Recept Van Een Heerlijke Vegetarische Plaattaart In Samosa Stijl-zensitivity- snel recept-simpel recept-plaattaart recept

Maak iets lekkers voor wat extra sfeer en gezelligheid aan tafel, probeer eens iets nieuws! Daarom hebben wij voor nu iets heel speciaals voor je bedacht: de Elzasser tarte flambée, daar zijn we mee aan de slag gegaan en heeft van ons een make over gekregen! Bovenop vind je ingrediënten die ook gebruikt worden om Indiase samosa’s te vullen. Deze tarte maak je af met een zoetzure chutney gemaakt van dadels en tamarinde. Geloof ons, deze heerlijke gerecht laat zelfs de meest kieskeurig eter versteld staan!


Bereidingswijze van de plaattaart in Samosa stijl

Flammkuchenbasis maken

Verwarm de oven voor op 210°C. Breng ruim water in de waterkoker aan de kook. Pel en hak of rasp de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de knoflook1tl madraskruiden, 1/4tl zout en een snufje peper. Bewaar koel. Doe de dadels met 50ml gekookt water in een hoge beker en zet opzij. Schil en snijd de helft van de aardappels in stukken.


Groenten voorkoken

Doe de aardappels met 1/2 tl zout en voldoende gekookt water in een middelgrote kookpan. Breng opnieuw aan de kook en kook 3 min. Dop de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Snijd de wortel in schijfjes. Snijd de helft van de kool in dunne reepjes en voeg ze met de boontjes en wortel aan de pan toe. Kook ca. 5 min en giet af in een vergiet (zie tip, links).


Deeg voorbakken

Rol het deeg met aanklevend bakpapier uit over een bakplaat. Prik er met een vork wat gaatjes in en bak het deeg, onbelegd, ca. 5 min.


Flammkuchen afbakken

Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk het deeg met de yoghurtsaus. Verdeel er de voorgegaarde groenten en aardappels over. Bestrooi met zout en peper en bak de flammkuchen 10-15min, tot het deeg gaar is en goudbruine randjes heeft.


Chutney bereiden

Doe de tamarinde samen met 1 el honing en 1/4 tl zout bij de dadels in de beker. Pureer glad. Voeg eventueel een paar eetlepels extra water toe, net zoveel tot een vloeibare chutney ontstaat.


Smaakmakers snijden

Snijd de bosui in schuin in dunne ringen. Hak de koriander zonder harde stelen grof. Bestrooi vlak voor het serveren de flammkuchen met bosui en koriander. Besprenkel met de chutney.

Ingrediënten van de plaattaart

  • verse koriander
  • bosui
  • tamarindepasta
  • flammkuchendeeg
  • savooikool
  • wortel
  • sperziebonen
  • kruimige aardappels
  • gedroogde dadels
  • lobbige yoghurt
  • curry madraskruiden
  • knoflook

Gecreëerd door:  Chef-kok Martina van Marley Spoon

Boodschappen zo in de keuken bezorgt, alle ingrediënten worden per gerecht verpakt en gekoeld thuisbezorgd. Het leven is te kort om slecht te eten; simpele, verse ingrediënten – en een beetje zorg – is alles wat nodig is om iedere dag een goed gerecht op tafel te zetten. Bestel nu snel en makkelijk al deze producten voor dit recept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *