Heerlijke romige courgette-kokossoep recept
Heb je wel eens Gnocchi gegeten? Wil je eens wat nieuws proberen? Serveer dan de deegballetjes lekker knapperig gebakken als bijgerecht. Chef Tamara kiest voor een romige soep op basis van courgette en kokosmelk waarin je de gnocchi kunt dippen. De frisse topping van radijs, munt en zonnebloempitten geven een fijne crunch. De porties zijn royaal, dus eet eventuele restjes als lunch.
Ingrediënten soep
- radijsjes
- ui
- courgetteplakjes
- limoen
- zonnebloempitten
- verse munt
- gnocchi
- groentebouillonblokje
- jalapeño
- kokosmelk
- knoflook
Bereidt dit recept in 6 simpele stappen

1. Bouillon maken
Breng 250ml water in een waterkoker of kleine kookpan aan de kook. Laat het bouillonblokje in het gekookte water oplossen.

2. Ingrediënten voorbereiden
Pel en hak de ui en knoflook grof. Neem de courgetteplakjes uit de verpakking. Verwijder het kapje van de jalapeñopeper, halveer hem en verwijder de zaden. Hak de peper fijn. Pluk de muntblaadjes, snijd ze in dunne reepjes en doe de steeltjes weg. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren, hak dan grof.

3. Courgette bakken
Verhit 1eeetlepel olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, courgetteplakjes en jalapeño met 1/4 theelepel zout toe. Schep om en bak met een deksel afgedekt 10-15 min totdat de courgette zacht en gaar is. Roer daarbij af en toe door of zet evt. het vuur iets lager om ervoor te zorgen dat niks aankoekt.

4. Gnocchi bakken
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe zodra de pan heet is en bak 6-8 min al af en toe roerend totdat de gnocchi rondom goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en neem de pan van het vuur.

5. Soep maken
Neem de deksel van de groentepan en giet de kokosmelk en bouillon erbij. Roer door en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ca. 5min koken. Neem de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer glad. Voeg voor een iets dunnere soep een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met peper en evt. zout.

6. Serveren
Pers de limoen uit. Doe de gehakte radijsjes met de munt, zonnebloempitten en de helft van het limoensap in een kommetje en schep om. Proef en breng op smaak met peper en zout en evt. meer limoensap. Schep de soep in kommen en garneer met de radijs topping. Serveer de gnocchi in of naast de soep.

Gecreëerd door: Chef-kok Mirte van Marley Spoon
Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.
4 Laat een reactie achter
Ik eet niet vaak soep, maar deze klinkt echt de moeite om eens te maken.
Laat mij weten of het is gelukt
Lijkt mij lekker! ???
Ik houd van kokos.
Dank voor dit recept.
Vrolijke groet,