Wat is de spirituele betekenis van de uil?

De uil als totemdier is het symbool als het gaat om een diepe verbondenheid van wijsheid en Spirituele bewustzijn. Als je de uil als totem of krachtdier hebt, heb je waarschijnlijk het vermogen om datgene te zien wat normaal gesproken voor de meeste mensen onzichtbaar is. Wanneer de spirit van dit dier je gids is, dan kan je in staat zijn om de werkelijke realiteit te zien, voorbij de illusie en misleiding. De uil biedt ook voor hen die dat hebben de nodige inspiratie en begeleiding om het onbekende en de kracht van de spiritualiteit volledig te verkennen.

Uil betekenis

De spirituele betekenissen van de uil zijn:

  • Intuïtie, het vermogen om te zien wat anderen niet zien…
  • De aanwezigheid van de uil kondigt verandering aan
  • Het vermogen om verder te kijken dan leugens en misleidingen…
  • Wijsheid
  • Overleden ziel
  • De traditionele betekenis van het uilen als totemdier is de boodschapper van de dood, waarschijnlijk symbolisch als een overgang naar een ander leven, een verandering.

“A wise old owl sat on an oak; The more he saw the less he spoke; The less he spoke the more he heard; Why aren’t we like that wise old bird?

De uil als totemdier en de kracht om in het donker te zien…

Zoals velen weten ziet de uil heel scherp in het donker: Als totemdier begeleidt en stimuleert de uil je om verder te kijken dan de sluier van misleiding, leugens en duisternis; de uil zorgt ervoor dat je kunt zien en voelen wat andere voor je geheim houden. Het staat ook symbool voor het vermogen om door schild van andere heen te kijken en de werkelijke bedoeling van iemands gedrag of gemoedstoestand te zien.

Wanneer de uil een van je totemdieren is, heb je een sterke intuïtie, spirituele vaardigheden en kan je toegang krijgen tot de informatie en de wijsheid die meestal voor de andere ongrijpbaar is.

De uil is een sterke gids op het gebied van spirituele inzichten en het nemen van beslissingen vanuit een betrouwbare bron. Roep de uil als totemdier op wanneer je in een situatie terecht komt waar je niet uit komt of wanneer je door een moeilijke tijden heen gaat.

It’s the little details I love. How to fletch your arrows with owl feathers, because owls fly silently, so maybe your arrows will, too. How to carry fire in a piece of smouldering fungus wrapped in birchbark. These are the things which help a world come alive. ~ Michelle Paver

Het onbekende van de uil als totemdier

Als je een uil als totem of krachtdier hebt, vind je het ongetwijfeld leuk om het avontuur aan te gaan. De geheimen met betrekking tot ons spirituele leven vormen daarbij een belangrijk deel. Als de uil jouw spirituele ontwikkelingen volgt, is de kans groot dat je interesse laat zien op het spirituele vlak en nieuwsgierig bent hoe dit jouw leven kan toepassen.

Zodra de uil in jouw leven komt: luister, voel en kijk uit naar verschillende subtiele signalen die om jou heen verschijnen. Jouw uilen Spirit is een geweldige gids en waardeer dat hij jou aandacht heeft en let op  wat de uil jou te vertellen heeft. De boodschappen die de uil aan jou geeft zijn vaak heel bijzonder.

De uil is ook een gids die je begeleidt en stimuleert om je eigen talent en vaardigheden naar voren te brengen. Denk aan bijvoorbeeld: dat  je spirituele kwaliteiten meer mag gaan gebruiken, laten zien en inzetten.

Vooral ’s nachts is de spirituele vermogen bij jou het sterkst, neem de tijd om hierin te oefenen op de tijd waar jij je krachtig bij voelt.

Bekijk hier ook de andere spirituele betekenissen

De uil als totemdieren, de boodschapper van verandering

De uil als totemdier staan in veel culturen in het teken van de dood. Het moet echter in de meeste gevallen niet letterlijk worden genomen: Als de uil met de dood in verband wordt gebracht, is er sprake van een symbolische dood, dat wil zeggen een transitie naar een ander leven, ingrijpende veranderingen die plaatsvinden of op het punt staan plaats te vinden.

Als de uil in je leven verschijnt, let dan ook op dat er een verandering op komst is. Het kan zijn dat je op het punt staat een aantal hardnekkige patronen los te laten, een situatie die je niet langer dient of iets moois in je leven oproept.

Weet je : Uilen hebben speciale veertjes waaraan verschillende zachte randen zitten die het geluid verzachten als ze vliegen. Door hun brede vleugels en lichte bouw zijn ze ook bijna geruisloos; dit helpt ze makkelijker hun prooi te geruisloos aan te vallen.

Als de uil in je dromen verschijnt

Wanneer je over een uil droomt, kan het zijn dat je uil als gids contact probeert te maken om je te waarschuwen over een gevaar of een bedreigende situatie waar je voor op moet letten. Dit kan een duidelijk inzicht geven over een belangrijke gebeurtenis die je niet mag negeren.

Wat ook kan wanneer een uil in een droom verschijnt, dat het betekenen dat het intuïtieve en spirituele stuk in jou, om aandacht vraagt: Let op en luister naar de verschillende signalen die je mag gaan ontdekken, naar wat belangrijk is, maar denk ook dat het niet altijd hoeft te zijn.

De uil zou ook een hint kunnen geven of je een inzicht kunnen geven over een verandering die staat te gebeuren. Omdat dit totemdier vaak met de dood wordt geassocieerd, kan het betekenen dat wanneer een uil in een droom opduikt, je wordt begeleid bij een persoonlijke transitie.

De uil kan in veel gevallen een overleden vriend of familielid zijn, die in de vorm van een totemdier verschijnt in een droom.

De uil als totemdier en bijgeloof

Vogels: vooral vogels die in de nacht leven, worden vaak in verband gebracht met overleden mensen. Ook de uil is geen uitzondering. In sommige culturen geloven de mensen dat ze worden gezien als een slecht voorteken dat een naaste familielid of iemand die belangrijk is op het punt staat te overlijden. De Romeinen geloofden zelfs dat een uil die vanaf de top van een overheidsgebouw de dood van een belangrijk publiek figuur aankondigt. Het zou ook de ziel van een overleden familie van een goede vriend kunnen betekenen.

De nachtuil was volgens de Azteekse cultuur het dier dat verbonden was met de Heer des Doods. Een vergelijkbare betekenis hebben ook de Kelten die de geest van de uil in verband brachten met de aankondiging van de dood, vooral als het tegen het raam van iemand aanvloog wanneer er een ziek persoon in het huis aanwezig was. Het werd gezien als het totemdier dat de zielen van de overledenen naar de bovenwereld meenamen.

Ontdek de Wat is de spirituele betekenis van een Merel?

In Amerika levende indianen wordt de uil als de Nachtarend gezien. De uil als totem heeft een speciale band met de nacht en de maan, terwijl de adelaar verbonden is met de zon.

De uil wordt in een aantal Europese en in sommige Amerikaanse indiaanse culturen in verband gebracht met hekserij. Heksen zouden de uil vaak als een dierlijke spirituele gids gebruiken.

In de Griekse mythologie werd de godin Athena, godin van de wijsheid en de oorlog, voorgesteld als een uil. Er wordt gezegd dat de Romeinen geloofden dat iemand al hun geheimen zouden onthullen tijdens hun slaap, als er een uilenveer in de buurt van hun kussen werd gevonden.

Wat zou de uil als totemdier over jouw geheimen kunnen vertellen?

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Een reactie op “Spirituele betekenis van de uil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *