tarot week kaartlegging half juni 2022-zensitivity

Op deze mooie zondag kijken we naar een ander soort tarot kaartlegging dan vorige week. We bewegen ons langzaamaan richting de zomer(vakantie) en midzomer in het vizier! De belofte van mooi weer, lange avonden en vooral tijd om te relaxen geeft ons ademruimte.

In de tarot kaartlegging reading van deze week zien we vier kaarten die ons laten reflecteren op volgende week, maar dan meer op ons innerlijk zelf, in plaats van vooral het praktische van wat we vorige week zagen.

Bij deze tarot kaartlegging horen vier vragen:

  1. Waar moet ik mijn focus op houden?
  2. Waar moet ik actie op ondernemen?
  3. Wat mag ik loslaten om verder te komen in mijn ontwikkeling?
  4. Welke wijsheid mag ik juist bij me dragen om stappen vooruit te zetten?

De meest linkse kaart vertelt je waar je je focus naar moet verleggen komende week. Wat heeft er aandacht nodig? Welke gebieden zijn een beetje vergeten de afgelopen tijd? Waar mag ik meer in investeren?

De negen van pentakels vertelt ons het verhaal van de dame die het eigenlijk wel even allemaal best vindt in haar tuin, met alle luxe om haar heen. Ze weet dat ze eigenlijk nog maar 1 stap hoeft te zetten alles klaar te hebben, maar ze kiest er voor om nog even pas op de plaats te doen. Voor jou betekent dit bij jezelf afvragen of je je bewust bij bepaalde dingen jezelf terugtrekt en blijft bij het bekende. Is dit voor jou een veilig gevoel? Dat is ok, dat mag! Realiseer je wel dat de stap vooruit, in relaties en het fysieke, echt maar een kleine is, en die gaat jou balans geven.

Onze vorige reading Tarot kaartlegging voor week 23

Kaart nummer 2 vertelt waar de actie nodig is. In alle drukte om je heen kan het zijn dat er mensen misbruik van jouw kennis maken en vervelend doen in de communicatie. Sneaky gedrag. Wie strijkt er met de eer als er een nieuw idee uit jou komt? Jij of iemand anders? Glippen er zaken door je handen? Houd je ogen en oren open, zo te zien moet jij actie ondernemen dat er geen misbruik van je wordt gemaakt komende week. Als je merkt dat er mensen zijn die de zwaarden uit jouw

De derde kaart is een Grote Arcanumkaart die het antwoord mag geven op de vraag “Wat mag ik loslaten?”.  De Keizerin is een prachtige kaart, eentje die gaat over een warme hand die jou begeleidt en de wereld laat zien. Dit mag je achterlaten, het is tijd voor de volgende stap, waarbij je leert hoe de wereld het spel speelt. De regels. De maatschappij. Niet altijd de leuke dingen, maar het is nodig! Neem wel de wijsheid van de Keizerin mee. Zie hoe in de wereld er liefde en warmte is en dat je die lessen echt niet zult vergeten. Maar de nieuwe fase van de Keizer (de kaart die na de Keizerin komt) van stabiliteit en regels is nu nodig om verder te komen.

De laatste kaart is het antwoord op de vraag “Wat draag ik al bij me aan wijsheids-bagage?” en daarvoor trok ik het Rad van Fortuin. Halverwege het Grote arcanum is dit de twijfel kaart voor zowel naar voren bewegen als naar achteren. Deze kaart laat ons zien dat we twee dingen kunnen doen: het leven ons laten overkomen, of zeggen: “hey, ik neem de touwtjes in handen”. Allebei deze kanten horen bij het Rad. Als je aan de buitenzijde van het rad meegaat dan volg je de ups en downs en ga je mee in de flow. Volgens de tarot is alleen hier de wijze les om te proberen in het midden van het rad te klimmen, zodat je ZIET wat er om je heen gebeurt, je MERKT of je in een up of een down terecht gaat komen en dat je hierdoor veel meer invloed hebt op alles dat er met JOU gebeurt. Kies.

Speciaal voor deze tarot kaartlegging maakte ik gebruik van de Pride Tarot. Juni is Pride maand, waarin we stil staan bij hoe LGBTQ+ mensen in de wereld staan en hoe we elkaar kunnen helpen naar een tolerantere wereld. US Games (een van de twee grote tarotkaarten uitgevers) bracht in 2019 dit prachtige deck uit waaraan 45 verschillende artiesten hun bijdrage hebben geleverd. Geen kaart is hetzelfde, en dragen allemaal de boodschap van de Pride maand uit: Love is love.

Een mooie week toegewenst!

Barbara

Deze tarotreading is gedaan door Barbara; vrouw, moeder, heks, biologiejuf en tarotnerd. Ze wordt warm van indie tarot decks en zoute drop. En stiekem, want haar grootste passie is de tarot, legt ze ook af en toe de Lenormand of orakel kaarten. Ze is docent en coach in hart en nieren, en past dit ook toe op haar eigen stekje Lucet in Aurora Tarot, waar ze tarot trainingen, workshops en readings geeft.

Je kunt haar tarotmijmeringen dagelijks terugvinden op Instagram: Lucet.in.Aurora.tarot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *