3f3683fe 0963 43c7 a6fe 6fcb781975bd.png

De tijgeroog behoort tot de familie van de minerale familie chalcedoon. Het heeft een zijdeachtige glans en een ondoorzichtige transparantie. Tijgeroog is gewoonlijk een metamorf gesteente dat voorkomt in roodbruine tinten met ijzeren strepen. De betekenis van Tijgeroog is zelfvertrouwen en innerlijke kracht.

Waar komt de tijgeroog vandaan

Met de bijnaam ‘Shapeshifter’ nodigt de edelsteen Tijgeroog de drager uit om zijn innerlijke kracht en persoonlijke wilskracht te omarmen en om de krachten van bescherming op te roepen. Gekleurd met gouden banden, zandvlokken, en vlekken van inktzwart en bruin – de wilde kracht en energie die in deze steen kan worden gevonden is onbetwistbaar. Traditioneel werd de Tijgeroog edelsteen gedragen als een beschermend amulet tegen de krachten van het kwaad. Er werd gezegd dat het een vloek zou afwenden en de drager zou beschermen tegen slechte wensen. Maar naast de beschermende krachten heeft het Tijgeroog ook een hele reeks helende eigenschappen.

Van Zuid-Afrika, rijstvelden en theeplantages tot de dorre outback van West-Australië. Tijgeroog wordt gedolven op plaatsen waar hitte, droge lucht en een woeste wildernis hoogtij vieren. Het wordt gevormd door het veranderen van crocidoliet, behoudt zijn mineraal rijke uitstraling, en ontleent zijn gouden bol kleurenschema aan ijzeroxide. In de 16e eeuw was Tijgeroog zo zeldzaam dat het beschouwd werd als een element dat zo kostbaar was, dat de waarde ervan veel hoger lag dan die van goud.

De verhalen achter Tijgeroog beweren dat de Egyptenaren als een blok vielen voor de iriserende stralen van de Tijgeroogsteen, zij geloofden dat het goddelijke visie uitdrukte en gebruikten het zelfs als een edelsteen om de ogen voor te stellen bij het scheppen van grote goden. Hij werd ook gebruikt als beschermend amulet op de borstplaten van Romeinse soldaten tijdens gevechten.

De herkomst van de naam van de edelsteen is geen toeval en gaat verder dan een simpele verwijzing naar een kleurenpatroon. De tijger is de ware koningin van de jungle: sterk, moedig, en altijd klaar om toe te slaan. De geest van de tijger is een herinnering over het belang van de oerinstincten en het accepteren van het schaduw-zelf om zichzelf aan te moedigen de jungle te verlaten en in het licht te gaan staan. Het spoort mensen aan om alle kanten van zichzelf te accepteren; van speelse houding tot roofdier en beschermer, want het leven is onvoorspelbaar en persoonlijke kracht is nodig om te kunnen bloeien.

 

Helende eigenschappen en de voordelen van tijgeroog

Deze edelsteen is verbonden met zowel het wortelchakra als het sacraal chakra en heeft een overvloed aan helende eigenschappen en voordelen die helpen om het fysieke en emotionele welzijn in één klap in balans te brengen. Meer dan alleen maar een mooi kleurtje, herinnert het Tijgeroog je eraan je innerlijke kracht aan te wenden, een stapje voorwaarts te zetten en te stoppen met jezelf te saboteren, omdat al het licht en de liefde die je nodig hebt, al in je verborgen zit. In plaats van zich te verstoppen, gaat het Tijgeroog over het naar de oppervlakte brengen van prachtig zelfvertrouwen. Kijk eens naar de helende eigenschappen van de Tijgeroog edelsteen…

Fysieke helende eigenschappen tijgeroog

Tijgeroog bruist van levenskracht en is altijd bereid iemand uit een dipje te halen. Het is een geweldige oppepper voor het bloed en uitzonderlijk goed in het in balans brengen van het endocriene systeem. Voor hen die zich wat traag of lusteloos voelen, kan de Tijgeroogsteen zijn vurige goudbruine chi gebruiken om het vuur aan te wakkeren en de motivatie te stimuleren. Meer energie, een snellere stofwisseling en een zachtere seksuele stimulans helpen de hormonen op elkaar af te stemmen, waardoor de persoonlijke biochemie weer op een optimaal niveau komt. Voor degenen die lijden aan seizoensgebonden depressies, houdt de warmbloedige steen ook de warmte van de zon vast, die helpt om de last van donkere en sombere dagen te verlichten.

Emotionele helende eigenschappen

Door middel van het tijgeroog edelsteen kan je negatieve energie afvoeren, diep in het wortelchakra graven en je zelfvertrouwen laten groeien. Deze steen heeft veel emotioneel helende eigenschappen en helpt de drager sterk, geaard en verbonden met zijn kern te blijven, ongeacht in welke chaos hij zich bevindt. Als je je geblokkeerd voelt, kan de energie van Tijgeroog ook dwars door dat gebrek aan motivatie heen breken en helpen de focus te verleggen door een actievere benadering van het leven aan te moedigen.

Door een veilige en sterke fundering te bouwen, de energie op de juiste manier aan te sturen en de stralende zonnige warmte van de steen in zich op te nemen, kunnen degenen die ruimte maken voor Tijgeroog in hun leven merken dat hun nieuwe zelfvertrouwen met zich meedraagt en hen helpt zich naar succes te richten. Als onderdeel van de helende krachten worden giftige energieën verwijderd, mentale blokkades overwonnen en zijn diepste dromen opeens geen visioenen meer, maar echt binnen handbereik.

Ook kan Tijgeroog helpen bij het helen van verschillende relaties. Niet alleen kan het helpen bij het positief overwinnen van een laag zelfbeeld om de relaties met zichzelf te versterken, maar het kan ook een handje helpen als het gaat om lastige emotionele spanningen op het gebied van financiën en geld. Voor degenen die worstelen met eigenwaarde en die geldproblemen daarin zien, werkt Tijgeroog om deze beperkende overtuigingen te doorbreken en om toxische energie op te ruimen die zich richt op de dingen in het leven die dikwijls dienen om mensen zich veilig te laten voelen.

Spirituele Helende Eigenschappen

Voor hen die wat hulp nodig hebben met hun basischakra’s is de Tijgeroog een rustgevend hulpmiddel. Het basischakra, de zonnevlechtchakra en het sacraal chakra werken allemaal in harmonie met deze aardse edelsteen. Dit zijn de beschermings- en krachtigste chakra’s, waar mensen zich verbonden voelen met de aarde onder hun voeten, en sterk genoeg om zichzelf veilig en evenwichtig te voelen in deze wereld om het spirituele bewustzijn op een hoger niveau te tillen. Zonder een gezonde basis voor deze chakra’s kan het moeilijk zijn om je zelfverzekerd en comfortabel te voelen, omdat deze chakra’s er actief toe bijdragen dat mensen gehecht raken.

Deze stenen versterken het lichaam, wat betekent dat ze ook bekend staan om het aanspreken en versterken van de lichamelijke capaciteiten. Voor degenen die hun derde oog meer willen activeren, kan het gebruik van de edelsteen als spirituele hulpmiddel helpen de aura te versterken, hoewel het goed is te beseffen dat de Tijgeroog meer een aardse wortelchakra-steen is.

Sterrenbeeld

De tijgeroog edelsteen past bij iedereen die op zoek is naar een sprankje midzomermagie als het gaat om hun geboortesteen. Tweelingen zullen veel plezier beleven aan deze gouden bolvormige steen. Aangezien ze van nature creatieve mensen zijn, is deze steen zeer geschikt om blokkades in hun verbeeldingskracht op te ruimen. Hij helpt ook bij het nemen van de juiste beslissingen, perfect voor de Tweelingen die soms op een afstandje zitten te wachten tot iemand anders de juiste keuze maakt. Tweelingen staan er ook om bekend dat ze snel van begrip zijn en graag praten, maar soms kunnen ze zich ook rusteloos en angstig voelen wanneer ze niet op hun gemak voelen, ze hebben de controle maar zijn vrij om met de stroom mee te gaan. Deze tegenstrijdige tweelingzijde van hun persoonlijkheid wordt prachtig in balans gebracht door de aardende en kalmerende energieën van deze geelbruine edelsteen.

De Steenbok en de Leeuw kunnen eveneens geweldig gebruik maken van de helende werking van Tijgeroog. De planeet die nauw op één lijn staat met het Tijgeroog is Mercurius, die zijn invloed en kracht meebrengt omdat de luchttekens vaak de aardse kracht nodig hebben om hen aan de geaard te houden in plaats van te zweven en met alle winden mee te draaien.

Hoe gebruik je de tijgeroog

Er zijn veel verschillende manieren denkbaar om het gouden licht van de tijgeroog in ons dagelijks leven toe te passen. Of het nu gaat om schitterende sieraden of Feng Shui stenen, hoe men het ook wil gebruiken, iedereen die deze edelsteen in zijn of haar bezit heeft, zal er zeker een hoop heilzame voordelen aan overhouden. Kijk eens naar de veel voorkomende toepassingen van tijgeroog…

Sieraden

Een van de meest succesvolle manieren om het meeste uit edelstenen te halen is door ze dicht tegen de huid te dragen. Edelsteen sieraden zijn een van de belangrijkste methoden om de krachtige helende eigenschappen van verschillende kristallen te ervaren, omdat de trillingen via de huid direct de eigen energiebron versterken.

Tijgeroog armbanden, hangers en ringen zijn allemaal veelgebruikte mogelijkheden om de steen te dragen. Een armband of ring is misschien wel het meest werkzaam, omdat de steen dan lager in het lichaam wordt geplaatst en nauw verbonden blijft met de navel en de wortelchakra’s, waar hij in de hoogste trilling werkt. Voor mensen met gewrichtsklachten of breuken kan tijgeroog ook een handje helpen, dankzij zijn helende eigenschappen. Ook kunnen de stenen worden gebruikt voor mindful mediteren en voor manifestatieoefeningen, en kunnen ze op een altaar worden geplaatst om na te denken over je spirituele groei.

Hui s en kantoor in Feng Shui

De Tijgeroog, een edelsteen die bekend staat om zijn reinigende en beschermende eigenschappen, is een prachtige steen wanneer je een harmonieus feng shui gevoel in huis en op kantoor wilt creëren. Feng Shui heeft betrekking op het creëren van een Zen-achtig gevoel in je huis en met behulp van ruimte en indeling een gevoel van balans en een ontspannen sfeer te creëren. Tijgeroog is in het bijzonder geschikt om binnen Feng Shui te gebruiken in een kantoor- of werkruimte, omdat het een fijne energie opwekt, een ander inzicht geeft in moeilijke beslissingen, en helpt om uitstelgedrag tegen te gaan en het werk gedaan te krijgen.

In een huiselijke sfeer helpt de Tijgeroog edelsteen de Feng Shui energie te versterken, de sfeer op de juiste wijze in balans te houden, geluk aan te trekken en angsten te overwinnen, zodat het huis een veilige haven wordt voor iedereen.

De beste manier om Feng Shui en de Tijgeroog met elkaar te combineren is door hem als beschermend steen bij de voordeur of bij een raam te plaatsen. Voor degenen met kinderen die hun kinderen willen beschermen, is het ook zinvol om een tijgeroog in de slaapkamer of babykamer van de kinderen te leggen.

Ook interessant om te lezen: Amethist – betekenis en de werking van deze bijzondere edelsteen

Hoe reinig je de tijgeroog

Zoals al eerder werd gezegd, is de tijgeroog een krachtige en bijzondere edelsteen als het gaat om het opruimen van toxische energieën. Om te zorgen dat de Tijgeroog in topvorm blijft en op het hoogste trillingsniveau blijft werken, is het belangrijk dat de edelsteen gereinigd wordt en vrij blijft van negatieve invloeden. Door edelsteen- en sieraden regelmatig te reinigen, blijven ze helder, zuiver en zijn ze klaar om hun magische werk te verrichten.

Een van de gemakkelijke reinigingsmethoden voor de Tijgeroog is deze in water te leggen en te laten rusten. Of in een stromend beekje of onder de kraan te houden.

Voor een echt diepe reiniging is het ook goed om de Tijgeroog weer met de aarde te verbinden. Of je hem nu een nacht ergens veilig begraaft of hem onder een mooie boom legt, het idee is om hem weer in de aarde te laten verankeren en zijn kracht te laten hervinden. Sommige mensen laten hun edelstenen graag buiten in het maanlicht liggen om ze op natuurlijke wijze te reinigen. De maan oefent altijd haar magie uit op edelstenen door de steen opnieuw te vullen met sterke spirituele krachten en eigenschappen. Het reinigen van edelstenen sieraden en kristallen kan het beste gebeuren na elke meditatie die veel energie kost, of als je ze elke dag draagt, kun je ze het beste een paar keer per week reinigen om ze krachtig en zuiver te houden.

Tenslotte nog over de Tijgeroog

De Tijgeroog is een geweldig edelsteen om angst te overwinnen, jezelf op een goede manier te beschermen en positieve energie van transformatie naar je toe te brengen. Het is een waardevolle steen voor mensen die moeite hebben zich te aarden en die het gevoel hebben dat een extra dosis geluk in hun leven zou helpen een basis te leggen om in contact te komen met hun eigen gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en daarmee tot persoonlijke ontwikkeling te komen.

Verbonden met Moeder Aarde, de natuurlijke leefomgeving, de grond onder de voeten en de oeroude beschermende geesten, is de Tijgeroog een waardige keuze voor wie graag zijn kracht wil inzetten. Voor diegenen die de behoefte voelen om wat sterker te voelen, om zelfverzekerd naar voren te stappen en om in hun eigen licht te treden, kan de gouden bol van deze rijke en legendarische steen de perfecte talisman zijn om je daar te brengen.

Wat vind jij van het Tijgeroog? Voel je je aangesproken door zijn kracht? Deel je gedachten in de comments.

https://tinyrituals.co/blogs/tiny-rituals/tiger-eye-meaning-and-uses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *