De libelle is een totemdier dat staat voor de wijsheid van transformatie en het vermogen om zich aan te passen aan de omstandigheden. Als spiritueel dier is de libelle een symbool van verandering en licht. Wanneer de libel in je leven opduikt, kan het je eraan herinneren om wat meer licht en plezier in je leven te brengen. Degenen die dit dier als totem hebben, kunnen geneigd zijn diep in hun emoties te gaan en zo hun ware aard te laten zien. Wat is de spirituele betekenis van de libelle?

Betekenis van libelle

Zoals ik al aangaf staat de Spirituele betekenis van de libelle over het algemeen voor transformatie. Hieronder staan de meest voorkomende betekenissen van deze totem dier:

  • Verandering en transformatie
  • Flexibiliteit
  • Vreugde, verlichting van het zijn
  • Staat voor gevoelens, nodigt uit om dieper in je gevoel te duiken
  • Oppassen voor illusies en bedrog, of die nu extern of persoonlijk zijn
  • Connectie met de natuurgeesten en feeënrijken

Libelle als totem wijsheid en vernieuwing

Een libelle groeit eerst in het water en gaat dan de lucht in om te vliegen. Wanneer dit spirituele dier in je leven opduikt, kan het zijn dat je opgeroepen wordt om te veranderen en te ontwikkelen. Het is het symbool van metamorfose en vernieuwing en inspireert hen die het als totem hebben om de veranderingen in hun leven tot stand te brengen zodat ze al hun mogelijkheden kunnen benutten.

Wanneer dit spirituele dier in je leven verschijnt, is dat een teken dat het tijd is voor verandering. Net zoals de libelle van kleur verandert naarmate hij volwassener wordt, wordt jij misschien aangespoord om op een andere manier te leven en jezelf ook anders te gaan zien. Sta open voor de ontwikkeling van je spirituele reis.

Bekijk hier ook de andere spirituele betekenissen

Libelle als krachtdier en het vermogen tot veranderen

De libelle kenmerkt zich door een verbazingwekkend vlieggedrag, omdat hij snel van richting lijkt te kunnen veranderen en zonder zichtbare inspanning door de lucht lijkt te glijden. Zijn lichtheid inspireert hen die de libel als totem hebben om hun vermogen te gebruiken om in elke situatie flexibel en in staat zijn zich snel aan te kunnen passen.

Als je in een situatie vastzit en hulp nodig hebt om tot een nieuw inzicht te komen, kun je de kracht van de libelle oproepen. De oplossing van het probleem kan liggen in je vermogen om je aan te passen en het probleem vanuit een andere perspectief te bekijken.

Lees ook Spirituele betekenis van de witte vlinder

Positieve en emotionele flexibiliteit, twee kenmerken van de libelle als spiritueel dier

Dankzij de verwantschap met zuiverheid van de libelle, kunnen zij die dit dier als totem hebben, het vermogen ontwikkelen om de zaken op een luchtige manier aan te pakken, zelfs in hun donkerste periodes. Helderheid in gevoelens, helderheid in gedachten. De libel als Spiritueel dier nodigt mensen uit om een positieve houding aan te nemen, wat er ook gebeurt.

De libelle wordt vaak in de buurt van water, vijvers of aan de rand van een rivier of meer gespot. Het symboliseert de relatie met het gevoelsleven, waarbij water een krachtig symbool is voor emoties en het onbewuste. Als de spirit van een libel naar je toekomt, kan het zijn dat je gevraagd wordt om je emoties op een heldere en positieve manier te onderzoeken.

Libelle als totemdier en de zoektocht naar je identiteit

Een libelle is een fascinerend dier dat zich kenmerkt door de schoonheid van zijn kleuren, de vederlichtheid van zijn vleugels en zijn sprankelend lichaam. De betekenis van dit totemdier wordt in verband gebracht met de symboliek van het licht, maar ook van de illusie.

Degenen die de libelle als spiritueel dier hebben, kunnen worden gestimuleerd om vaker zichzelf te zijn en te gaan stralen. Ook al zijn ze misschien discreter dan bijvoorbeeld de pauw, ze hebben vaak een fascinerende uitstraling en wekken belangstelling bij anderen.

Als er een libelle verschijnt wordt het misschien tijd om door de illusie heen te kijken. Een situatie of iemands bedoelingen zijn niet duidelijk en kunnen misleidend zijn.

libelle en de verbinding met de natuurgeesten

Libellen zijn krachtige begeleiders om in contact te komen met de natuurgeesten. Hun sprookjesachtige karakter maakt ze tot geluksbrengers van de geestenwereld als het gaat om de kracht van het licht en het geestenrijk.

Het dier van verwondering, de libelle kan de magische kracht van onze eigen natuur naar voren brengen. Als je dit spirituele dier ziet, sta jezelf dan toe om je open te stellen voor de magie van de natuur en de natuurelementen.

libelle en tradities

In Japan is de libelle het nationale symbool. Het is een symbool van vreugde en de wedergeboorte. In sommige Indiaanse tradities is het ook het symbool van de overleden zielen. Voor de Maya’s is de libelle het symbooldier van de godin van de creativiteit, Ix Chel. Er wordt gezegd dat de vleugels en de magische liederen van de libel haar deden opleven nadat ze bijna was omgekomen.

Vind je deze post interessant? Vergeet dit bericht niet te liken of te pinnen op Pinterest! Of op facebook en twitter te delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *