naar te doen. Gerechtigheid is niet zo zeer een kaart van de rechter en rechtvaardigheid, maar vooral van balanceren. Zoals we op de kaart zien is vrouwe Justitia het zwaard op de punt in evenwicht aan het houden en dus gaat deze kaart meer over het afwegen van alles, en de middenweg vinden die voor jou al het goede draagt van wat je belangrijk vindt.

Ik wens je een mooie week van introspectie toe, zie het als een stukje energie dat je in jezelf stopt. Want dat ben je waard.

Liefs

Barbara

Deck: The Field Tarot – Hannah Elizabeth Fofana

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *