De witte vlinder is een prachtig insect. Wanneer je er één ziet, weet je dat het tijd is om te “groeien” en “getransformeerd” te worden.

Misschien ben je hier omdat je steeds witte vlinders ziet? Of dat je je afvraagt wat de “witte” vlinder eigenlijk spiritueel betekent? Daarom vind je hier misschien een heleboel feitjes. Allereerst zal ik dit zeggen: het zien van een witte vlinder is een positief teken. De witte vlinder bestaat uit de volgende vier hoofdsoorten: de grote witte, de kleine witte, de groen-geaderde, en tenslotte de witte met oranje punt. De betekenis van elke vlinder verschilt van de ene cultuur tot de andere cultuur en van de ene regio tot de andere regio. De witte vlinder kan ook zwarte of witte vlekken hebben of groot van stuk zijn. Welke je ook zag in je droom of in het echt, het geeft aan dat je obstakels zult overwinnen.

De officiële naam van de witte vlinder is “piers rapae” en deze is in Europa bekend als het kleine koolwitje. In Nieuw-Zeeland is hij gewoon bekend als de witte vlinder. De reden dat hij zo heet, is dat hij een plaag is voor gewassen als boerenkool, kool en broccoli. De bovenkant is roomwit en de vrouwtjes hebben vaak zwarte vlekken in het midden van de vleugels.

Betekenis van een witte vlinder?

De witte vlinder is uniek omdat hij verbonden is met zuiverheid, vrede, rijkdom in het leven, en spirituele verbindingen. Mijn eigen persoonlijke interpretatie van de witte vlinder is echter enigszins anders. Volgens sommige duidt de witte vlinder op de maan, in die zin dat de godin van de maan je zal bezoeken, vooral als de vlinder op je landt zoals ik al zei – transformatie, vrede, en spiritueel rijker zijn in je communicatie. Ik zal je nu de officiële betekenis geven die uit onderzoek naar voren is gekomen.

Lees ook betekenis van een lieveheersbeestje

In de Japanse kunst kan de witte vlinder duiden op vreugde en van voorbijgaande aard zijn, maar ook op vrouwelijkheid. Een paar witte vlinders kan duiden op vriendschappelijke verbondenheid. Een witte vlinder is vaak een teken van een dode geest en een teken van onsterfelijkheid. In de oudheid dacht men dat de witte vlinder geesten van de doden en de levenden voorstelde. De vlinder is breekbaar en vaak wordt het wit als een genezend teken gezien. In de klassieke kunst is de witte vlinder het teken van de psyche en de Griekse naam voor “Soul” vlinder. De psyche wordt vertegenwoordigd door de witte vlinder die bekend staat als Apuleius Metamorphoses dit is een verhaal waarin een godin haar zoon Eros beval een meisje te doden, in plaats daarvan werd hij verliefd op haar. Psyche liet olie uit haar lamp vallen en vloog weg als een vlinder op zoek naar haar minnaar Eros genaamd. De witte vlinder kan dus betekenen dat iemand verliefd op je is, dicht bij je wil zijn, en voor je wil zorgen! In de christelijke traditie is de rups en de vlinder een symbool voor de transformatie van het leven.

Ook interessant Spirituele betekenis van een mus

Witte vlinder in je huis

Als de witte vlinder in je huis binnenkomt is dat een positief voorteken. Het is een symbool van licht en liefde en een echte verbinding met de spirit. Een groen geaderde witte vlinder kan aangeven dat je geaard bent en een kleine witte vlinder kan aangeven dat er iets tegenover je staat. Het zien van een koolwit vlinder geeft aan dat andere mensen je liefde en licht zullen geven.

Wat is de spirituele betekenis van een witte vlinder?

Spiritueel gezien is het zien van een witte vlinder een spiritueel voorteken. Zoals ik al zei wordt de witte vlinder (in de spirituele wereld) geloofd als een teken van de ziel van iemand die is heengegaan. Het zien van een witte vlinder is een duidelijke aanwijzing dat de spirituele wereld een boodschap voor je heeft, en daarom is het belangrijk dat je er veel aandacht aan besteedt, zodat je de boodschap kunt ontvangen en dienovereenkomstig kunt gebruiken. De spiritualiteit van de witte vlinder hangt af van waar hij gezien wordt en uit welke cultuur de mensen komen.

 • Het geeft je mooie dromen: Volgens de Blackfoot stam dat is een Inheemse Amerikaanse stam, worden vlinders verondersteld om onze eigen dromen te dragen. Men gelooft dat, wanneer je slaapt, de witte vlinder je dromen brengt. Spiritueel gezien betekent dit dat de witte vlinders tussen de fysieke en spirituele wereld kunnen reizen en boodschappen kunnen brengen.
 • Boodschappers van slecht of goed weertype: Wanneer witte vlinders verschijnen, worden ze in oude folklore in verband gebracht met een bepaald weertype. Het zien van de eerste vlinder van het zomerweer (indien wit) betekent dat, dat het regenachtig zal zijn. Ze symboliseren de komst van de zomer of in het algemeen, dat je warm weer gaat krijgen.
 • Verhuizing van de zielen: In Ierland en China gelooft men dat de zielen van de overleden dierbaren door witte vlinders worden vervoerd.
  Voorspellingen van geluk: In verschillende godsdiensten over de hele wereld wordt geloofd dat witte vlinders mensen geluk brengen. Men gelooft dat ze boodschappers zijn van groot nieuws, en als je ze dus ziet, moet je weten dat je een tevreden en gelukkig leven zult hebben.
 • Verandering in het leven: Spiritueel gezien, wanneer je een witte vlinder ziet, duidt dit erop dat je je moet voorbereiden op een spirituele verandering. Of ze geven aan dat er sprake is van spirituele groei en wijsheid. Als je om de een of andere reden onlangs bent begonnen met een spirituele levenswijze, dan kan de witte vlinder een teken zijn dat je op het juiste pad bevindt.
 • Boodschappen van engelen en de geestenwereld: Volgens de spirituele wereld betekent het zien van een witte vlinder dat je een boodschap krijgt van de Engelenwereld. De Engelen willen dat je je bewust bent van hun aanwezigheid en weet dat je goed beschermd bent en dat ze over je waken. Als je in een moeilijke situatie zit, is het zien van een witte vlinder een geruststelling dat de Engelen je zullen leiden om door je problemen heen te komen en een oplossing te vinden.
 • Dood: Het spijt me dat ik dit moet vermelden! In sommige culturen gelooft men spiritueel dat het zien van een witte vlinder een voorteken van de dood is. In culturen zoals de Natives, geloven ze dat, als je een witte vlinder in je huis ziet, er iemand in dat huis zal sterven. Het zien van een witte vlinder aan het begin van het jaar is voor hen ook een voorteken.

Wat betekent het als er een witte vlinder op jou landt?

Hiermee wordt aangegeven dat je een periode van vrede, geluk, vreugde en rust in je leven zult meemaken. Witte vlinders zijn verbonden met onze eigen ziel en worden met vredelievende relaties in verband gebracht.

Heb je dit al gelezen Wat is de spirituele betekenis van een Merel?

Wat betekenen twee witte vlinders?

Als je twee witte vlinders in de lucht ziet fladderen, geeft dat aan dat twee mensen die dicht bij je staan beschermd worden en dat er voor hen gezorgd wordt. Ook harmonie. Denk aan hoe je je voelde toen je de twee vlinders zag. Nog niet zo lang geleden opende ik het raam van de voorkamer en twee witte vlinders kwamen mijn huis binnen. Ik vroeg me af wat deze witte vlinders me probeerden te zeggen. In het onderzoek rond de witte vlinder kan dit symbolisch (ja ik heb alles gelezen) betekenen dat er een zuivering in het leven zal plaatsvinden. De witte vlinders staan beide voor een spirit of beschermengel die je beschermt wanneer er twee achter elkaar zouden zijn.

Welke spirituele betekenis heeft een zwarte en witte vlinder?

De zwart-witte vlinder heeft veel verschillende symbolische betekenissen. Interessant is dat zwart-wit tegengesteld is. Net als yin-yang, kan het erop wijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken. Een zwarte vlinder met witte vlekken kan wijzen op een nieuwe nieuwe start maken in je leven.

Betekent de witte vlinder liefde?

Soms betekent de witte vlinder liefde. In het Schotse bijgeloof kan de witte vlinder staan voor liefde en geluk. Bovendien is de witte vlinder een weerspiegeling van je eigen ziel.

Lees ook Spirituele betekenis van een spin

Wat betekent het als je steeds een witte vlinder ziet?

Steeds weer een witte vlinder te zien geeft aan dat er een boodschap van de spirit is. Ik zal zeggen dat ik ongeveer twee jaar geleden witte vlinders bleef zien. Dit was voordat ik een nieuwe levenservaring had die inhield dat ik mijn eigen angsten moest loslaten. Soms raken we zo verstrikt in onze eigen moderne wereld dat we niet meer zien wat er buiten “het leven” zelf is. De witte vlinder kan symbolisch aangeven dat je probeert in contact te komen met je eigen innerlijke wijsheid. Als je de witte vlinders blijft zien, kan dat ook betekenen dat verandering soms beangstigend kan zijn, maar dat je de uitdaging moet omarmen.

Wat betekent de witte vlinder over een nieuwe relatie?

De witte vlinder leert ons wel dat we soms verder moeten gaan en moeten nadenken over hoe we verder groeien in het leven, vooral in onze relaties. Ik zal zeggen dat witte vlinder in sommige oude geschriften wel zeggen dat een nieuwe relatie in het verschiet ligt. De christelijke religie en in de bijbel geeft aan dat de witte vlinder staat voor de engelenkrachten die we in ons hart dragen. Geloven, in het algemeen, dat vlinders verbonden zijn met onze eigen innerlijke vrede en rust.

Wat zijn de oorspronkelijke legendes rond de witte vlinder?

Dit brengt me bij mijn vraag wat de witte vlinder spiritueel betekent? Er zijn zoveel legendes over het zien van de witte vlinder. In de Verenigde Staten betekent een witte vlinder die vanuit het niets in je huis verschijnt of boven je fladdert, dat er een transformatie zal plaatsvinden. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze zeggen dat de witte vlinder een mogelijke dood of de dood van iemand in je naaste omgeving kan betekenen. Ik weet het!! Het klinkt somber. Als je ooit een witte vlinder voorbij hebt zien komen (misschien ben je daarom hier), dan zijn er een aantal verhalen die gewoon zijn blijven hangen.

Als de witte vlinder op je landt, betekent dat dat je de volgende dag geluk zult hebben. Sommige verhalen staan dus lijnrecht tegenover elkaar! Veel Indianenstammen geloofden dat als je lange tijd naar een witte vlinder kijkt, zijn sierlijke en stille beweging in slaap kan worden gebracht. De witte vlinder is een belangrijke symbool in deze cultuur. Ik herinner me dat ik nog niet zo lang geleden een witte vlinder rond mijn raam zag fladderen. Ironisch genoeg geloofden de Inheemse Amerikanen verder dat de witte vlinder voor dromen zorgt die aangenaam en enigszins hypnotiserend van aard zijn. De witte vlinder wordt ook geassocieerd met schoonheid, en ook met onze eigen menselijke ziel. In het sjamanisme betekent de witte vlinder de enige vangst. Vlinders zijn ook belangrijk geweest in Mexico, waar ze, hoewel ze niet in de Maya-kunst voorkomen, worden geassocieerd met vruchtbaarheid in het leven.

Tip om te lezen: Wat is de spirituele betekenis van een Bij

De inheemse Amerikanen geloven ook dat als de eerste vlinders van de zomer wit zijn, de zomer regenachtig zal zijn. Men gelooft ook dat een witte vlinder die je pad kruist, symbool staat voor geluk en een teken is dat je een goed leven zult hebben. Als de witte vlinder die je in een jaar ziet wit is, dan zal je het hele jaar door veel nieuws over sterfgevallen hebben. Het zien van een witte vlinder geeft aan dat de zomer voor de deur staat en als hij uit het zuidwesten vliegt, dan zal het regenachtig worden. Voor de Zuni-indianen, de Indianen die in het zuidwesten leven, betekent het zien van een witte vlinder dat de zomer voor de deur staat of dat, als het geen zomer is, het weer zal veranderen en heet zal worden. Zij geloven ook dat als je een witte vlinder uit het zuidwesten ziet vliegen, je regen kunt verwachten.

De Blackfoot stam, inheemse Amerikanen, geloven dat, als je slaapt en dan je droomt, die dromen naar je toe worden gebracht met dank aan witte vlinders. Zij geloven ook dat, als een witte vlinder je huis binnenkomt en dan om je heen vliegt, je waarschijnlijk zult sterven. In de mythologie van de Chinezen wordt geloofd dat de ziel van de overleden geliefde gereïncarneerd wordt door een witte vlinder. Voor hen staat de witte vlinder ook voor Engelen die over je waken en dat je beschermd bent tegen alle soorten kwaad.

Volgens de volksverhalen uit de Filipijnen kun je een boodschap verwachten als je een witte vlinder ziet. In Ierland was het tot de jaren 1600 bij wet verboden een witte vlinder te doden, omdat men geloofde dat de zielen van dode kinderen door dit soort vlinders werden meegedragen. In dezelfde traditie geloofde men dat als je in het nieuwe jaar als eerste een witte vlinder zag, je dan een jaar vol geluk zou hebben. De Japanners hebben een verhaal over de witte vlinder dat al vele eeuwen wordt verteld; van generatie op generatie.

Wat betekent het als de witte vlinder om je heen vliegt?

Wanneer een witte vlinder voor je vliegt betekent dit dat je moet nadenken over je diepste verlangens en hoe je in het leven staat. Zoals ik al zei, staan vlinders voor iemands verbinding met onze spirituele kant. In oude tradities draagt de vlinder de ziel van onze dierbaren, dus als een witte vlinder op je lichaam landt, betekent dit dat een dierbare je heeft bezocht.

Een witte vlinder transformeert altijd; metamorfoseert tot een mooi, vrijgevochten deel van de aarde, dus als hij in de buurt van je lichaam fladdert, betekent dit dat je een grote verandering gaat meemaken. Onthoud dat, als je niet verandert, je een verstarde en futloze persoonlijkheid zult worden, dus het is het beste om de verandering die op het punt staat in je leven te gebeuren te omarmen. De boodschap hier is dat je niet bang moet zijn voor de vlinder, maar hem juist moet omarmen en je zult merken dat je er blij van wordt.

De Bijbelse betekenis van witte vlinder

De witte kleur in de Bijbel betekent de aanwezigheid van vrede en harmonie. Immers, wit is een van de belangrijkste kleuren in het zichtbare spectrum. Als de witte kleur via licht in het oog komt stimuleert dit de hoorncellen die God heeft geschapen in ons oog. In de samenleving en in de Bijbel wordt de witte kleur geassocieerd met zaken die positief zijn. Dit voorteken duidt bijbels gezien op zuiverheid, reinheid, eerlijkheid en onschuld. In de Bijbel komt het woord “Wit” maar liefst vijfenzeventig keer voor. In het Nieuwe Testament wordt de kleur negenentwintig keer genoemd en in het Oude Testament zesenveertig keer. Ik was verbaasd te horen dat in de hele Bijbel, “wit” de meest genoemde kleur is. Het is de derde meest genoemde kleur in het oude testament na rood met 47 en blauw met 57. In de Schriften in de Bijbel verwijst het woord wit naar iets rechtvaardigs zoals in Lucas hoofdstuk 9 en vers 29; Mattheüs hoofdstuk 17 en vers 2; en Daniël hoofdstuk 7 en vers 9.

Hoe ontstaat een witte vlinder?

Witte vlinders vliegen tussen februari en half november. Ze zijn het laatste wat je ziet in de herfst en het eerste wat je ziet in de lente. Je vindt ze in parken, velden, bermen en tuinen over de hele wereld. Wanneer ze slechts 2 tot 3 dagen oud zijn, beginnen ze te paren via copulatie van staart tot staart, wat een paar minuten duurt. Het mannetje geeft dan zijn sperma door aan het vrouwtje. Het vrouwtje kiest dan waar ze haar eieren legt en meestal is dat aan de achterkant van de plant. De crèmekleurige eitjes worden gelegd op planten als broccoli, kool, Oost-Indische kers, bloemkool, mierikswortel en radijs. De eitjes komen dan uit, afhankelijk van de temperatuur. Als de temperatuur op een bepaald punt is, komen de eitjes na vier tot acht dagen nadat ze op de planten zijn afgezet, uit. De eitjes zijn het larvenstadium van de witte vlinder die de vorm heeft van wormen die groen van kleur zijn met vijf gele strepen en bedekt zijn met korte fijne haartjes. Ze voeden zich met de onderkant van de plant. De bovenzijde van het blad wordt in de tweede week gevoed. Ze worden tot een centimeter lang en vervellen dan vijf keer voordat ze hun popstadium ingaan.

De pop kiest een droge plaats op het blad om te vervellen. Hij spint zich met zijn kaken vast aan de zijdeklier en hecht zich vast aan de plant. Het exoskelet splijt open, waardoor de larven naar buiten kunnen kruipen. De pop kan tijdens de winter overwinteren als ze nog aan de plant vastzit. Het duurt slechts 35 tot 45 dagen nadat de eitjes zijn uitgekomen om de pop te bereiken. In diezelfde periode verandert de pop van rups in vlinder. De pop splitst zich en opent zich om de vlinder naar buiten te laten komen, pompt zich op met vleugels en rust dan uit terwijl hij opdroogt voordat hij wegvliegt.

Ik hoop dat dit je aan het denken heeft gezet over wat de witte vlinder betekent. Ik weet dat in dit artikel al deze verhalen tegenstrijdig klinken. Maar ik wilde alles vermelden. Ik hoop dat je het leuk vond om over de witte vlinder te lezen. Als je er een gezien hebt, onthoud dan dat hij verbonden is met de geest en een transformatie in het leven.

Veel geluk

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Opzoek naar een cadeautje met magie? Verras je vrienden of familie met een bijzonder en betekenisvol cadeau vol liefde. Shop hier jouw persoonlijke cadeau vanuit een hart vol liefde.

3 reacties op “Spirituele betekenis van de witte vlinder

 1. Jill zegt:

  Mooi beschreven je kunt velen kanten op!wel toevallig dat ik vaak twee witte vlinders voorbij mijn balkon zie…
  Dank voor uw toelichting..

 2. Debby zegt:

  Ik lees hier van alles over witte vlinders. Uilen. Kraaien spinnen en ga zo maar door. Super interessant en het kan me ook niet zoveel schelen of dit echt waarheden zijn, ik haal het positieve eruit, dat voelt voor mij goed. Ik lees niet alleen hierover ik kom ze tegen op mijn pad, allerlei dieren, echt of niet echt, ze zijn e voor mij.
  En ook al wordt ik lichtelijk voor de gek gehouden…. Het maakt dat ik in mijn leven stappen zet me ontwikkel en groei.
  Even een vraagje… Hoe kom jij aan deze wijsheid? Ik vind het zo bijzonder allemaal.
  Maar ik vraag je ga ermee door zolang het positief is ik ermee geholpen wordt en me niet beschadigd.
  Ik heb een boek half gelezen en verscheurd in de container gegooid. Ik kreeg steeds nare gedachtes terwijl er ook heel veel goeie leerzame dingen instonden. Soms denk ik had ik het boek maar bewaard en er op een andere manier naar gekeken. Het boek ging over loslaten ec liefdesverdriet.. patronen van vroeger die zich in het heden herhalen.
  Wat ik wil zeggen ik heb spijt dat ik het boek weg heb gedaa tegelijkertijd denk ik was het misschien toch geen goed boek voor mij.
  Laat maar….. Ik ratel maar door.
  Ik ga weer verder met lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *