Tajine Van Kip Met Amandelen En Gedroogde Pruimen - recept - Tajine recept - Marokkaanse recepten

Weekend recepten tip: Tajine van kip met amandelen en gedroogde pruimen

Deze Marokkaanse Tajine van kip met amandelen en gedroogde pruimen gerecht is heel simpel en heerlijk om te maken!

Ingrediënten Marokkaanse Tajine van kip met amandelen en gedroogde pruimen

Gerecht voor 4 personen

  • 1 kip
  • 4 uien
  • 8 gedroogde pruimen
  • 100 gram hele amandelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 snufjes saffraan zout en peper

Bereidingswijze Tajine van kip met amandelen en gedroogde pruimen

Hoe gaan we dit heerlijke gerecht, Tajine van kip met amandelen en gedroogde pruimen bereiden. Snij de kip en stukken. Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de olijfolie in de tajine en fruit hierin de uien op laag vuur. Na 10 minuten voeg 100 ml water. Na 10 minuten haal je de uien van de tajine en voeg je de stukken kip toe. Laat de kip 15 minuten mooi goud bruin worden. Voeg de uien, de gedroogde pruimen, de kaneel, de saffraan en de bruine suiker. Breng op smaak met zout en peper en voeg 150 ml water toe. Doe het deksel weer op de tajine en laat dit op een laag vuur nog 40 minuten sudderen.

Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan 3 minuten op hoog vuur. Dien het gerecht in de tajine op of anders in een schaal. Voeg vlak voor het opdienen de geroosterde amandelen toe.

Besaha! Eet smakelijk!

1

Wij geven geregeld Marokkaanse Tajine workshops op locatie of bij ons thuis, waar we gezamenlijk gaan genieten van deze heerlijke gerechten.

Ook verzorgen wij Marokkaanse tajine diners op locatie. Heeft u een speciale gelegenheid die u wilt vieren met familie, vrienden of collega’s? Wij gaan voor u koken van het begin tot het einde. U heeft meer tijd om te genieten van alle feestelijkheden en wij laten alles weer schoon achter. Voor reserveringen of offerte kunt u ons een mail sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *