universal waite tarot reading week 26 een week van gedachten en kennis-zensitivity

Ik hoop dat je een mooie zonnewende afgelopen week hebt gehad! De zon wint alsmaar aan kracht deze week en het zou Nederland niet zijn als het op en af gaat met de zomer! Maar genieten doen we.

Voor komende week heb ik een richtings-legpatroon gedaan met de tarotkaarten om te bekijken op welke manier je je week kunt inrichten. In de foto zie je heel duidelijk een pijl, met daaronder een kaart die weerspiegelt wat de basis is van wat er komende week meegenomen mag worden als boodschap.

Tarot reading met de Universal Waite tarotkaarten

Als algemene kaart zien we Zwaarden Tien, een kaart waar veel mensen van schrikken, omdat de persoon op de kaart doorboort is door alle tien de zwaarden. Maar dat hoeft niet. Erger dan tien wordt het niet! Deze kaart laat zien dat je gedachten en je manier van communiceren met anderen (daar staan de zwaarden voor) je hebben vastgepind, en dat je je daardoor in een soort moment zit dat voelt alsof je totaal niet vooruitkomt. Kijk nog eens goed, want onder de gitzwarte wolken daar komt de zon op in het geel, dus we kijken vanuit deze kaart vol goede moed naar de toekomst. Het gaat beter worden, want kabbalistisch gezien bewegen we ons dan richting de aas van bekers en komen er nieuwe gevoelens vrij.

In de pijl zien we een aantal verschillende zaken, behalve kleine arcanumkaarten! Dit is heel bijzonder, omdat de kans het grootst is dat we een kleine arcanumkaart trekken in plaats van een hofkaart (rechts op de foto) en een grote arcanumkaart.

Als we naar de kaarten in de pijl punt kijken, naar datgene dat jou richting gaat geven dan zien we dat daar aan de ene kant een belangrijke spirituele ontwikkeling gaat plaatsvinden en aan de andere kant zien we een de bemoeienis van de menselijke factor.

De twee grote arcanumkaarten, het rad van Fortuin en de Hogepriester wijzen er allebei op dat je de komende week mee moet bewegen in de flow van de week en dat dat jou helpt om te zien welke ups en downs je meemaakt, maar dat je ook doorhebt dat jij heer en meester/dame en koningin bent van je eigen levenspad en dat je heel bewust kunt kiezen om in het midden van het Rad te gaan staan en te zien hoe de bewegingen in het leven zijn. De Hogepriester gooit er nog een schepje bovenop, en vertelt dat de Sleutel tot je Intuïtie en dus ook je spirituele Zijn te vinden is door die controle te nemen, en als we de lijn van de Hogepriester volgen dan zien we hem als een tussenstap (leren en openstaan voor nieuwe ideeën) naar de koningin van Zwaarden.

De pijl wordt gedomineerd door deze Koningin, de dame die koud kan overkomen, maar snel en soms heftig beslissingen neemt, en deze vanuit haar gedachten en haar kennis leeft. Als we naar de legging kijken dan zien we ook de verbinding tussen de Zwaarden 10 en de koningin. Het wordt echt een Gedachten en Kennis week. De zorgen die je in je ‘rug’ hebt moet je vooral laten sudderen, laten groeien, en goed en daadkrachtig, soms wat fel, beslissen of je er wel of niet iets mee gaat doen. Alleen op deze manier kom je uit de Zwaarden 10 situatie.

Kijken we rechts dan zien we de menselijke hulp die je kunt inzetten om die beslissingen te nemen.

De Ridder van Staven is de duwende kracht, die met zijn vurige paard er helemaal voor gaat. In dit geval zien we conflicten met andere mensen die gaan om wat jij belangrijk vindt. Dat gaat soms de goede richting uit, en soms lukt dat niet altijd even lekker, want de ridder van Staven is ook een heel koppig persoon die jou kan tegenwerken (of het is een karaktertrek van jou zelf).

Vervolgens hebben we tussen de Ridder en de Koningin een verbindende kaart: de Page van Pentakels. Hoe je je passie of juist die ene persoon die altijd maar tegenwerkt meekrijgt in een verstandige beslissing gaat via deze Page. Zie hoe hij de munt met de pentakel hoog houdt, hij heeft daar eerbied voor. Ik zie hierin een jong persoon die de relaties tussen de Ridder en de Koningin goed houdt door iedere keer als ze botsen (ze zijn ook Lucht en Vuur) te zeggen: “Joh, weten jullie wat je allemaal hebt meegemaakt? En hoe jullie op elkaar lijken? En hoe jullie samen iets willen bereiken in het echte leven?”

Ga op zoek naar die mediator.

Al met al een bewogen week voor de boeg. Zowel spiritueel als met betrekking tot de menselijke wereld. Zie heel goed wat je eigen invloed is, en ook hoeveel invloed andere mensen op jouw beslissingen hebben. En bedenk ook, als het leven echt even te zwaar is, dat er lichtere tijden komen.

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *