Soul Retrieval De Wedergeboorte Van De Ziel Zensitivity

Soul Retrieval – de wedergeboorte van de ziel.

Heb je het gevoel dat je iets mist – een stukje van jezelf waarvan je weet dat het je zal helpen om een stap dichter bij jezelf te komen, op welke wijze je er ook naar zoekt, het voelt nog steeds alsof er iets in jezelf ontbreekt?

 

De verloren ziel

Wereldwijd geloven de meeste sjamanistische culturen dat de oorzaak van alle ziekten ligt doordat je geen contact hebt met je ziel. Velen zeggen ook wel je kern, je diepere wezen, je IK.

Er zijn talloze klachten die het gevoel geven dat je kern, jezelf of ziel kwijt bent. De meest voorkomende symptomen zijn dissociatie, waarbij een persoon zich niet volledig in zijn of haar lichaam voelt zitten, het idee dat je niet echt in dit leven zit. Ergens tussen hangt…niet geaard. Andere symptomen zijn onder andere chronische depressie, suïcidale neigingen, posttraumatisch stresssyndroom, problemen met het immuun en verdriet dat gewoon niet overgaat. Verslavingen zijn ook een teken van wat ik ook noem – zielenverlies of kernloos – door het zoeken naar externe bronnen om de lege plekken in jezelf op te vullen, of het nu gaat om drugs, eten, relaties, werk of een koopverslaving.

Wanneer iemand zegt dat ik nooit meer dezelfde ben geweest sinds na een bepaalde traumatische ervaring.   Dan geven ze aan dat ze zichzelf zijn kwijt geraakt, dan is er waarschijnlijk sprake van zielenverlies.

Het verlies van de ziel staat gelijk aan het verlies van levenskracht.

De methode van Soul Retrieval is geen methode die na één sessie wonderen verricht. Er zijn mensen waarbij dat wel lukt, maar dit is niet het streven. Soul Retrieval kan je zien als een proces.

Waarom niet?

In de westerse wereld is het leven niet zo eenvoudigals je denkt. We worden niet altijd begeleid, geleerd en ondersteunt om een zinvol leven te leiden. We kunnen vaak niet “de puntjes op de i zetten”. De psychische en fysieke klachten waar we vandaag de dag mee te maken krijgen, zijn door onze manier van leven ontstaan. Veel mensen verliezen op jonge leeftijd een deel van hun ziel(zichzelf) en komen pas na vele jaren tobben en met onverwerkte trauma’s rondlopen bij iemand een een sjamaan of gaan aan Soul Retrieval doen. Vooraf hebben ze stad en land afgelopen bij diverse psychologen, artsen en coaches, waar ze ook niet hun antwoorden kunnen krijgen.

Inheemse Sjamanen hoefden niet 40, 50 of 60 jaar terug te gaan op zoek naar hun verdwenen zielsdelen.

Bovendien werkten de sjamanen uit de inheemse culturen niet met een psychologisch ontwikkelde samenleving, zoals vandaag de dag het geval is.

Men gelooft dat wanneer we een emotioneel of fysiek trauma oplopen, een deel van onze ziel het lichaam zal ontvluchten om te overleven. De definitie van de ziel die ik gebruik is dat onze ziel onze kern is, (deze kern zit in je solar plexus, niet in je hart of hoofd) onze levenskracht, het deel van onze levensenergie dat ons in leven houdt.

Over het algemeen zijn de mogelijke trauma’s die in onze samenleving tot zielenverlies kunnen leiden – elke vorm van misbruik: seksueel, fysiek, of geestelijk – van groot belang. Een andere oorzaak zou een ongeluk kunnen zijn, in een oorlogsgebied leven, slachtoffer zijn van een terreurdaad, handelingen die ver over je eigen grenzen gaan, in een natuurramp belanden (brand, orkaan, aardbeving, tornado, enz.), operaties, verslavingen, echtscheidingen, liefdesverdriet, verraad of de dood van een geliefde.

Elke situatie die een schok veroorzaakt, kan leiden tot zielenverlies. En wat in de ene persoon zielenverlies kan veroorzaken, hoeft bij een andere persoon geen zielenverlies te veroorzaken.

Het is belangrijk dat we begrijpen dat het verlies van de ziel een goede zaak is die ons kan overkomen. Het is hoe een mens de pijn overleeft. Als ik in een frontale botsing met een auto zou terechtkomen, is de laatste plaats waar ik zou willen zijn op het punt van de botsing, in mijn lichaam. Mijn geest kan die pijn niet verdragen. Dus onze geest heeft dit briljante zelfbeschermingsmechanisme waarbij een deel van onze essentie of ziel het lichaam verlaat, zodat we niet de volledige impact van de pijn voelen.

In de psychologie noemen we dit dissociatie. Maar in de psychologie praten we niet over wat dissociatie is en waar dat deel naartoe gaat. In het sjamanisme begrijpen we dat een deel van de ziel het lichaam verlaat en naar een gebied gaat in wat sjamanen de niet-alledaagse werkelijkheid noemen, waar het wacht tot iemand ingrijpt vanuit de spirituele wereld en de terugkeer ervan vergemakkelijkt.

 

Soul Retrieval

Hoewel het verlies van de ziel een overlevingsmechanisme is, is het probleem vanuit het sjamanistische perspectief dat het zielstuk dat vertrok meestal niet op eigen kracht terugkeert. De ziel zou verloren kunnen gaan, of weet niet dat het trauma voorbij is en dat het veilig is om terug te keren.

Wanneer het zieldeel weg is vanwege een trauma, nemen ze helaas de gaven en vermogen mee, zoals hoe je liefde kunt geven en ontvangen, zelfvertrouwen hebben, creatief kunt zijn, blij kunt zijn, enz.

Als we het over de ziel hebben, hebben we het echt over het licht. Als we het hebben over de zieldelen en de verloren levenskracht van de cliënt, dan hebben we het echt over het licht dat terugkeert. Ik benadruk de noodzaak voor de cliënt om het licht van de teruggekeerde ziel/essentie volledig op te nemen in iedere cel van het lichaam.

De eerste stap is om de cliënt te helpen bij het bedenken van een metafoor die hem zal helpen om het licht van de teruggekeerde energie op te nemen. Het is cruciaal dat de cliënt met een metafoor komt die voor hem of haar werkt. Enkele voorbeelden die ik deel zijn bijvoorbeeld een droge spons die in water is gezet en de manier waarop deze het water absorbeert. Een bloem die te lang in de regen heeft gestaan en dan komt de zon tevoorschijn en de bloem baadt in het licht en de warmte van de zon. Of misschien wel het omgekeerde waar een bloem groeit in een gebied dat te kampen heeft met droogte. En op de dag dat de regen komt, staat de bloem in het water. Een ander voorbeeld dat ik geef is een donkere kamer en de gordijnen worden geopend die de kamer met licht overladen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden die ik deel en laat de cliënt vervolgens nadenken over een metafoor waar ze zich mee kunnen identificeren.

De instructie die ik dan geef is dat de cliënt zich op deze metafoor gaat richten. Ik vraag cliënten om hun handen op hun buik te leggen en om diep in te ademen als ze merken dat ze zelf het licht van hun ziel ontvangen.

Ik wacht tot ik het verhaal kan delen van wat ik tijdens de reis heb gezien. Want om het verhaal te delen direct nadat de ziel terugkeert in het lichaam zou de cliënt de energie van haar lichaam naar haar hoofd kunnen sturen.

Ik vraag de cliënt om diep in te ademen en het licht van de ziel op te nemen tot in de diepte van de cel van het lichaam.

Dan deel ik mijn helingsverhaal met de nadruk op de gaven en levenskrachten die zijn teruggekeerd. Ik geloof dat als iemand zijn of haar ziel eenmaal terug heeft gebracht, de cliënt daar nu wat aan moet werken. Als de cliënt veel lichamelijk onderzoek heeft uitgevoerd, kan het terughalen van de ziel het einde van zijn of haar werk betekenen. Zo niet, dan zou de zielherstel het begin van de opdracht zijn.

Wanneer iemand een bevrijding van de ziel heeft ervaren, heeft zij of hij het gevoel van eigenwaarde en veiligheid versterkt. Deze oefening en reis doe je vaak met een Gids of therapeut. Je kan het zelf doen en als dat lukt, zou helemaal fantastisch zijn.

 

De helende kracht van Soul Retrieval

Het is aan de cliënt om vervolgens te kijken hoe hij of zij een gezonde levensstijl kan opbouwen en goede relaties kan opbouwen om zo met plezier naar het leven te kijken. Hoe kunnen we de energie die is teruggekeerd uit de soul retrieval en onze vernieuwde levenskracht gebruiken om een positief beeld van het heden en de toekomst voor onszelf op te bouwen? En hoe brengen we de passie en de betekenis weer terug in ons leven zodat we bloeien in plaats van alleen maar te overleven? Al deze zaken noem ik “leven na genezing” en zijn cruciaal voor het creëren van genezing op lange termijn na een soul retrieval.

 

Healing & Soul Retrieval

Het is belangrijk om te weten, dat je niet hoeft te “denken” en keihard hoeft te werken om erachter te komen hoe je deze delen van je ziel moet integreren, noch hoef je erachter te komen “welke geschenken” zijn teruggekeerd… Ik heb gemerkt dat ik me weer bewuster voelde van wat er gebeurde – Wow ik heb weer tranen als ik iets emotioneels zie en me realiseer dat ik in jaren niet in staat was geweest om te huilen bij bijvoorbeeld “zielige filmpjes”, maar dat ik vroeger wel de persoon was die kon huilen bij alles wat me raakten. Dat was laatst toen ik een oud cliënt tegen kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *