tarot kaarten legging week 28-zensitivity

Voor midden-Nederland begint de zomervakantie komende maandag! Een periode van rust, hopelijk mooi weer en aangezien het dit jaar soort van rustig is als het gaat om corona is het echt tijd voor vakantie.

De reading van komende week heeft vooral de aandacht voor wat er in je en buiten je speelt, en waar je wel of niet invloed op hebt. Een flink aantal van mijn leggingen of legpatronen zijn compleet intuïtief en ik kijk ook altijd naar welke kaarten ik trek en stem daar dan het thema op af. Toen ik voor de komende week de kaarten ging leggen was er overduidelijk een Maan-thema door de twee grote arcanum kaarten die ik heb getrokken; de Hogepriesteres en de Maan. De Maan is qua symboliek een heel bijzonder iets; de maan is ons licht in de duisternis, maar het gekke is dat we wel praten over het maanlicht, maar dit is eigenlijk een reflectie. Het echte licht komt van de zon, en die stralen reflecteert de maan naar ons. De maan wordt hierdoor ook gezien als het zien van de ‘niet echte’ wereld, wat we ons verbeelden, of juist wat ons gek maakt. Ons niet-zijn. Of eigenlijk, wat de wereld ziet is hetzelfde als de zonnestralen, maar wat er binnen in ons gebeurt en wat we voelen, dat is ons maan-zijn.

Met de kaarten voor volgende week heb ik een patroon gemaakt dat een verschil maakt van wat er in de echte wereld om ons heen speelt, en hoe we daar in ons binnenste mee omgaan.

Als we eerst kijken naar wat er in de buitenwereld gebeurt, dan zien we munten 6 en zwaarden 4. De Munten Zes vertelt ons over het delen met anderen. We hebben verschillende vormen van rijkdom; financieel, emotioneel, steun, van alles. Deze kaart vertelt dat wij stabiel genoeg zijn in de fysieke wereld van pentakels om datgeen dat we in overvloed hebben te delen met andere mensen, en dat die dankbaar zijn. De valkuil is wel dat je echt moet opletten met wie je deelt en dat die persoon ook steun of iets anders teruggeeft. Dat je let er op dat mensen altijd maar je goedwillendheid vragen.

Qua gedachten, in de kaart van zwaarden 4, is er een periode van rust en broeden nodig. Je hebt de komende week een best wel een hoop om over na te denken, en als er iets is waar je echt nog je rust voor moet nemen om te wikken en wegen dan is dit de week om dat te doen. Neem je tijd.

Van binnen zien we de twee maankaarten. Houdt er rekening mee dus dat de maan soms dingen laat zien die niet echt zijn, omdat de maan een zacht licht schijnt wat beelden kan vervormen, zoals een fata morgana in de woestijn. In de eerste kaart van de Hogepriesteres zien we dat het een week is van vertrouwen op je intuïtie, en vooral op zoek gaan zijn naar je spirituele ik. Wat drijft je? Wat heb je nodig? Wat zit er in je? Als je de originele Rider Waite Smith er naast zou leggen dan is het vooral de vraag wat er diep van binnen zit achter het kleed waar de Hogepriesteres voor zit. Daar heb je kennis voor nodig, en de Hogepriesteres is de persoon die jou daarbij kan helpen.

Van de Maankaart zou je zeggen dat het een lieve, positieve kaart is, maar deze kaart wijst ons er op dat als de Maan aan de hemel staat we alleen maar de schimmen en de reflectie zien van waar haar licht op schijnt.  Het belangrijkste advies van deze kaart is dat we zien dat de Maan een poort is naar de echte wereld, maar dan de wereld van ons onderbewustzijn. In de kabbalah staat de maan weg praktisch in connectie (met nog 2 wegen er tussen) met het pad van de Hogepriesteres. Deze twee grote arcanum kaarten vragen dus aan jou om deze week te zien wie je echt bent, en wat er diep binnen in jou speelt. En dus ook dat je niet jezelf voor het lapje houdt, geen schimmen gaat najagen of bepalen wie je van binnen bent, maar echt een stukje zelfonderzoek.

De sleutelkaart tussen binnen en buiten is deze week de Munten Aas; deze kaart vertelt ons dat de verbinding tussen de twee kleine arcanum kaarten en de twee grote arcanum bereikt kan worden door te investeren in het aardse, de wereld om je heen, de tastbare relaties die je hebt. Daar zit een klein zaadje dat wil gaan groeien. Haal verstofte vriendschappen aan, plan een date met je partner, maar ga vooral kijken waar er iets kan gaan ontkiemen.

Fijne week!

P.s. Het deck op de foto is het Fortuna Tarot deck, de ‘Emerald Anima’ versie

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologie juf en tarotnerd. Ze wordt warm van Indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *