recept voor een heerlijke Indische kipsaté-snel recept-zensitivity-simpel recept-bbq recept

Dit recept heb ik ooit gekregen van mijn tante Hettie. Tante Hettie was een typische Indische dame die van lekker eten en koken hield. Ik heb een aantal lekkere Indische recepten van haar gekregen maar ik moet eerlijk toegeven dat ik ze eigenlijk niet veel maak….

Ingrediënten:

  • Halve eetlepel sambal
  • 1,5 teentje knoflook
  • 600 gr kipfilet
  • 2-3 eetlepels ketjap (manis)

Bereidingswijze kipsaté

Natuurlijk eerst de kip snijden.  Giet de ketjap in een kom en maal de knoflook fijn en voeg deze toe aan de ketjap.  Voeg tenslotte de sambal toe.

Doe de kipblokjes in de marinade en laat deze een halve dag tot een hele dag in de koelkast staan. Korter mag wel maar dat gaat wel ten koste van de smaak!

Nadat de kip goed gemarineerd is, is het tijd om deze te grillen.  Rijg de saté aan stokjes en ga je gang. Grillen kost ongeveer 7-9 minuten.

Heerlijk met satésaus, gebakken uitjes en kroepoek!

Een simpel recept maar heel erg lekker!

Sebastiaan Duivenvoorde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *