tarot kaarttrekking voor de week van 6 juni 2022

Elke week kijken we met de tarotkaarten naar wat er in jou en om je heen aan zaken belangrijk is om gezien, gevoeld en gehoord te worden. Deze reading is een algemene reading. Laat hij een snaar in je trillen dan is hij voor jou, zo niet, dan laat je het gewoon los!

Voor komende week heb ik een tarotlegging gedaan waarin ik heb gekeken naar het verloop van volgende week, en daarnaast ook naar de spirituele energie en wat een blokkade kan zijn. Hiervoor heb ik 5 kaarten getrokken!

De eerste drie zijn Staven 5, Staven 10, en Matigheid. Als we kijken naar deze kaarten voor wat er in en om jou heen gebeurd dan zien we aan het begin van de week een periode van verwardheid, alle ballen in de lucht houden zoals het voelt voor jou, maar innerlijk zien we dat je aan het twijfelen, aan het innerlijk strijden bent, en het voor jou niet duidelijk is wat je belangrijk vindt als het gaat om je passies en je ambities. De vijf duidt op strijd. Het kan zijn dat er letterlijk mensen aan je aan het trekken zijn om je mee te krijgen in hun mening, en beslis vooral voor jezelf of dat deze innerlijke strijd ook echt een strijd is of omdat je zelf niet duidelijk bent in wat je voor je eigen ik zou willen. Een staven kaart duidt vooral op zaken die te maken hebben met je werk, je hobby’s en je passies. Houd je ogen open hier bij!

Als je merkt dat je heen en weer geslingerd wordt dan is het zaak om even pas op de plaats te doen en bij jezelf te bedenken wat je echt mee wilt dragen (zie Staven 10). Je hebt nou eenmaal veel mee te dragen en je voelt je ook belast om uit te dragen wat je ambities zijn. Het is soms wel zwaar, maar je weet ook dat als je deze ambities meeneemt dat het jou verder gaat helpen. De tien duidt op compleetheid. Op de kaart zie je een persoon gebukt onder het gewicht van alle staven die hij meeneemt. Hij wil niet loslaten, hij zet door en is eigenlijk bijna thuis. Voelt het voor jou zwaar om te staan voor wat jij belangrijk vindt? Houd vol, je bent er bijna, op het moment dat je de staven of lessen mag neerleggen en dat je alles wat je om je heen verzamelt in je leven kunt toepassen.

In de laatste kaart van de week zien we Matigheid, die vertelt dat er evenwicht gaat komen als je staven hebt neergelegd en vooral een evenwicht in de energie die in jou stroomt. In vergelijking tot de andere twee kaarten, die van het kleine arcanum zijn en over het dagelijks leven praten, zien we hier nu een grote arcanum kaart en vertelt deze over een rust in je onderbewustzijn, in je spirituele groei. Voel bij jezelf gedurende de week hoe het zit met je gevoelens, hoe je energie stroomt. Kun je die ook echt in balans heen en weer laten stromen? Wat voel je dat het vergemakkelijkt? Of is het juist wat lastig? Neem een momentje voor jezelf om even in te voelen hoe het met jou gaat en welke activiteiten voor jou rust en balans geven. Wees heel bewust van jezelf tijdens deze activiteiten zodat je de meeste energie daaruit haalt. Sluit daar de week mee af.

De kaarten voor de spirituele energie van de komende week zijn de Magiër onderop en de Maan gekruist er overheen. Beiden zijn grote arcanumkaarten, en hiermee zien we dat de spirituele energie van binnen een ontwikkeling gaat doormaken dat je controle krijgt over alle aspecten in jezelf (je ziet ook alle elementen voor hem liggen op de tafel). Je voelt alleen alsof het allemaal niet waar is, dat het maar lijkt of je controle hebt over wat je van binnen merkt. De Maan duidt op illusies. We zien op de kaart twee torens met daarachter de Maan. De Maan weerkaatst het licht van de Zon, en geeft zo aan dat wat we zien eigenlijk niet ‘echt’ is. De kreeft die uit het water opklimt en langs de honden moet kruipen, dat is de waarheid. De Maankaart vraagt aan jou of je weet dat je jezelf soms voor het lapje houdt of je iets wel of niet kunt. Zoals de kaarten er nu liggen heb je eigenlijk niet door dat je de kracht hebt om de controle te nemen zoals de Magiër. Schudt de Maan van je af, laat je niet gek maken door ideeën die je over jezelf hebt, en neem regie in eigen handen.

Ik wens je een hele mooie week!

Warme groet,

Barbara

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologiejuf en tarotnerd. Ze wordt warm van indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *