Dit recept is om te smullen gnocchi met spinazie en champignons

Er zijn weinig mensen die niet van gnocchi houden. Als wij gnocchi maken, bakken we ze graag krokant in de pan. Waar wij zeker van zijn dat ze nog beter smaken in een ovenschotel, onder een laagje romige champignons met gesmolten kaas. Om het gezond te houden en voor de extra vitamines, voegen wij een salade van sappige tomaatjes en heerlijke babyspinazie bij dit recept. Kijk uit, een hap en je bent verkocht!


Maak dit gnocchi recept in paar stappen


Groenten voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng ruim water in een waterkoker aan de kook. Snijd de kastanjechampignons in dikke plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Hak 2/3e van de babyspinazie grof. Snijd de tomaten in blokjes.


Gnocchi koken

Doe de gnocchi met 1/2 tl zout en het gekookte water in een grote kookpan. Laat zo 2-3 min staan of totdat de gnocchi boven komen drijven. Giet af. Rasp de kaas fijn.


Champignons bakken

Verhit 1el olie in een grote koekenpan op middelhoog-hoog vuur en bak de champignons in ca. 3-4min goudbruin. Voeg dan de knoflook en gehakte spinazie toe en bak al roerend op matig tot de blaadjes zijn geslonken.


Saus bereiden

Voeg de crème fraîche, het bouillonpoeder en de helft van de kaas aan de groentepan toe. Roer goed door en breng de saus met een snuf zout en peper op smaak.


Ovenschotel

Verdeel de gnocchi gelijkmatig over een middelgrote ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de schotel ongeveer in 15 min in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.


Salade bereiden

Meng kort voor het serveren de tomaten, en rest van de spinazie met 1 el olijfolie, 1-2 tl azijn (bij voorkeur balsamicoazijn) en een snufje peper en zout. Serveer de schotel met de salade.

Ingrediënten

  • groentebouillonpoeder
  • crème fraîche
  • Italiaanse kaas
  • gnocchi
  • tomaat
  • babyspinazie
  • knoflook
  • kastanjechampignons
  • peper en zout
  • olijfolie
  • azijn

Gecreëerd door:  Chef-kok Mirte van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *