Een mus is een grappige drukke vogel. Wanneer ze niet op voedseljacht zijn, bouwen ze nesten en beschermen ze hun jongen. Het lijkt een onophoudelijke bezigheid, maar de Mus houdt ervan. Door orde op zaken te stellen, verbetert de levenskwaliteit van de vogels en fungeert ze als voorbeeld voor de mens. Aandacht en vastberadenheid zijn twee belangrijke sleutelwoorden voor de mus, net als een vriendelijke boodschap: “klein” betekent niet nutteloos, krachteloos of onbelangrijk in het grote geheel.

Zoals de meeste vinkachtigen (meer dan 400 soorten) is de mus een sociaal wezen. Ze houden van sociale ontmoetingsplaatsen in oude gebouwen en schuurtjes. Groepen mussen zijn een voorbeeld van het gezegde: “Er is macht in aantal.” Een roofdier dat op een grote groep mussen jaagt, kan ze behoorlijk intimiderend vinden. Mussen leven en bewegen in het algemeen samen. Met dit gedrag in gedachten, betekent de mussensymboliek samenwerking, vriendschap, harmonie, en de kracht van de “mussen clan”.

Symboliek & Betekenis van de Mus
De mus is een zangvogel. Ze zijn zeer creatief in hoe ze zich bewegen en zichzelf verbergen. Het beheersen van het vliegen is een van hun belangrijkste vaardigheden om te overleven. Deze vogels vliegen met een gemiddelde snelheid van 24 kilometer per uur, bij gevaar oplopend tot 31 kilometer per uur. Waarom een nutteloze strijd voeren als je weg kunt vliegen en voordeel kunt halen? Mussen kunnen ook zwemmen als dat nodig is.

Het was een traditie onder zeelieden om vóór een reis een tatoeage van een mus te laten zetten. Het werd een beschermingsteken op zee. Bij thuiskomst kregen ze een tweede tatoeage, die hen als een machtige zeevaarder bestempelde. Een zeeman met zo’n tatoeage presenteert zich als een expert op het water, net zoals de mus een virtuoos in de lucht is.

Rusland is een land waar ook tatoeages van mussen voorkomen die een belangrijke betekenis hebben. Kort na hun vrijlating uit de gevangenis, laten mensen een tatoeage van een mus zetten. De tatoeage staat voor hun toewijding om op het juiste pad van denken en gedrag te blijven. De Spirit van de Mus is bedachtzaam en ondersteunt hun morele integriteit.

Alhoewel ze luchtwezens zijn, hebben mussen ook een relatie met water en aarde. Zij wassen zich in een plas waar ze maar kunnen, en nemen een stofbad op droge grond. Voor elk onderdeel van hun activiteit schudden ze eerst hun veren, een beweging die in menselijke termen hetzelfde is als een handdoek.

Als je mussen observeert, ontdek je duidelijke patronen in hun lichaamstaal. Als ze geïrriteerd zijn, hurken ze, schuiven hun kop naar voren, spreiden hun vleugels lichtjes en houden hun staart rechtop. Als de vleugels omhoog gaan en de snavel open, wordt de boodschap intenser, vaak een die wijst op dominantie.

In de herfst domineren mannetjes in hun contacten met vrouwtjes. Omgekeerd hebben de vrouwtjes het voor het zeggen in de lente en de zomer. Ook de kleur speelt een rol in de relaties tussen mussen. Mannetjes met meer zwart op hun keel worden meestal de Alfa. Kortom, de mus hoeft geen geluid te maken om zijn boodschap over te brengen. De stilte kan een krachtig instrument zijn voor bewustwording.

De mus bewijst zijn aanpassingsvermogen door zijn vele nestkeuzes. Sommige van deze vogels broeden 2000 meter onder de grond in mijnen. Anderen leven in pakhuizen, oude nesten, onder daken en onder bruggen. De mus schijnt ontvankelijk te zijn voor het gezelschap van mensen, hun leefgebieden blijven dicht bij de mens.

Mus als spiritueel dier

Als de mus als spiritueel dier je leven in komt, dan volgt het geluk. Het is tijd om te beginnen met een eenvoudige levensstijl, terug te keren naar je roots, en de verbondenheid te vieren. Hanteer de mussen leefstijl ten behoeve van je huis en gezin. Het Spirituele dier als mus komt hier soms als een groep in plaats van een enkele vogel. Vele vleugels maken licht werk!

De Spirituele Mus heeft een boodschap over je eigenwaarde. Als je niet van jezelf houdt, is het bijna niet mogelijk om anderen volledig lief te hebben. De Mus vraagt je om goed te kijken naar al je mooie kwaliteiten. Dit is geen egocentrische daad. In plaats daarvan eer je al het goede in jezelf. Veel mensen negeren persoonlijke talenten en ideeën, waardoor hun leven saai en angstig wordt. Wees trots op je capaciteiten en bouw er je spreekwoordelijke nest omheen.

Nu we het toch over bouwen hebben, jouw Mus Spirit zorgt ervoor dat je je weer gaat richten op je harde werk. Door ijverig te zijn creëer je de basis voor persoonlijk succes. Let wel, de Mussen vragen je nooit om carrière boven familie, gezin en vrienden te stellen. Het gaat allemaal om balans. Het is belangrijk om buiten de kaders te denken om obstakels uit de weg te ruimen. De oplossing die je zoekt ligt binnen handbereik.

Mussen als totemdier

Iemand met een Mussen Totem is teamplayer. Samenwerken en delen gaan vanzelf. In groepsverband groeit de productiviteit van iemand met een mussen totem. Ze gedijen in bijna elk onderdeel van de samenleving, zolang anderen hun visie en doelen delen.

Als de Mussen je geboortetotem is, heb je een sterke motivatie om te werken. Je bent het gelukkigst als je het gevoel hebt dat je een taak volledig en efficiënt hebt volbracht. Jouw Mussen Totem betekent dat je je soortgelijke, gerichte inspanningen kan veroorloven voor de mensen van wie je houdt. Je wordt vrolijk van het personaliseren van een handgemaakt cadeau voor bijvoorbeeld een vriend.

De spirit van creativiteit gedijt bij de Mussen. Jouw zienswijzen en ideeën zijn altijd uniek en uitzonderlijk. Het moeilijkste is om daar een goede keuze in te maken. Elk idee raakt aan je hart, maar je weet dat de kleinste inspanning al voor persoonlijke vreugde kan zorgen. Dus zet je de “grote” dingen niet altijd bovenaan je to-do lijst.

Als je met de Mus meegaat, zou je er goed aan doen om aan je lichaamstaal te werken. Werk aan je intentie door middel van houding en beweging. Voeg kleuren toe aan je garderobe, passend bij je doel voor meer succes.

Krachtdier

Het krachtdier Mus zit diep in je geest. Roep de Mus aan als je in het leven alleen maar de negatieve kant ziet. De Mus moedigt dankbaarheid aan voor alle kleine wonderen en creëert een andere kijk op het leven. Je hoeft geen grote rijkdom, etc. te hebben om gelukkig te zijn. Zoek een of twee bijzondere vrienden, waardeer de schoonheid die je omringt, en vreugde volgt vanzelf.

Een mus is een “werkbij”, maar wel eentje die niet te hard van stapel loopt. Als je te hard werkt, gestrest bent en je niet verbonden voelt met de belangrijkste mensen in je leven, kan de mus je helpen. Er zijn maar een paar punten voor verantwoordelijkheid weggelegd. Overdrijf het niet en dat kost je waardevolle contacten.

De symbolische betekenis volgens de inheemse Amerikanen

Volgens sommige Indianen is de Mus een vriendelijke vriend voor alle mensen. Volgens de legende is de Mus de geest van een overleden Oudere. Als een voorouder, kon de Mus zich verplaatsen tussen hemel en aarde en boodschappen doorgeven.

De mus als universeel dierensymbool

Mussen zijn wereldwijd het symbool van roerige tijden. Als je in Indonesië een mus in je huis hebt, betekent dat dat er een huwelijk of een geboorte aan zit te komen. Het horen van mussengekrijs voorspelt regen.

In Oost-Azië zijn mussen geluksvogels. Ze zien betekent dat de lente is aangebroken en daarmee ook de vreugde. Het hebben van een mussennest in de buurt van je huis trekt geluk aan. Hij staat voor hoop, nieuwe kracht en gezelligheid.

De Romeinen zagen de mus als een symbool van Venus, de godin van de liefde. Bij de Kelten vertegenwoordigde de Mus voorouderlijke wijsheid en intelligentie. Net als in Indonesië beschouwden de Kelten de komst van een mus in hun huis als een positief teken, dat voorafging aan goed nieuws of een positieve verandering van het lot.

In de Bijbel had God een zwak voor mussen. Niet één mus valt op de grond zonder Gods toestemming (Mattheüs 10:29). De Mus laat zien hoeveel God waarde hecht aan de schepping, tot en met het kleinste schepsel.

Dromen van een mus

Als je een Mus in je dromen ziet verschijnen betekent dit dat je een gevoel van bevrijding en persoonlijke kracht hebt hervonden, en dat je respect hebt gekregen dat je verdient. Vanaf dit punt zul je meer geluk ervaren. Een romantische relatie kan zich aandienen.

Het zien van baby mussen in je droom betekent dat er een “kind” op het punt staat zich te ontwikkelen. Het kan een echte baby zijn. Of het kind kan een weerspiegeling zijn van een persoonlijk project dat eindelijk in de richting van realisatie gaat.

Een groep mussen bij elkaar in een droom wijst jouw aandacht op een gebeurtenis. De gebeurtenis zou kunnen zijn onder vrienden, familie, een sociale bijeenkomst, of zelfs sport. Ongeacht de precieze setting, het zal een plezierige bijeenkomst zijn.

Een geheim staat op het punt aan het licht te komen wanneer een mus in een droom op de vensterbank landt. Dit vertrouwen kan een groep mensen ten goede of ten kwade komen. Als jij de mus bent die het nieuws brengt, wees dan voorzichtig en het is aan de mensen om na afloop hun conclusies te trekken en beslissingen te nemen.

Mocht de mus in jouw droom een gewonde vleugel hebben, dan heb je de controle verloren over een situatie. Als je geen veranderingen aanbrengt, zul je het gevoel hebben dat je wegkwijnt, alsof delen van je persoonlijkheid voor altijd worden ” weggeslagen”. Zoek steun en genezing bij je vrienden.

Een zwerm mussen die zich in een droom uit je buurt wegtrekt geeft aan dat je niet de onderlinge verwantschap en groepssteun hebt die je nodig hebt. Het kan iets kleins zijn, zoals altijd je verjaardag vergeten, of buitengesloten worden bij een belangrijke functie voor jou. Wat er ook gebeurt, spreek je uit. Mensen kunnen een probleem niet veranderen als ze niet beseffen dat het bestaat.

Nestelende mussen in een droom voorspelt voorspoed, vooral als je eieren in het nest ziet. Als een andere vogel zich bij het nest voegt, zal je onverwacht een vriend ontmoeten. Als de pas gearriveerde vogel voor een herrie zorgt, probeert iemand jouw geluk te verstoren en afstand in je familie te scheppen.

Oosterse betekenissen over de mus

In China is de Mus een boodschapper van geluk en een nieuw begin. Volgens de Feng Shui voorspelt de Mus goed nieuws. In Japan wordt de Mus in sprookjes beschreven als lief, vriendelijk en gastvrij. De Mus leert de mensen beleefdheid, compassie en niet snel boos worden.

Keyword betekenis mus

  • Aanpassing
  • Gemeenschap
  • Vrijheid
  • Geluk
  • Vindingrijkheid
  • Verbondenheid
  • Bescherming
  • Rust
  • Samenwerking
  • Waakzaamheid

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *