Deze oude Marokkaanse Tajine met lamsvlees en groenten recept is wat je op zaterdag of zondag maakt. Terwijl het staat te pruttelen kan je ondertussen je favoriete boek gaan lezen of een spelletje met je gezin spelen. Denk er wel even aan om af en toe in de pan te kijken
Ingrediënten Tajine met lamsvlees en groenten voor 5 personen
- 1 kilo lamsvlees in stukken bij voorkeur van voorpoot met bot
- 1 ui, gepeld en in dunne plakjes
- 2 tomaten, gepeld en in blokjes
- 3 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
- 2 tl paprikapoeder > 1 tl fijngemalen gember
- ½ tl fijngemalen komijn
- 1 tl ras al hanout
- ½ tl saffraanpoeder
- 1 tl versgemalen zeezout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels verse bladpeterselie, fijngesneden
- 3 eetlepels verse korinader, fijngesneden
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- ½ liter gekookt water
- Groenten naar keus
- aardappelen
- wortelen > courgette
- aubergine > pompoen
- paprika
- okra
- spitskool
- zoete aardappelen
Bereiding van de Tajine met lamsvlees en groenten
Verwarm de tajine schotel op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie vervolgens in de tajine. Voeg het lamsvlees toe aan de tajine en sauteer het 4 minuten tot het lichtbruin is. Voeg de knoflook, paprikapoeder, gember, komijn, ras al hanout, saffraanpoeder, zeezout, zwarte peper, en 1 eetlepel peterselie en koriander met een scheutje van het warme water toe. Roer het een paar keer zo dat het goed gemengd is.
Voeg de ui toe en fruit deze 5minuten. Voeg 1 tomaat in blokjes toe en na 2 minuten een laagje warme water. Breng het geheel aan de kook. Bestrooi het geheel met 2 eetlepels peterselie en koriander. Zet het vlees tegen elkaar aan in het midden van de tajineschotel en plaats de overige tomaatblokjes op het vlees. Vervolgens kunnen de geselecteerde groenten aan de hand van de gaartijd schuin tegen het vlees aan gestapeld toegevoegd worden. Doe de deksel op de tajine en zet het vuur op de laatste stand.
Besprenkel om de 10 minuten met een kleine lepel het vlees en de groenten. Indien er onvoldoende saus is, voeg dan een beetje gekookte water toe. Na 60 minuten, bestrooi de groenten met extra zeezout en zwarte peper naar smaak. Controleer of de groenten gaar zijn.
Tot slot laat je de tajine zonder deksel nog 10 minuten zachtjes doorkoken tot de saus is ingedikt.
Serveertip: Brood of couscous
Besaha – Eet smakelijk

Wij geven geregeld Marokkaanse Tajine workshops op locatie of bij ons thuis, waar we gezamenlijk gaan genieten van deze heerlijke gerechten.
Ook verzorgen wij Marokkaanse tajine diners op locatie. Heeft u een speciale gelegenheid die u wilt vieren met familie, vrienden of collega’s? Wij gaan voor u koken van het begin tot het einde. U heeft meer tijd om te genieten van alle feestelijkheden en wij laten alles weer schoon achter. Voor reserveringen of offerte kunt u ons een mail sturen.