Spirituele Betekenis Van De Kraai Zensitivity

Spirituele betekenis van de kraai, wat heeft hij je te vertellen

De kraai is een totemdier wat vaak geassocieerd wordt met de mysterie en de magie in deze wereld. Het vermogen van deze vogel als totemdier en spirituele gids zorgt voor meer inzicht en is ook ter ondersteuning om je doelen te bereiken. Het is een teken van geluk en het wordt ook geassocieerd met het archetype van de bedrieger; wees bewust van deze misleidende deel. Als de kraai je heeft gekozen als je spirituele gids of totemdier, ondersteunt hij je bij het ontwikkelen van je helderziendheid, je spirituele groei en laat je kennis maken met de magie van het leven.

 

Spirituele betekenis van de kraai

In de hele geschiedenis wordt de kraai in verband gebracht met zowel positieve als negatieve betekenissen. De meest voorkomende spirituele betekenis van de kraai zijn:

  • Raadgever
  • Wijsheid
  • Magie
  • Beschermer van de heilige wetten.
  • De kraai is de bewaker van alle geheimen.
  • De kraai heeft als enige het vermogen om de natuurwetten te breken door van gedaante van andere wezens aan te nemen. Daarnaast is hij in staat zich op twee plaatsen te kunnen laten zien.
  • In de kraai versmelten verleden, heden en toekomst, want hij leeft in de leegt zonder tijd te ervaren. Omdat licht en schaduw zich ook in hem verbinden, kent hij tegelijkertijd zowel hun uiterlijke als hun innerlijke waarheid.
  • De kraai beschermt de heilige wet, die rechtstreeks van de Spirit vandaan komt en heeft verkondigt dat alles wat er nu is ontstaan, uit de vrouw wordt geboren. De Heilige Wet is de wet van de waarheid en is niet te verwarren met de wetten die door mensen of enig godsdienstig is opgesteld.
  • Kraaienmensen moeten achter hun eigen inzichten staan en leren om in de werkelijke waarheid te leven.

Maak je hogere zelf tot je eigen leider, verander de vorm en wordt zo je eigen toekomstige zelf! Accepteer de opheffing van de natuurwetten en waag zonder angst een blik in de toekomst.

De kraai verschijnt vaak om je te waarschuwen en kan je ook slecht nieuws brengen. De kraai probeert je ook duidelijk te maken dat je een stapje terug moet doen en meer tijd aan aan jezelf moet besteden. Je zult bewust moeten worden van iets dat heel belangrijk is voor jou of voor iemand anders. Lukt jou dat niet, dan is het oppassen geblazen. Pas ook op dat je niet laat bedonderen door anderen. Het is nu de tijd om orde op zaken te stellen en aandacht aan jezelf te besteden voor het niet meer terug te draaien is. Wat ook belangrijk is om je gezondheid goed in de gaten te houden!

 

De Kraai, een totemdier dat symbool staat voor magie…

Kraaien worden vaak in verband gebracht met magie en de kracht om fysieke verschijningen te beïnvloeden.  Als een kraai verschijnt betekend dat we eraan worden herinnerd aan het feit dat magie overal aanwezig is. Als je een kraai tegenkomt, observeer hoe hij zich gedraagt en het zal je een aanwijzing geven over hoe je de magische krachten die het met zich meebrengt kunt gebruiken.

Vanwege de verbondenheid met mysterie van de magie wordt de kraai in veel sjamanistische tradities gezien als het totemdier bij uitstek voor degenen die gebruik maken van magie en de kracht hebben om de wet van het universum te manipuleren. Vroeger was de kraai het dier die de sjamanen gebruikten bij hekserij en gedaanteverwisselingen.

Feitje: Kraaien hebben de grootste hersenen qua lichaamsverhouding van alle vogelsoorten. Vandaar dat ze heel slim zijn, de voorste deel van hun brein is bij hun sterk ontwikkeld.

 

Totemdier de kraai en de kracht van het inzicht

Van kraaien is bekend dat ze hun nesten bouwen in zeer hoge bomen. Hierdoor kunnen ze een beter zicht of overzicht krijgen over hun omgeving. Dankzij de affiniteit met deze eigenschap zullen zij die de kraai als totemdier hebben, in staat zijn om de dingen vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken.

De kraai is ook waakzaam tegenover indringers en roofdieren. Het geluid dat hij maakt heeft een karakteristiek schril vogelgeluid dat de andere leden van de clan op grote afstand kan waarschuwen. Als je jouw kraai ziet, dan moet je opletten.

Heb je ooit een groepje kraaien gezien die samen optrokken en achter grote vogels jaagden? Dit gedrag maakt van de kraai een nuttige totemdier al je steun nodig hebt en ook je leert omgaan met verlies. Als de kraai jouw als totemdier kiest, wordt je aangemoedigd om je persoonlijke wilskracht te ontwikkelen en je jezelf meer te laten horen. Schuil niet achter anderen, maar zorg dat jezelf laat zien en duidelijk uit te spreken over wat je wilt vertellen.

Kraaien lijken met alles weg te komen, of het nu gaat om een stuk voedsel dat op de weg is achtergelaten of om stiekem de nesten van andere vogels leeg te roven. Als je deze eigenschap gebruikt, kan het zijn dat degenen die de kraai als totemdier of gids hebben de neiging hebben om misleidend of een beetje manipulatief te zijn. Wees hiervan bewust, dat je het gebruikt op een positieve manier.

 

De kraai in je dromen

Als de kraai in een droom verschijnt, wordt het vaak gezien als een slecht voorteken, een voorbode van verdriet, dan is dit slechts een klein deel van de uitleg. De diepere interpretatie van deze betekenis is dat de kraai zou vliegen tussen de werelden van leven en dood en dat een verschijning in je dromen een boodschap kan betekenen over je gedachten over leven, dood en transformatie.

Kraaien zijn zoals je al weet zeer intelligent en dromen over een kraai of kraaien kunnen een teken zijn van je wijsheid of intuïtie. Je onderbewustzijn kan je vertellen dat je op je intuïtie moet en mag vertrouwen.

De kraai is ook een symbool van transformatie. Welk deel van je leven gaat of zou kunnen doorgaan in een transitie? Misschien ben je misschien al je relatie of carrière aan het veranderen? Of ga je een nieuw huis kopen? Wat het ook is, de kraai geeft aan dat je klaar bent om deze verandering te maken!

 

 

2 reacties op “Spirituele betekenis van de kraai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *